Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Πολιτική φαρμάκου

ΣΕΙΒ: Θα επιβληθούν οι προβλεπόμενες κυρώσεις

23/11/2023 10:32:42 μμ
Αν εμπλέκονται εταιρείες-μέλη στη μεγάλη απάτη κατά του ΕΟΠΥΥ
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος
main photo


Ο Σύνδεσμος Επιχειρήσεων Ιατρικών & Βιοτεχνολογικών Προϊόντων (ΣΕΙΒ), με αφορμή τα πρόσφατα δημοσιεύματα για «απάτη σε βάρος του ΕΟΠΥΥ» προέβη εκτάκτως σε Διοικητικό Συμβούλιο, με τα μέλη του να δηλώνουν απερίφραστα τη σταθερή προσήλωσή τους στην τήρηση της νομιμότητας και της διαφάνειας σε όλο το φάσμα των συναλλαγών κατά την άσκηση της επιχειρηματικής δραστηριότητά τους.


Αποφάσισαν δε ομόφωνα πως θα παρακολουθούν ενδελεχώς την υπόθεση και σε περίπτωση που διακριβωθεί ότι ενέχονται σε αυτήν μέλη του ΣΕΙΒ, θα κινηθούν οι προβλεπόμενες από το Καταστατικό και τον Κώδικα Δεοντολογίας διαδικασίες.


Ο Πρόεδρος του ΣΕΙΒ Δημήτρης Νίκας ανέφερε σχετικά: «Ο ΣΕΙΒ, ο μεγαλύτερος και παλαιότερος Σύνδεσμος εταιρειών Ιατροτεχνολογικών Προϊόντων (Ι/Π) έχει συντάξει και εφαρμόζει Κώδικα Δεοντολογίας που είναι σύννομος με την ελληνική και κοινοτική νομοθεσία, τις σχετικές αποφάσεις θεσμικών οργάνων που διέπουν και ρυθμίζουν τον κλάδο μας και είναι ταυτόχρονα απολύτως προσαρμοσμένος και ευθυγραμμισμένος με τον αντίστοιχο κώδικα των Ευρωπαϊκών Συνδέσμων Ι/Π. Σκοπός του είναι, μεταξύ άλλων, να προτρέπει τα μέλη του Συνδέσμου στο να κατανοούν και να εφαρμόζουν συστηματοποιημένους και κοινά αποδεκτούς κανόνες καλής και υγιούς επαγγελματικής πρακτικής. Μεταξύ των θέσεων του Συνδέσμου, όπως πολλές φορές έχει τονιστεί, είναι η ανάπτυξη ενός διαφανούς και αποτελεσματικού συστήματος προμηθειών. Προς αυτήν την κατεύθυνση είμαστε δίπλα στην πολιτεία και τους εμπλεκόμενους φορείς για τη διασφάλιση και προάσπιση των συμφερόντων του Έλληνα ασφαλισμένου».

Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Από εξειδικευμένους ιδιωτικούς ελεγκτικούς φορείς
Η Ομοσπονδία ζητά εξηγήσεις και να ακολουθήσει ΕΔΕ για όσους εμπλέκονται


Σχετικά άρθρα

Αδ. Γεωργιάδης: Απειλεί με πρόστιμα τις πολυεθνικές φαρμακευτικές εταιρείες
Εάν εισάγουν λιγότερες συσκευασίες φαρμάκων από αυτές που χρειάζεται η χώρα
Έρχονται νέες επιβαρύνσεις για τους ασθενείς;
Τι συζητήθηκε μεταξύ υπουργείου Υγείας και ΠΙΣ
Υπ. Υγείας και ΠΟΥ/Ευρώπης εγκαινίασαν την έναρξη του προγράμματος «Health-IQ»
Αναμένεται να αλλάξει ριζικά τον τρόπο λειτουργίας υγειονομικής περίθαλψης στην Ελλάδα