Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Επάγγελμα: Φαρμακοποιός

τελευταία νέα


«Σχεδιασμός και Ανάπτυξη Φαρμακευτικών Προϊόντων»

6/3/2008
Συνέδριο Ιατρικής Χημείας, 26-28 Μαρτίου
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Για το 9ο Συνέδριο Ιατρικής Χημείας που θα πραγματοποιηθεί στο αμφιθέατρο του Συνεδριακού και Πολιτιστικού Κέντρου του Πανεπιστημίου Πατρών με τίτλο «Σχεδιασμός και ανάπτυξη φαρμακευτικών προϊόντων», η συντονιστική επιτροπή έχει αποφασίσει να τιμήσει τον καθηγητή Jean-Marie Lehn, βραβευμένο με Nobel Χημείας 1987, για τη μεγάλη του συμβολή στην πρόοδο της χημείας και της επιστήμης.

Μετά από οκτώ επιτυχημένα διεθνή Συνέδρια Ιατρικής Χημείας, με τη συμμετοχή κορυφαίων παγκοσμίως ερευνητών, το Διατμηματικό Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα των Τμημάτων Χημείας και Φαρμακευτικής του Πανεπιστημίου της Πάτρας διοργανώνει το 9o κατά σειρά συνέδριό του, από τις 26 έως τις 28 Μαρτίου, με τη συμμετοχή κορυφαίων ερευνητών.

Για το 9ο Συνέδριο Ιατρικής Χημείας που θα πραγματοποιηθεί στο αμφιθέατρο του Συνεδριακού και Πολιτιστικού Κέντρου του Πανεπιστημίου Πατρών με τίτλο «Σχεδιασμός και ανάπτυξη φαρμακευτικών προϊόντων», η συντονιστική επιτροπή έχει αποφασίσει να τιμήσει τον καθηγητή Jean-Marie Lehn, βραβευμένο με Nobel Χημείας 1987, για τη μεγάλη του συμβολή στην πρόοδο της χημείας και της επιστήμης. Ο καθηγητής Lehn, ο οποίος συνεργάζεται με ερευνητές του Τμήματος Χημείας, έχει αποδεχθεί ευχαρίστως την πρόταση. O τίτλος της ομιλίας του (27/3 στις 12:00) θα είναι: «Υπερμοριακή χημεία: προγραμματισμένη δυναμική χημεία στη βιο-οργανική και στην ιατρική επιστήμη».

Στο συνέδριο, που έχει επετειακό χαρακτήρα λόγω της συμπλήρωσης 10 χρόνων λειτουργίας του προγράμματος, έχουν προσκληθεί και οι εννέα τιμηθέντες από το πρόγραμμα, διακεκριμένοι, κορυφαίοι παγκοσμίως ερευνητές, Βάσω Αποστολοπούλου (2000), Αθανάσιος Γιάννης (2001), Χρήστος Πλατσούκας (2002), Κωνσταντίνος Σέκερης (2003), Μιχάλης Μαραγκουδάκις (2004), Χαράλαμπος Γαβράς (2005), Αριστείδης Πατρινός (2006), Κυριάκος Νικολάου (2007). Έχουν οριστικοποιήσει τη συμμετοχή τους και θα συμμετάσχουν με εισηγήσεις τους οι Β. Αποστολοπούλου, Κ. Σέκερης, Μ. Μαραγκούδακις, ενώ οι υπόλοιποι θα εκπροσωπηθούν με συνεργάτες τους στην Ελλάδα, οι οποίοι θα κάνουν και σχετικές εισηγήσεις των ερευνών τους. Μεταξύ των ομιλητών θα είναι και ο καθηγητής Ιωάννης Ματσούκας, με τίτλο ομιλίας του «Σαρτάνες, μια νέα γενιά αντιϋπερτασικών προϊόντων – η συμβολή της Ελλάδας».

Στο συνέδριο, τιμής ένεκεν, έχουν προσκληθεί επίσης με εισηγήσεις τους απόφοιτοι του προγράμματος, οι οποίοι πραγματοποιούν μεταδιδακτορικές έρευνες σε κορυφαία πανεπιστήμια (Π. Βεργίνης στο Harvard, Μ. Κατσάρα στο Austin Research Institute της Αυστραλίας, Ε. Πανταζάκα στο Cambridge, Α. Λυμπερόπουλος στο Thomas Jefferson στις Η.Π.Α., Μ. Παπακωνσταντίνου στο Washington University, στο St. Louis, Η.Π.Α.).


Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Και πέτυχαν σημαντική αύξηση των πωλήσεών τους από το 2023 στο 2024
Και δημιουργία καναλιού καινοτομίας στον προϋπολογισμό του 2025






Σχετικά άρθρα

IQVIA: 100 εκατ. συνταγές εκτελέστηκαν το 2023 από παράνομα e-pharmacies των ΗΠΑ
Οι Αμερικανοί ωθούνται σε αυτά για οπιοειδή και GLP-1
Ο αντίκτυπος της FIP σε όλον τον κόσμο
Δημοσιεύτηκε η ετήσια έκθεση της Διεθνούς Φαρμακευτικής Ομοσπονδίας
Ελλείψεις φαρμάκων: Χειρότερο το πρόβλημα το 2024 έναντι του 2023
Σύμφωνα με δημοσκόπηση σε φαρμακεία της Αγγλίας