Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Επιχειρείν

τελευταία νέα


ΣΦΕΕ προς Πολάκη: Ζητά χρονοδιάγραμμα πληρωμών

13/10/2015 11:30:58 πμ
Σοβαρά προβλήματα ρευστότητας αντιμετωπίζουν οι φαρμακευτικές λόγω χρεών του ΕΟΠΥΥ
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος



Σε οικονομικό αδιέξοδο έχουν οδηγηθεί οι φαρμακευτικές επιχειρήσεις λόγω των ανεξόφλητων πληρωμών του ΕΟΠΥΥ, οι οποίες ανέρχονται πάνω από το 1,2 δισ. ευρώ περίπου.


 

Με αφορμή τις προγραμματικές δηλώσεις του αναπληρωτή υπουργού κ. Παύλου Πολάκη, ο Σύνδεσμος Φαρμακευτικών Επιχειρήσεων Ελλάδας (ΣΦΕΕ) ζητά από τον ίδιο να προσδιοριστεί το χρονοδιάγραμμα εξόφλησης των χρεών του ΕΟΠΥΥ:

"Θα θέλαμε να επανέλθουμε στο ιδιαίτερα κρίσιμο θέμα των εκκρεμών χρεών του Δημοσίου προς τις φαρμακευτικές εταιρείες, τα οποία συσσωρεύονται με ιδιαίτερα ανησυχητικό ρυθμό και οδηγούν τις εταιρείες σε οικονομικό αδιέξοδο λόγω της έλλειψης ρευστότητας".


Συγκεκριμένα, στην επιστολή του ο ΣΦΕΕ επισημαίνει ότι μόνο τα χρέη του ΕΟΠΥΥ προς τις φαρμακευτικές - μέλη του Συνδέσμου για το έτος 2014 αγγίζουν τα 274 εκατ. ευρώ, ενώ από 1/1/2015 έως και 31/7/2015 ανέρχονται στα 484 εκατ. ευρώ, δηλαδή συσσωρευμένα στα 760 εκατ. ευρώ περίπου. Όσον αφορά δε τις συνολικές οφειλές προς τις φαρμακευτικές επιχειρήσεις ξεπερνούν το 1,2 δισ. ευρώ περίπου.


 

Οι φαρμακευτικές εταιρείες αποτελούν το μόνο πάροχο που βρίσκεται τουλάχιστον 14 μήνες πίσω στην εκτέλεση πληρωμών, όπως τονίζει ο ΣΦΕΕ στην επιστολή του και συνεχίζει:

"Σύσσωμος ο φαρμακευτικός κλάδος χαιρετίζει το γεγονός ότι το θέμα της ρευστότητας του συστήματος αποτελεί προτεραιότητα της κυβέρνησης, όπως δεσμευθήκατε κατά την εξαγγελία των προγραμματικών δηλώσεων.

Λαμβάνοντας υπόψη τα παραπάνω είναι άμεση ανάγκη δημιουργίας εκ μέρους του Υπουργείου σαφούς χρονοδιαγράμματος αποπληρωμής όλων των εκκρεμών χρεών προς τις φαρμακευτικές εταιρείες-μέλη μας, προκειμένου να αποφευχθούν οι καταστροφικές συνέπειες σε όλη την αλυσίδα διανομής και στην πρόσβαση των ασθενών, λόγω της εκτεταμένης έλλειψης ρευστότητας.

Παράλληλα θα θέλαμε να σας παρακαλέσουμε όπως πραγματοποιήσουμε άμεσα συνάντηση μαζί σας".

 

Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Φοβούνται διαρροή κρίσιμων δεδομένων στους ανταγωνιστές τους






Σχετικά άρθρα

STOP από 20 μεγάλες φαρμακευτικές εταιρείες στο ChatGPT
Φοβούνται διαρροή κρίσιμων δεδομένων στους ανταγωνιστές τους
Αnalytica 2024: Δύο ελληνικές εταιρείες στην κορυφαία Διεθνή Έκθεση
Η μεγαλύτερη και σημαντικότερη έκθεση για την εργαστηριακή τεχνολογία, ανάλυση και βιοτεχνολογία στην Ευρώπη
PHARMA Q: Μεγάλος χορηγός του 22ου Πανελληνίου Συνεδρίου ΩΡΛ Χειρουργικής Κεφαλής και Τραχήλου
Από το περίπτερό της πέρασε η πλειονότητα των συνέδρων
Με εξαιρετικά σημαντικές διακρίσεις τιμήθηκε η Karabinis Medical
Στα Αριστεία Φαρμακευτικής Αγοράς 2024