Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Επιχειρείν

τελευταία νέα


ΣΕΣΔΙ: Ο ρόλος των συμπληρωμάτων διατροφής στην υγεία: στρες, ύπνος & wellbeing

16/12/2021 4:17:22 μμ
Διαδικτυακό εκπαιδευτικό σεμινάριο για τους φαρμακοποιούς
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος
main photo


Ο Σύλλογος Επιχειρηματιών Συμπληρωμάτων Διατροφής διοργάνωσε και φέτος εκπαιδευτικό σεμινάριο με θέμα: «Ο Ρόλος των Συμπληρωμάτων Διατροφής στην υγεία: Στρες, Ύπνος & Wellbeing», το οποίο απευθυνόταν σε φαρμακοποιούς και βοηθούς φαρμακείων.

Σκοπός του σεμιναρίου είναι να παρουσιαστεί και να αναλυθεί ο ρόλος που διαδραματίζουν τα συμπληρώματα διατροφής στην υγεία και πιο συγκεκριμένα στη διαχείριση του στρες, στη βελτίωση της ποιότητας του ύπνου αλλά και στη γενικότερη ποιότητα ζωής. Οι ομιλητές, επιστήμονες με εξειδίκευση στον τομέα τους, τόνισαν πόσο σημαντικές είναι τέτοιου είδους ενέργειες που βοηθούν στη συνεχή εκπαίδευση του φαρμακοποιού, ειδικά στα συμπληρώματα διατροφής που είναι μια αναπτυσσόμενη αγορά και λόγω πανδημίας αφορούν μεγάλο μέρος του κοινού του φαρμακείου.

Η Ελένη Αθανασοπούλου, πρόεδρος του ΣΕΣΔΙ, ανοίγοντας το σεμινάριο ανέφερε ότι «Ο ΣΕΣΔΙ θα συνεχίσει τις δράσεις του για τη συνεχή ενημέρωση και επιμόρφωση των φαρμακοποιών» και κάλεσε τους φαρμακοποιούς σε ανοιχτό διάλογο, ζητώντας την άποψή τους για τις μελλοντικές δράσεις του Συλλόγου.

Στο σεμινάριο δόθηκε έμφαση στο ρόλο των προβιοτικών στην εντερική χλωρίδα αλλά και πέρα από αυτή (microbiota gut-brain και ευεξία) από τον Ιωάννη Παπαγεωργίου, φαρμακοποιό MBA.

Επιπλέον, ιδιαίτερη μνεία έγινε στα συμπληρώματα διατροφής που συμβάλουν στη χαλάρωση αλλά και στον κατάλληλο και φυσιολογικό ύπνο από την ενδοκρινολόγο MD, MSc, cPhD, διδάκτωρ Πανεπιστημίου Αθηνών, Βασιλική Τριάντη. 

Τέλος, από το περιεχόμενο του σεμιναρίου δεν έλειψε η αναφορά στους τρόπους ενίσχυσης της διάθεσης υπό συνθήκες πίεσης και στρες από τη Βάλλη Καλοζούμη, ομοιοπαθητικό, σύμβουλο φυσικής ιατρικής, αντιπρόεδρο Συλλόγου Ομοιοπαθητικών Ελλάδος αλλά και στα άγνωστα δεδομένα σχετικά με τις βιταμίνες του συμπλέγματος Β, οι οποίες είναι πολύτιμες και πολυδιάστατες από τη χημικό Έρση Κλημεντίδου.

Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης







Σχετικά άρθρα

Ο Όμιλος ΠΕΙΦΑΣΥΝ βρίσκεται δίπλα στην εκπαίδευση και των μαθητών!
Μαθητές του 2ου ΕΠΑΛ Αιγάλεω ξεναγήθηκαν στους χώρους και μίλησαν για το μέλλον του επιχειρείν
FAMAR: Μεγάλες επενδύσεις στο Κέντρο Διανομής στη Θήβα
Και στην παροχή υπηρεσιών off-line serialization
Κώστας Παπαγιάννης: Οι φαρμακευτικές εταιρείες οφείλουν να μετασχηματιστούν ενόψει των μελλοντικών προκλήσεων
Ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Novartis Hellas ζητά νέες πρωτοβουλίες που ενισχύουν τον δημόσιο διάλογο για την Υγεία
Ο ΣΥ.ΦΑ. Θεσσαλονίκης στην 1η Έκθεση Logistics and Transports
Παρουσιάστηκαν οι νέες τεχνολογίες που αξιοποιεί ο Όμιλος