Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Επάγγελμα: Φαρμακοποιός

τελευταία νέα


Σε ισχύ από 3/5/2010 το νέο Δελτίο Τιμών Φαρμάκων (1ο/2010)

3/5/2010
Νέες τιμές σε 12.150 φαρμακευτικά προϊόντα με μειώσεις τιμών έως 27%
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Στη δημοσιότητα δόθηκε την Παρασκευή 30/4/2010 το νέο δελτίο τιμών φαρμάκων που εξέδωσε το υπουργείο Οικονομίας, με στόχο τη μείωση των τιμών σκευασμάτων για την αντιμετώπιση του δημόσιου χρέους και τη μείωση των δαπανών των ασφαλιστικών ταμείων.

 

Το δελτίο, με αριθμό 1/2010, ισχύει από τη Δευτέρα 3/5/2010 και οι νέες τιμές λιανικής υπολογίστηκαν με ΦΠΑ 10%.

 

Στο Δελτίο περιλαμβάνονται:

 

α) Νέες τιμές σε 12.150 φαρμακευτικά προϊόντα, που υπολογίστηκαν σύμφωνα με τα οριζόμενα στο άρθρο 2 της αριθ. 3/2010 Αγορανομικής Διάταξης, η οποία περιλαμβάνει μειώσεις τιμών έως 27%.

 

β) 44 διαγραφές φαρμακευτικών προϊόντων σύμφωνα με τις αντίστοιχες αποφάσεις του Ε.Ο.Φ.

 

γ) 147 μεταβολές που αφορούν αλλαγή ονομασίας ή και υπευθύνου κυκλοφορίας και κωδικών Ε.Ο.Φ.

 

«Η μεταβατική ρύθμιση αυτή», σημειώνει σε ανακοίνωσή του το υπουργείο, «έγινε για την αντιμετώπιση των δημοσιονομικών δυσχερειών της χώρας, λόγω του ύψους του δημοσίου ελλείμματος και του δημοσίου χρέους, γεγονός που δημιουργεί κινδύνους για τη βιωσιμότητα των Ασφαλιστικών Ταμείων, σε βάρος τόσο των ασφαλισμένων τους και γενικά της δημόσιας υγείας όσο και των συμφερόντων των ιδίων των φαρμακευτικών εταιρειών που είναι προμηθευτές των Ασφαλιστικών Ταμείων».

 

Το δελτίο, σημειώνει το υπουργείο, θα ισχύσει μέχρι την ολοκλήρωση της διαδικασίας της ανατιμολόγησης των φαρμάκων.

 

 

ΝΕΕΣ ΤΙΜΕΣ (1ο/2010)

 

ΑΛΛΑΓΗ ΟΝΟΜΑΣΙΑΣ ΥΠΕΥΘΥΝΟΥ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ (1ο/2010)

 

ΔΙΑΓΡΑΦΕΣ (1ο/2010)

Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Σύμφωνα με την εγκύκλιο για τον αντιγριπικό εμβολιασμό
Βάσει ανεξάρτητων απόψεων των εργαζομένων της






Σχετικά άρθρα

Τα 6 αντιγριπικά εμβόλια της φετινής περιόδου
Σύμφωνα με την εγκύκλιο για τον αντιγριπικό εμβολιασμό
Γερμανία: Νέες υπηρεσίες στα φαρμακεία από το 2027
Διευρύνονται οι εμβολιασμοί και τo point-of-care testing
ΦΣΛ: Τα ΜΗΣΥΦΑ και τα συμπληρώματα στους φακέλους υγείας ασθενών
Ως το επόμενο βήμα για την ασφάλεια των πολιτών
Το προϊόν που δεν φεύγει σας κοστίζει κάθε μέρα
Γράφει ο Γιάννης Δατσέρης, founder και managing director της prais.ai