Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Επιχειρείν

Σε τέσσερις δόσεις η εξόφληση του rebate για τις εταιρείες

14/3/2013 11:21:19 πμ
Εκδόθηκε η εγκύκλιος του προέδρου του ΕΟΠΥΥ κ. Λευτέρη Παπαγεωργόπουλου, σχετικά με τη δυνατότητα καταβολής οφειλών ποσών επιστροφής (rebate) με δόσεις.
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Εκδόθηκε η εγκύκλιος του προέδρου του ΕΟΠΥΥ κ. Λευτέρη Παπαγεωργόπουλου, σχετικά με τη δυνατότητα καταβολής οφειλών ποσών επιστροφής (rebate) με δόσεις.

 

Η εγκύκλιος εστάλη την Τετάρτη στον Σύνδεσμο Φαρμακευτικών Επιχειρήσεων Ελλάδας (ΣΦΕΕ) και στην Πανελλήνια Ένωση Φαρμακοβιομηχανίας (ΠΕΦ), καθώς η διαδικασία αφορά τις εταιρείες - μέλη τους.

 

Με τον νόμο 4132/2013 δίνεται η δυνατότητα αποπληρωμής των υπολειπόμενων οφειλών του έτους 2011 και των τεσσάρων τριμήνων του έτους 2012 σε τέσσερις ισόποσες διμηνιαίες δόσεις.

 

Η καταβολή της πρώτης δόσης θα γίνει έως τις 15 Μαρτίου, της δεύτερης δόσης μέχρι τις 15 Μαΐου, της τρίτης δόσης μέχρι 15 Ιουλίου και της τέταρτης έως τις 15 Σεπτεμβρίου.

 

Οι επιχειρήσεις που ενδιαφέρονται να ενταχθούν στη ρύθμιση, πρέπει να αποστείλουν άμεσα στην Διεύθυνση Οικονομικών Υποθέσεων του ΕΟΠΥΥ (μέσω e - mail στη δ/νση d2@eopyy.gov.gr ή με FAX στο 210.6871794) τη σχετική αίτηση για ένταξη στην ρύθμιση.

 

Η πρώτη δόση θα καταβληθεί όπως ακριβώς έχει υπολογιστεί στην αίτηση τους. Σε περίπτωση που θα προκύψει διαφορά μετά από τον έλεγχο του ΕΟΠΥΥ, θα συμψηφιστεί με την καταβολή της επόμενης δόσης.

 

Η κατάθεση θα γίνει, για το δικαιούχο «ΕΟΠΥΥ», με αιτιολογία κατάθεσης «Α' Δόση ΡΥΘΜΙΣΗΣ REBATE», στον λογαριασμό: Αριθμός Λογαριασμού: 017 03 003353 18 (ATE BANK) IBAN: GR66 0430 6240 0001 7030 0335 318

 

Μετά την καταβολή του ποσού, οι υπόχρεες εταιρείες θα αποστέλλουν το αποδεικτικό κατάθεσης της τράπεζας στον ΕΟΠΥΥ (είτε ταχυδρομικά: ΕΟΠΥΥ, Δ/νση Οικονομικών Υπηρεσιών Κηφισίας 39, Τ.Κ. 15 - 123 Μαρούσι, με την ένδειξη «Α' Δόση ΡΥΘΜΙΣΗΣ REBATE», είτε με fax: 210.6871794).

 

Οι εταιρείες που έχουν συναλλαγές με τον ΕΟΠΥΥ, λόγω προμήθειας φαρμάκων στα φαρμακεία του και βρίσκονται σε διαδικασία συμψηφισμού των ποσών επιστροφής με χρέη του ΕΟΠΥΥ, πρέπει να προσέλθουν άμεσα στην Διεύθυνση Οικονομικών Υποθέσεων ΕΟΠΥ, ώστε να βεβαιωθούν τα ποσά που πρέπει να καταβληθούν μετά τον συμψηφισμό για όλο το 2012, προκειμένου εάν επιθυμούν να ενταχθούν στη ρύθμιση.

 

Πηγή: iatronet.gr
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Και αμφισβητεί την εξειδίκευση των φαρμακοποιών στο φάρμακο
Και ζητά να ενταχθούν τα φαρμακεία στη νέα ρύθμιση για τα POS






Σχετικά άρθρα

Αύξηση της εγχώριας αγοράς καλλυντικών αναμένεται το 2024-2025
Η κλαδική μελέτη της ICAP CRIF την υπολογίζει στο 3-4%
Pharma Center: Επιτυχημένο το σεμινάριο της Health Aid στη Θεσσαλονίκη
Η εταιρεία διοργανώνει αντίστοιχες εκδηλώσεις στην υπόλοιπη Ελλάδα και στην Αθήνα
STOP από 20 μεγάλες φαρμακευτικές εταιρείες στο ChatGPT
Φοβούνται διαρροή κρίσιμων δεδομένων στους ανταγωνιστές τους
Αnalytica 2024: Δύο ελληνικές εταιρείες στην κορυφαία Διεθνή Έκθεση
Η μεγαλύτερη και σημαντικότερη έκθεση για την εργαστηριακή τεχνολογία, ανάλυση και βιοτεχνολογία στην Ευρώπη