Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Υγεία & Επιστήμη

τελευταία νέα


Σημαντική διάκριση για την GSK και το εμβόλιο κατά της ελονοσίας

21/9/2022 6:20:35 πμ
Απόφαση του ΠΟΥ ανοίγει το δρόμο για το σωτήριο εμβολιασμό περισσότερων παιδιών στον κόσμο
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος
main photo


H GSK ανακοίνωσε ότι το πρωτοποριακό εμβόλιό της κατά της ελονοσίας προεγκρίνεται από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας, γεγονός που θα αποτελέσει ένα σημαντικό βήμα για την κυκλοφορία του σε χώρες με μέτρια έως υψηλή μετάδοση της νόσου. 

Ειδικότερα η απόφαση αυτή του ΠΟΥ συνεπάγεται πως υπηρεσίες και οργανισμοί των Ηνωμένων Εθνών υποχρεώνονται να προμηθευτούν το εμβόλιο σε συνεργασία με τους αρμόδιους φορείς και τις επιλέξιμες χώρες. Σημειώνεται ότι η διάκριση αυτή από τον ΠΟΥ είναι αποτέλεσμα μιας αυστηρής ρυθμιστικής διαδικασίας, κατά την οποία αξιολογούνται δεδομένα κλινικά και τεχνικά, διασφαλίζοντας ότι το εμβόλιο πληροί τα πρότυπα ποιότητας, ασφάλειας και αποτελεσματικότητας και είναι κατάλληλο για τον πληθυσμό-στόχο. 

Ο Thomas Breuer, Chief Global Health Officer της GSK, δήλωσε: «Η προέγκριση του Mosquirix από τον ΠΟΥ είναι ένα βασικό βήμα στην πρόσβαση των παιδιών στο πρώτο και μοναδικό εγκεκριμένο εμβόλιο κατά της ελονοσίας. Η ελονοσία παραμένει σημαντική αιτία ασθένειας και θανάτου για παιδιά σε πολλά μέρη του κόσμου. Μέχρι στιγμής, πάνω από 1 εκατομμύριο παιδιά στη Γκάνα, την Κένυα και το Μαλάουι έχουν λάβει τουλάχιστον μία δόση του Mosquirix, δωρεά από την GSK, μέσω του "Προγράμματος Χορήγησης Εμβολίου κατά της Ελονοσίας"».

Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Ανάδοχος η ένωση εταιρειών ΟΤΕ-Byte
Σύμφωνα με έρευνα της GIVMED






Σχετικά άρθρα

Biogen: Νέα δεδομένα για το όφελος του nusinersen
Σε βρέφη και μικρά παιδιά με SMA
Το 16% των Ελλήνων πήρε αντιβιοτικό χωρίς συνταγή τη 10ετία 2013-2023
Σύμφωνα με στοιχεία που παρουσιάστηκαν σε ημερίδα για την ορθολογική τους χρήση
Παγκόσμια Ημέρα κατά της Φυματίωσης
Κάθε χρόνο, πάνω από 10 εκατ. άνθρωποι παγκοσμίως νοσούν από φυματίωση
Έτος Στοματικής Υγείας το 2024
Δράσεις και καμπάνιες με κεντρικό μήνυμα «γεια στο στόμα σου!»