Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Πολιτική φαρμάκου

τελευταία νέα


Σε κόμβους φαρμακευτικής τεχνολογίας εξελίσσονται οι ελληνικές φαρμακοβιομηχανίες

21/12/2018 12:12:53 μμ
Σύμφωνα με τον πρόεδρο της ΠΕΦ, Θεόδωρο Τρύφων
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος
main photo


Ο πρόεδρος της ΠΕΦ επιχείρησε να χαρτογραφήσει τη στρατηγική πορεία του κλάδου της ελληνικής παραγωγής φαρμάκων για το μέλλον, στο πλαίσιο της συμμετοχής του σε πάνελ με θέμα: «Ο βιομηχανικός τομέας στην Ελλάδα: Η επόμενη μέρα», που πραγματοποιήθηκε κατά τη διάρκεια του 29ου συνεδρίου του Ελληνοαμερικανικού Επιμελητηρίου.

Ειδικότερα, ξεχώρισε τη διαφοροποίηση, τις συνεργασίες και τη στόχευση σε ξένες αγορές ως τα βασικά συστατικά του μείγματος στρατηγικής, στην οποία πρέπει να προσανατολιστούν οι ελληνικές φαρμακοβιομηχανίες από εδώ και πέρα.


Ο κ. Θεόδωρος Τρύφων ανέφερε πως «ήδη πολλές ελληνικές επιχειρήσεις έχουν ήδη αναπροσαρμόσει τη στρατηγική τους, πετυχαίνοντας τη μετεξέλιξή τους από παραδοσιακές βιομηχανίες σε κόμβους φαρμακευτικής τεχνολογίας. Κι αυτό εν μέσω ενός ασφυκτικού οικονομικού περιβάλλοντος με βασικά χαρακτηριστική τη σοβαρή έλλειψη χρηματοδοτικών εργαλείων και την εξαντλητική άμεση και έμμεση φορολόγηση που φτάνει το 70% του τζίρου τους».

Στο πλαίσιο αυτό ανέφερε συγκεκριμένα παραδείγματα τέτοιων ελληνικών εταιρειών, μεταξύ των οποίων και την ELPEN, για την οποία τόνισε πως «η εταιρεία μας σχεδιάζει να θέσει το επόμενο διάστημα σε λειτουργία μια νέα σύγχρονη παραγωγική μονάδα για εισπνεόμενα φάρμακα, στοχεύοντας στην κάλυψη κυρίως της ζήτησης από αγορές του εξωτερικού».

Ο πρόεδρος της ΠΕΦ σχολίασε ακόμη πως «οι παραπάνω στρατηγικές επιλογές στοιχειοθετούν ένα μοντέλο τεχνολογίας, διαφοροποίησης και χρηματοδότησης, το οποίο προϋποθέτει την ύπαρξη τόσο ενός σταθερού πλαισίου από την πλευρά του Κράτους, όσο και της κατάλληλης επιχειρηματικής κουλτούρας για ανάληψη ρίσκου». 


Κλείνοντας τη δημόσια τοποθέτησή του, ο κ. Τρύφων τόνισε την ανάγκη διαμόρφωσης «μιας εθνικής πολιτικής που να μην τιμωρεί την παραγωγή, τις επενδύσεις, την έρευνα και τις βιομηχανίες, που μένουν Ελλάδα, πληρώνοντας υψηλότατες εισφορές κι ενισχύοντας την εγχώρια απασχόληση».

Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Παρουσιάστηκαν οι νέες τεχνολογίες που αξιοποιεί ο Όμιλος
Αναδείχθηκε σε συζήτηση κατά τη διάρκεια του 9ου Delphi Economic Forum






Σχετικά άρθρα

Επί 4 μήνες άφαντο το φάρμακο Ursofalk
Αιχμές για λανθασμένες προτεραιότητες του υπ. Υγείας από τον βουλευτή Παύλο Πολάκη
Ευρωπαϊκή Ημέρα Δικαιωμάτων των Ασθενών
'Αμεση και ισότιμη πρόσβαση των πολιτών σε καινοτόμες θεραπείες ζητούν οι Ενώσεις Ασθενών