Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Πολιτική φαρμάκου

τελευταία νέα


Σχέδιο έκτακτης ανάγκης στην Υγεία θα ανακοινώσει ο Τσίπρας

1/4/2015 11:21:31 πμ
Πέμπτη ή Παρασκευή η επισκεψή του στον οδό Αριστοτέλους
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος


Σχέδιο έκτακτης ανάγκης που θα αφορά μεταξύ άλλων, την ενίσχυση του ανθρώπινου δυναμικού των νησιωτικών και παραμεθόριων περιοχών καθώς και των δομών της πρωτοβάθμιας φροντίδας, θα εξαγγείλει ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, την Πέμπτη ή την Παρασκευή.


Αυτό προανήγγειλε ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας, Ανδρέας Ξανθός , που έκανε λόγο για ένα νέο πολιτικό σχέδιο της κυβέρνησης με διαφορετικές πολιτικές προτεραιότητες που στόχο θα έχει, όχι να ακολουθήσει μια μίζερη πολιτική αλλά να προχωρήσει σε τομές για ένα δημόσιο προσβάσιμο σύστημα υγείας για όλους τους πολίτες. Σε δηλώσεις του σε τηλεοπτικό σταθμό ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας τόνισε πως σήμερα στα δημόσια νοσοκομεία έχουν παρατηρηθεί τουλάχιστον 20.000 λειτουργικά κενά. Έκανε λόγο για εικόνα εξαθλίωσης του συστήματος, το οποίο χρειάζεται επείγουσες προσλήψεις σε βασικά τμήματα, ειδικά στην περιφέρεια.


«Θα δώσουμε μια ύστατη προσπάθεια να κρατηθούν όρθια τα νοσοκομεία μας, τα κέντρα υγείας και οι δομές της πρωτοβάθμιας φροντίδας και της περίθαλψης των ασθενών» επισήμανε ο κ. Ξανθός.


Παράλληλα, ανέφερε ότι ο ίδιος ο πρωθυπουργός θα ανακοινώσει ένα σχέδιο έκτακτης ανάγκης που θα αφορά μεταξύ άλλων, την ενίσχυση του ανθρώπινου δυναμικού των νησιωτικών και παραμεθόριων περιοχών καθώς και των δομών της πρωτοβάθμιας φροντίδας.

«Εκτός από αυτό το σχέδιο θα χρειαστεί αναπροσαρμογή του προϋπολογισμού, η οποία θα εξαρτηθεί από τα περιθώρια της δημοσιονομικής σταθερότητας» πρόσθεσε ο κ. Ξανθός.


Στο μεταξύ εγκρίθηκαν κατά πλειοψηφία από την Επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων της Βουλής, οι διορισμοί των πέντε νέων διοικητών των Υγειονομικών Περιφερειών (ΥΠΕ) της χώρας.

 

Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Σύμφωνα με τη μελέτη του Ινστιτούτου WifOR
Είναι από τις πιο σημαντικές μεταρρυθμίσεις των τελευταίων ετών, σύμφωνα με τον Κ. Αθανασάκη






Σχετικά άρθρα

Συμφωνία Ελλάδας – Σαουδικής Αραβίας για την ελληνική φαρμακοβιομηχανία
Στη σύσφιξη των εμπορικών σχέσεων των δύο χωρών στοχεύει η κυβέρνηση
200% δασμούς στα γενόσημα ανακοίνωσε ο Τραμπ
Η πολιτική θα ξεκινήσει το 2028
Ενισχύεται η συνεργασία Ελλάδας & Κύπρου στον τομέα του φαρμάκου
Στελέχη του ΕΟΦ συναντήθηκαν με τον Κύπριο υπουργό Υγείας
ΑΑΔΕ: Κατασχέθηκαν χιλιάδες παράνομα συμπληρώματα διατροφής
Στην υπόθεση εμπλέκονται φαρμακείο και εταιρεία στην Αττική