Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Υγεία & Επιστήμη

τελευταία νέα


Σημαντική διάκριση για την GSK και το εμβόλιο κατά της ελονοσίας

21/9/2022 6:20:35 πμ
Απόφαση του ΠΟΥ ανοίγει το δρόμο για το σωτήριο εμβολιασμό περισσότερων παιδιών στον κόσμο
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος
main photo


H GSK ανακοίνωσε ότι το πρωτοποριακό εμβόλιό της κατά της ελονοσίας προεγκρίνεται από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας, γεγονός που θα αποτελέσει ένα σημαντικό βήμα για την κυκλοφορία του σε χώρες με μέτρια έως υψηλή μετάδοση της νόσου. 

Ειδικότερα η απόφαση αυτή του ΠΟΥ συνεπάγεται πως υπηρεσίες και οργανισμοί των Ηνωμένων Εθνών υποχρεώνονται να προμηθευτούν το εμβόλιο σε συνεργασία με τους αρμόδιους φορείς και τις επιλέξιμες χώρες. Σημειώνεται ότι η διάκριση αυτή από τον ΠΟΥ είναι αποτέλεσμα μιας αυστηρής ρυθμιστικής διαδικασίας, κατά την οποία αξιολογούνται δεδομένα κλινικά και τεχνικά, διασφαλίζοντας ότι το εμβόλιο πληροί τα πρότυπα ποιότητας, ασφάλειας και αποτελεσματικότητας και είναι κατάλληλο για τον πληθυσμό-στόχο. 

Ο Thomas Breuer, Chief Global Health Officer της GSK, δήλωσε: «Η προέγκριση του Mosquirix από τον ΠΟΥ είναι ένα βασικό βήμα στην πρόσβαση των παιδιών στο πρώτο και μοναδικό εγκεκριμένο εμβόλιο κατά της ελονοσίας. Η ελονοσία παραμένει σημαντική αιτία ασθένειας και θανάτου για παιδιά σε πολλά μέρη του κόσμου. Μέχρι στιγμής, πάνω από 1 εκατομμύριο παιδιά στη Γκάνα, την Κένυα και το Μαλάουι έχουν λάβει τουλάχιστον μία δόση του Mosquirix, δωρεά από την GSK, μέσω του "Προγράμματος Χορήγησης Εμβολίου κατά της Ελονοσίας"».

Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσηςΣχετικά άρθρα

ΕΚΠΑ: Προειδοποίηση για τις λοιμώξεις από Vibrio vulnificus
Απαιτούν άμεση εντατική φροντίδα και χειρουργική επέμβαση
EMA: Επανεξέταση φαρμάκου για τη διαχείριση του βάρους
Διερευνάται για τη μακροπρόθεσμη καρδιαγγειακή ασφάλεια
Γραμμή Ψυχοκοινωνικής Υποστήριξης 10306 για τους πληγέντες της Θεσσαλίας
Πραγματοποιείται και διερεύνηση των ευρύτερων σχετικών αναγκών