Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Επιχειρείν

SEPTONA: Ολοκληρώνει επένδυση ύψους 2 εκατ. ευρώ για την εγκατάσταση φωτοβολταϊκών

12/10/2023 9:56:00 μμ
Στόχος είναι η στροφή μέρους της παραγωγής της Septona σε πράσινες μορφές ενέργειας
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος
main photo


H Septona, μια από τις πλέον δυναμικά αναπτυσσόμενες εταιρείες στην αγορά της προσωπικής περιποίησης και υγιεινής στην Ελλάδα, αποδεικνύει έμπρακτα τη δέσμευσή της ως προς τις αξίες της βιωσιμότητας, ολοκληρώνοντας την επένδυση για την εγκατάσταση φωτοβολταϊκών πάνελ στις εγκαταστάσεις της. 


Η συγκεκριμένη επένδυση, ύψους 2 εκατομμυρίων, αφορά την εγκατάσταση φωτοβολταϊκών σε όλες τις επιφάνειες των εργοστασίων της εταιρείας στα Οινόφυτα Βοιωτίας. Στόχος είναι η στροφή μέρους της παραγωγής της Septona σε πράσινες μορφές ενέργειας, αξιοποιώντας τη δύναμη του ήλιου. Μέσω των εγκαταστάσεων φωτοβολταϊκών, η παραγωγή καθίσταται αυτοηλεκτροδοτούμενη σε ποσοστό 28%, εξοικονομώντας περίπου 3,9 Gigawatt/ώρα (GWh) ενέργειας.


Παράλληλα, η Septona πραγματοποιεί ανακύκλωση νερού σε όλα τα εργοστάσιά της, ανακύκλωση θερμότητας, ενώ λαμβάνει μέτρα και για τη μείωση αποβλήτων. 


Η εταιρεία έχει πιστοποιηθεί κατά ISO 9001:2015 & ISO 50001 για την εξοικονόμηση ενέργειας και τη μείωση των επιπτώσεων στην κλιματική αλλαγή, ενώ διαθέτει και πιστοποίηση FSC® Chain-of-Custody, για την προμήθεια  πιστοποιημένων προϊόντων FSC®, ως απόδειξη της δέσμευσης της εταιρείας να προωθήσει την υπεύθυνη διαχείριση των παγκόσμιων δασών.


Ιδιαίτερα σημαντικές είναι και οι προσπάθειες της Septona για πιο δίκαιες εμπορικές πρακτικές που σέβονται τα ανθρώπινα δικαιώματα και το περιβάλλον, γεγονός που επιβεβαιώνεται μέσα από την επιθεώρηση ETI SMEDA standard, που τη κατατάσσει ενεργό μέλος του παγκόσμιου οργανισμού SEDEX, αλλά και η μακροχρόνια πιστοποίησή της στο Διεθνή οργανισμό FAIR TRADE Standard.

Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Ανακοινώσεις από τον ΕΟΦ
'Αμεση και ισότιμη πρόσβαση των πολιτών σε καινοτόμες θεραπείες ζητούν οι Ενώσεις Ασθενών






Σχετικά άρθρα

Αύξηση της εγχώριας αγοράς καλλυντικών αναμένεται το 2024-2025
Η κλαδική μελέτη της ICAP CRIF την υπολογίζει στο 3-4%
Pharma Center: Επιτυχημένο το σεμινάριο της Health Aid στη Θεσσαλονίκη
Η εταιρεία διοργανώνει αντίστοιχες εκδηλώσεις στην υπόλοιπη Ελλάδα και στην Αθήνα
STOP από 20 μεγάλες φαρμακευτικές εταιρείες στο ChatGPT
Φοβούνται διαρροή κρίσιμων δεδομένων στους ανταγωνιστές τους
Αnalytica 2024: Δύο ελληνικές εταιρείες στην κορυφαία Διεθνή Έκθεση
Η μεγαλύτερη και σημαντικότερη έκθεση για την εργαστηριακή τεχνολογία, ανάλυση και βιοτεχνολογία στην Ευρώπη