Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Πολιτική φαρμάκου

τελευταία νέα


Σε ισχύ το νέο συμπληρωματικό Δελτίο Τιμών Φαρμάκων!

13/12/2017 9:54:54 πμ
Αφορά τις οικειοθελείς μειώσεις τιμών από εταιρείες
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος
main photo


Αναρτήθηκε το συμπληρωματικό Δελτίο Τιμών Φαρμάκων (κατεβάστε το από εδώ), το οποίο περιλαμβάνει τις οικειοθελείς μειώσεις τιμών που έγιναν από τις εταιρείες.

Πρόκειται για περίπου 160 φάρμακα, οι μειωμένες τιμές των οποίων ισχύουν ήδη, με την ανάρτησή τους στην ιστοσελίδα του υπουργείου Υγείας, για τους ΚΑΚ, τα Νοσοκομεία, τις Ιδιωτικές Κλινικές, τις φαρμακαποθήκες, τους συνεταιρισμούς και τα φαρμακεία!

Φαίνεται πως το αίτημα του Π.Φ.Σ. να προβλεφθεί χρονικό διάστημα 2 μηνών από την έκδοση της υπουργικής απόφασης μέχρι και την ισχύ του, προκειμένου να προλάβουν οι φαρμακοποιοί να διαθέσουν το απόθεμά τους, δεν ελήφθη υπόψη, τουλάχιστον για το συγκεκριμένο "συμπληρωματικό" δελτίο.

Σύμφωνα με την υπουργική απόφαση, στη χονδρική και νοσοκομειακή τιμή δεν περιλαμβάνεται Φόρος Προστιθέμενης Αξίας, στη λιανική τιμή έχει συμπεριληφθεί και ο αναλογών ΦΠΑ ήτοι 6% ή 13% ανά περίπτωση. Στις περιοχές που ισχύουν μειωμένοι συντελεστές ΦΠΑ, το φάρμακο θα πωλείται σε λιανική τιμή μειωμένη κατά 1,89% για συντελεστή 6% και κατά 3,54% για συντελεστή 13%.
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Και συχνά ο κίνδυνος υπερτερεί του οφέλους






Σχετικά άρθρα

Διεθνής τάση η απευθείας πώληση σκευασμάτων σε καταναλωτές ή φαρμακεία
Πώς αντιδρούν οι Γάλλοι φαρμακοποιοί
PGEU: Η Ε.Ε. ψήφισε υπέρ της ενίσχυσης του ανθρώπινου δυναμικού στην υγεία
Και αναγνώρισε τον ρόλο των φαρμακοποιών στην παροχή φροντίδας
Εκδικάστηκε στο ΣτΕ η προσφυγή των φαρμακοποιών για την κατΆ οίκον διανομή των ΦΥΚ
Αισιόδοξος για το αποτέλεσμα δηλώνει ο Ηλίας Βασιλαδιώτης
ΜΗΣΥΦΑ με κούριερ; Τι αποφάσισε η Ε.Ε.; Τι απαντά ο Απ. Βαλτάς;
Ο ΠΦΣ κράτα χαμηλούς τόνους προκρίνοντας ότι το αποτέλεσμα θα είναι υπέρ του κλάδου