Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Επάγγελμα: Φαρμακοποιός

τελευταία νέα


SECOF: Θα προχωρήσει σε νομικές ενέργειες για το ασυμβίβαστο

30/6/2021 3:12:50 μμ
Ο γενικός διευθυντής A. Roudergues ζητά συνάντηση με τον Β. Κοντοζαμάνη
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος
main photo


O Alain Roudergues, γενικός διευθυντής της SECOF (Ένωση Συνεταιρισμών Φαρμακοποιών Ευρώπης), παίρνει θέση στο θέμα του ασυμβίβαστου που προωθεί η ελληνική κυβέρνηση για τα μέλη των Δ.Σ. των φαρμακευτικών συλλόγων και των συνεταιρισμών φαρμακείου. 

Όπως αναφέρει ο Roudergues σε επιστολή του προς τον αναπληρωτή υπουργό Υγείας Βασίλη Κοντοζαμάνη, πρόκειται για πρωτοφανή νόμο που «προσκρούει στις αρχές της ελευθερίας του επιχειρείν, της ελευθερίας του συνεταιρίζεσθαι και του δικαιώματος της ιδιοκτησίας».

Ως Γενικός Διευθυντής της SECOF, ο Roudergues ζητά από τον αν. υπουργό να κάνουν έναν ανοικτό διάλογο για το θέμα, θέλοντας να μοιραστεί τις ανησυχίες του, ενώ αναφέρει χαρακτηριστικά ότι «εάν ψηφιστεί ένας τέτοιος νόμος, η SECOF και ο εκπρόσωπός της η Ένωση των Ευρωπαϊκών Συνεταιρισμών, θα αναλάβει νομικές ενέργειες για την προστασία των δικαιωμάτων των Συνεταιρισμών και των μελών τους».

Προσθέτει δε ότι: «Αξίζει να αναφέρω ότι μου φαίνεται περίεργο το λίκνο της δημοκρατίας να είναι ταυτόχρονα και η χώρα που θα θάψει το δικαίωμα των μελών ενός συνεταιρισμού να εκλέγουν ελεύθερα τα πρόσωπα που θεωρούν πιο αξιόπιστα και καταλληλότερα για τη διαχείριση του συνεταιρισμού τους».

Σημειώνεται ότι η SECOF παρέχει ενημέρωση και εμπορικές υπηρεσίες σε Συνεταιρισμούς Φαρμακοποιών και εταιρειών που ελέγχονται από ανεξάρτητους φαρμακοποιούς σε Βέλγιο, Γαλλία, Γερμανία, Ελλάδα, Ιταλία, Πορτογαλία, Ισπανία και Τουρκία.
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Απελευθερώνοντας επιπλέον χρόνο στους φαρμακοποιούς
Σε συνεργασία με τον Συνεταιρισμό Φαρμακοποιών Νότιας Πελοποννήσου, τον Συνεταιρισμό Φαρμακοποιών Νομού Έβρου και του Ομίλου ΠΕΙΦΑΣΥΝ






Σχετικά άρθρα

Φαρμακοποιός δίνει μαθήματα γαληνικών σε μαθητές Λυκείου
Ενθουσιασμένα τα παιδιά από την εμπειρία του εργαστηρίου
Οι στρατηγικές εμβολιασμού στα φαρμακεία το θέμα Συνόδου στη Χάγη
Διοργανώνεται από τη Διεθνή Φαρμακευτική Ομοσπονδία (FIP)
Πληθαίνουν οι αποφάσεις υπέρ των θέσεων στάθμευσης μπροστά στα φαρμακεία
Το μέτρο προωθείται τώρα και σε δήμο του νομού Πέλλας
Φαρμακεία: Τσουχτερά τα πρόστιμα για τους παραβάτες των αργιών του Πάσχα
Κλειστά θα πρέπει να παραμείνουν τα φαρμακεία και στις 7 Μαΐου