Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Πολιτική φαρμάκου

ΣΕΙΒ: Η ιατρική τεχνολογία έχει πρωταγωνιστικό ρόλο στο μετασχηματισμό των συστημάτων υγείας

16/2/2023 6:39:38 μμ
Οι στόχοι του Συνδέσμου για το 2023
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος
main photo


Στην πολλαπλή και διαχρονική προσφορά του κλάδου της ιατροτεχνολογίας στην υγεία, την επιχειρηματικότητα και την οικονομία, αναφέρθηκε ο πρόεδρος του ΔΣ του ΣΕΙΒ, Δημήτριος Νίκας, κατά τη διάρκεια ετήσιας εκδήλωσης και τόνισε πως και το 2023 πρωταρχικός στόχος του ΣΕΙΒ παραμένει η περαιτέρω ανάδειξη του κλάδου και του αποτυπώματός του σε υγειονομικό, οικονομικό και κοινωνικό επίπεδο, αλλά και η συνεχής προσπάθεια με στόχο την επίλυση των χρόνιων θεμάτων που αντιμετωπίζουν οι εταιρείες Ι/Π και αποτελούν τροχοπέδη στην εξέλιξη και ανάπτυξή τους.

Τα θέματα που χρήζουν άμεσης επίλυσης εντός του έτους είναι με προτεραιότητα εκείνα που αφορούν τη μείωση του clawback, βελτίωση του ρυθμού εξόφλησης των νοσοκομειακών οφειλών, επίλυση του προβλήματος των ατιμολόγητων υλικών των νοσοκομείων, καθώς επίσης και την υιοθέτηση επιτυχημένων μοντέλων αξιολόγησης με βάση την προστιθέμενη αξία της καινοτόμου τεχνολογίας που μπορεί να συμβάλλει στο μετασχηματισμό της υγειονομικής περίθαλψης, προς όφελος των ασθενών και του συστήματος υγείας της χώρας.

Συγκεκριμένα δήλωσε ότι: «Ο ρόλος του ΣΕΙΒ ως θεσμικού εταίρου των φορέων υγείας μπορεί να είναι καταλυτικός, καθώς μπορούμε να συνεισφέρουμε με εμπειρογνώμονες και τεκμηριωμένες προτάσεις στη διαμόρφωση ενός αποτελεσματικού υγειονομικού συστήματος και στην ουσιαστική αντιμετώπιση των προβλημάτων που επηρεάζουν τη λειτουργία του κλάδου και καθυστερούν την πρόσβαση των ασθενών σε καινοτόμα προϊόντα και υπηρεσίες που είναι διαθέσιμα σήμερα σε άλλες χώρες της Ευρώπης».
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Καμία αποζημίωση στην Ελλάδα σε συστήματα FGM/CGM για τους ασθενείς






Σχετικά άρθρα

Με προβλήματα στα logistics οι κατ’οίκον παραδόσεις των ΦΥΚ
Δημιουργήθηκαν εξαιτίας της μεγάλης ζήτησης, είπε ο υπ. Υγείας
Κ. Παπαγιάννης: H ψηφιακή ωριμότητα το επόμενο βήμα στον μετασχηματισμό της υγείας
Ο Πρόεδρος & Διευθύνων Σύμβουλος της Novartis για Ελλάδα, Κύπρο & Μάλτα στο 2ο SFEE Summit
ΠΕΦ: Το κενό της δημόσιας χρηματοδότησης στα φάρμακα φτάνει το 1,5 δισ. ευρώ
Στα ύψη και πάλι η υπερφορολόγηση της φαρμακοβιομηχανίας
Έρχεται νέο πρόγραμμα για την πρόληψη της νεφρικής δυσλειτουργίας
Ανακοίνωση από την Ειρήνη Αγαπηδάκη στο 2ο ΣΦΕΕ Summit