Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Πολιτική φαρμάκου

τελευταία νέα


Σε ισχύ το νέο συμπληρωματικό Δελτίο Τιμών Φαρμάκων!

13/12/2017 9:54:54 πμ
Αφορά τις οικειοθελείς μειώσεις τιμών από εταιρείες
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος
main photo


Αναρτήθηκε το συμπληρωματικό Δελτίο Τιμών Φαρμάκων (κατεβάστε το από εδώ), το οποίο περιλαμβάνει τις οικειοθελείς μειώσεις τιμών που έγιναν από τις εταιρείες.

Πρόκειται για περίπου 160 φάρμακα, οι μειωμένες τιμές των οποίων ισχύουν ήδη, με την ανάρτησή τους στην ιστοσελίδα του υπουργείου Υγείας, για τους ΚΑΚ, τα Νοσοκομεία, τις Ιδιωτικές Κλινικές, τις φαρμακαποθήκες, τους συνεταιρισμούς και τα φαρμακεία!

Φαίνεται πως το αίτημα του Π.Φ.Σ. να προβλεφθεί χρονικό διάστημα 2 μηνών από την έκδοση της υπουργικής απόφασης μέχρι και την ισχύ του, προκειμένου να προλάβουν οι φαρμακοποιοί να διαθέσουν το απόθεμά τους, δεν ελήφθη υπόψη, τουλάχιστον για το συγκεκριμένο "συμπληρωματικό" δελτίο.

Σύμφωνα με την υπουργική απόφαση, στη χονδρική και νοσοκομειακή τιμή δεν περιλαμβάνεται Φόρος Προστιθέμενης Αξίας, στη λιανική τιμή έχει συμπεριληφθεί και ο αναλογών ΦΠΑ ήτοι 6% ή 13% ανά περίπτωση. Στις περιοχές που ισχύουν μειωμένοι συντελεστές ΦΠΑ, το φάρμακο θα πωλείται σε λιανική τιμή μειωμένη κατά 1,89% για συντελεστή 6% και κατά 3,54% για συντελεστή 13%.
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Η διοίκηση δηλώνει έτοιμη να υπερασπιστεί το επάγγελμα
Και προτείνουν λύσεις για την καταπολέμηση της σπατάλης στο σύστημα υγείας






Σχετικά άρθρα

Αδ. Γεωργιάδης: Συμψηφισμός του clawback με δαπάνες έρευνας σε ποσοστό 50%
Από το βήμα του 11oυ Οικονομικού Φόρουμ των Δελφών
Κ. Μητσοτάκης: Κράτος δικαίου η αποστολή φαρμάκων «κατΆ οίκον»
Η υπηρεσία μετουσιώνεται σε δικαίωμα του πολίτη