Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Πολιτική φαρμάκου

τελευταία νέα


Σοβαρή οικονομική επιβάρυνση για τους ασθενείς με νευροπαθητικό πόνο

10/4/2013 1:31:20 μμ
Ασθενείς με νευροπαθητικό πόνο υποχρεώνονται να εγκαταλείψουν την θεραπεία πρώτης εκλογής προκειμένου να επιστρέψουν σε παλαιότερες και πολύ λιγότερο αποτελεσματικές θεραπείες.
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος



Ακόμη και κατά 95% έχει αυξηθείη οικονομική συμμετοχή των ασφαλισμένων του Εθνικού Οργανισμού Παροχής Υπηρεσιών Υγείας (ΕΟΠΥΥ) οι οποίοι υποφέρουν από νευροπαθητικό πόνο, ενώ οι ασφαλισμένοι του Οργανισμού με διαβήτη τύπου 2 χρειάζονται πλέον περισσότερα από 60 ευρώ το μήνα για το σύνολο της θεραπείας τους! Το αποτέλεσμα είναι ηλικιωμένοι ασφαλισμένοι του ΟΓΑ να λαμβάνουν πλέον τη θεραπεία τους όχι καθημερινά και σύμφωνα με τις οδηγίες του θεράποντος γιατρού, αλλά μέρα παρά μέρα, ενώ οι ασθενείς με νευροπαθητικό πόνο υποχρεώνονται να εγκαταλείψουν την θεραπεία πρώτης εκλογής προκειμένου να επιστρέψουν σε παλαιότερες και πολύ λιγότερο αποτελεσματικές θεραπείες! Με τη θετική λίστα συνταγογραφουμένων φαρμάκων, μάλιστα, η Ελλάδα είναι ίσως η μόνη χώρα στην Ε.Ε. η οποία ορίζει οικονομική συμμετοχή των ασφαλισμένων για τη προμήθειας ινσουλίνης...


Αυτά τόνισαν μεταξύ άλλων την Τετάρτη 10 Απριλίου σε συνέντευξη τύπου η αναπληρώτρια καθηγήτρια Αναισθησιολογίας, Θεραπείας Πόνου και Παρηγορικής Φροντίδας Αθηνά Βαδαλούκα, πρόεδρος της ΠΑΡΗΣΥΑ, και η Σπυριδούλα Λάγιου, μέλος του Δ.Σ. της Πανελληνίας Ομοσπονδίας Σωματείων-Συλλόγων Ατόμων με Σακχαρώδη Διαβήτη (ΠΟΣΣΑΣΔΙΑ).

Είναι χαρακτηριστικό ότι η Αθηνά Βαδαλούκα υπογράμμισε με έμφαση και νόημα ότι «δεν μπορούμε να αλλάξουμε την ιατρική επειδή κάποιος εξέδωσε μια λίστα. Θα αρνηθούμε να υποκύψουμε σε αυτές τις εντολές», ενώ η Σπυριδούλα Λάγιου επισήμανε από την πλευρά της ότι «ο αποκλεισμός των ασθενών από τη θεραπεία πρώτης εκλογής και η βαριά οικονομική συμμετοχή η οποία προβλέπεται πλέον για τις θεραπείες τους θα οδηγήσουν σε επιπλοκές τους ασθενείς, με αποτέλεσμα την αύξηση των ημερών νοσηλείας και των σχετικών δημοσίων δαπανών Υγείας».

Τέλος, η Αθηνά Βαδαλούκα σημείωσε ότι ο Εθνικός Οργανισμός Φαρμάκων έχει ήδη αναγνωρίσει για πρώτη φορά στα χρονικά της χώρας μας τον πόνο ως νόσο και «έχουμε ήδη θεραπευτικά πρωτόκολλα για την αντιμετώπιση του νευροπαθητικού πόνου».

 

Πηγή: ygeia360.gr

Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Διασφαλίζοντας την επάρκεια σε Ελλάδα και Ευρώπη
Στόχος η απρόσκοπτη τροφοδοσία των κρατών μελών σε φαρμακευτικά προϊόντα






Σχετικά άρθρα

Η ελληνική φαρμακοβιομηχανία συμμετείχε στην Ευρωπαϊκή Συμμαχία για τα Κρίσιμα Φάρμακα
Διασφαλίζοντας την επάρκεια σε Ελλάδα και Ευρώπη
Εγκρίθηκε ο Ευρωπαϊκός Χώρος Δεδομένων Υγείας
Πρόκειται για ακρογωνιαίο λίθο μιας ισχυρής Ευρωπαϊκής Ένωσης Υγείας, σύμφωνα με την Ευρ. Επιτροπή
Ξεκινά η λειτουργία της Συμμαχίας για τα Κρίσιμα Φάρμακα της Ε.Ε.
Στόχος η απρόσκοπτη τροφοδοσία των κρατών μελών σε φαρμακευτικά προϊόντα
Κ. Χατζηδάκης: Δεν θα υπάρξει άλλη παράταση στη διασύνδεση των POS
Η εφορία ήδη «κυνηγάει» τις επιχειρήσεις που δεν έχουν διασυνδεθεί