Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Επιχειρείν

τελευταία νέα

GSK: Επενδύει έως και 12 δισ. δολάρια σε 12 νέα φάρμακα
Σε συμφωνία με την κινεζική εταιρεία Jiangsu Hengrui Pharmaceuticals

ΣΦΕΕ: "Καλύτερη υγεία ισοδυναμεί με πιο δυνατή οικονομία"

15/3/2022 8:48:00 πμ
Δηλώσεις από τον πρόεδρο Ολ. Παπαδημητρίου στην εκδήλωση για την κοπή της Πρωτοχρονιάτικης πίτας
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος
main photo


Για «θρίαμβο καινοτομίας και επιστήμης το 2022» που φέρνει ελπίδα για το τέλος της πανδημίας έκανε λόγο ο πρόεδρος του Δ.Σ. του ΣΦΕΕ, Ολύμπιος Παπαδημητρίου στην εκδήλωση για την κοπή της Πρωτοχρονιάτικης πίτας στις 10/3. 

Ο ίδιος σημείωσε πως «η φαρμακοβιομηχανία είναι αισιόδοξη για ένα πιο υγιές μέλλον, αρκεί τώρα να προτεραιοποιήσουμε την υγεία σε πολιτικό και δημόσιο επίπεδο, ανοίγοντας το δρόμο για να ενδυναμώσουμε το σύστημα υγείας».

Στο πλαίσιο αυτό πρότεινε η χρηματοδότηση του συστήματος υγείας να γίνεται ανάλογα με τις πραγματικές ανάγκες, να υιοθετηθούν μετασχηματιστικά εργαλεία που δημιουργούν αξία για τους ασθενείς, ενώ τόνισε ότι ένα πιο αποδοτικό σύστημα συμψηφισμού clawback-επενδύσεων κλινικών μελετών, εκτός πλαισίου RRF, θα υποστηρίζει τις αναπτυξιακές δυνατότητες που έχει ο κλάδος του φαρμάκου.

Στην εκδήλωσε ο πρόεδρος του Δ.Σ. της Ένωσης Ασθενών Ελλάδας Νίκος Δέδες μίλησε για «έντονες στρεβλώσεις στο Δημόσιο Σύστημα Υγείας και πρότεινε τη στενότερη «συνεργασία των Ενώσεων Ασθενών και της επιστημονικής κοινότητας ως καταλύτη για την επιτάχυνση του σχεδιασμού και της αποδοχής από την Κοινωνία των απαραίτητων διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων».
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Μέσω ενημερωτικής καμπάνιας και της εκπόνησης μελέτης
Από τον ΕΕΣ και τον ΣΦΕΕ






Σχετικά άρθρα

Bristol Myers Squibb: Δημιουργεί νέα spin-off εταιρεία
Με 5 φάρμακα για αυτοάνοσα νοσήματα στο χαρτοφυλάκιό της
Συνεργασία-ορόσημο μεταξύ της ελληνικής Rafarm και της Cleveland Clinic
Με αντικείμενο την ανάπτυξη μιας νέας θεραπείας των ουλών κερατοειδούς
H YOUTH LAB. στα Duty Free των Αθηνών, Θεσσαλονίκης & Ηρακλείου
Μια νέα, Travel Retail εποχή ξεκινά για το ελληνικό brand δερμοκαλλυντικών
GSK: Επενδύει έως και 12 δισ. δολάρια σε 12 νέα φάρμακα
Σε συμφωνία με την κινεζική εταιρεία Jiangsu Hengrui Pharmaceuticals