Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Επάγγελμα: Φαρμακοποιός

τελευταία νέα


Σοκ για τους φαρμακοποιούς το νέο ασφαλιστικό

12/1/2016 8:15:28 πμ
Κοινό μέτωπο με γιατρούς και οδοντιάτρους
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος


Σε αναμμένα κάρβουνα κάθονται γιατροί και φαρμακοποιοί με αφορμή το ασφαλιστικό και τις αλλαγές στις εισφορές που θέλει να φέρει η κυβέρνηση.
Η σύνδεση των ασφαλιστικών εισφορών με τα εισοδήματα, προκαλεί αναστάτωση στον κλάδο  καθώς αυτό όπως λένε θα σημάνει το τέλος των μικρών φαρμακείων.

«Είναι σίγουρο ότι σε περίπτωση που ισχύσει κάτι τέτοιο, θα αποτελέσει την ταφόπλακα των μικρομεσαίων επιχειρήσεων και επαγγελματιών. Ειδικά δε για τα φαρμακεία που έξι χρόνια έχουν υποστεί τα πάνδεινα, ένα τέτοιο μέτρο θα οδηγήσει σε γενικευμένο κλείσιμο.

''Επισημαίνουμε τόσο στον Υπουργό Εργασίας όσο και την κυβέρνηση ότι τα φαρμακεία δεν είναι δυνατόν να φοροδιαφύγουν δεδομένου ότι το μεγαλύτερο μέρος των συναλλαγών τους αφορά το Δημόσιο» υπογραμμίζει ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου Κώστας Λουράντος προβλέποντας πως οι όποιες αλλαγές στο ασφαλιστικό που θα φέρουν λουκέτα σε φαρμακεία, θα είναι δυσμενής όχι μόνο για τον κλάδο αλλά και για την φαρμακευτική περίθαλψη των ασφαλισμένων.

Οι ελευθεροεπαγγελματίες γιατροί


Την αγανάκτησή του εκφράζει και το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Ιατρών ΕΟΠΥΥ (ΕΝΙ-ΕΟΠΥΥ).

«Ο οικονομικός αφορισμός της υγιούς επαγγελματικής δραστηριότητας της ιδιωτικής υγείας είναι πράξη ιδιαίτερα κακόβουλη, αντιαναπτυξιακή και βαθύ πλήγμα για το ΑΕΠ της χώρας και τις θέσεις εργασίας του ιδιωτικού τομέα. Τραγικές θα είναι οι επιπτώσεις για την οικονομία με εκτόξευση της ανεργίας, της φοροδιαφυγής και κατάρρευση των δημόσιων εσόδων λέει χαρακτηριστικά η ΕΝΙ-ΕΟΠΥΥ διά της προέδρου Αννας Μαστοράκου.

Και οι οδοντίατροι


Η Ελληνική Οδοντιατρική Ομοσπονδία συμμετέχει στο κοινό μέτωπο που έχουν ετοιμάσει οι γιατροί (ΠΙΣ) αλλά και οι φαρμακοποιοί (ΠΦΣ) καθώς όπως αναφέρει το νέο ασφαλιστικό «τελικά καταστρέφει και τις τελευταίες δομές της παροχής ιδιωτικής υγείας, την ώρα που το δημόσιο σύστημα υγείας έχει ήδη καταρρεύσει».

Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Τις προτείνει η FIP προς κυβερνήσεις, κοινό και επαγγελματίες υγείας
Μαζί με άλλα 11 νέα φάρμακα που συνιστά ο ΕΜΑ






Σχετικά άρθρα

Το καλοκαιράκι ο φαρμακοποιός γίνεται και σωτήρας
Γράφει ο Νικόλαος Τράντος, ψυχολόγος M.Sc., σύμβουλος ανάπτυξης φαρμακείων
FIP: Ζητά τη υποστήριξη των φροντιστών και τη βέλτιστη διαχείριση των NCDs
Από το εν εξελίξει Συνέδριό της στον Καναδά
Τι να προσέξετε πριν από την επόμενη εκπτωτική ενέργεια στο φαρμακείο
Γράφει ο Γιάννης Δατσέρης, founder και managing director της prais.ai
ΕΜΑ: Σε έλλειψη τα φάρμακα με paliperidone palmitate
Λόγω προβλημάτων παραγωγής από τη Pharmathen International