Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Πολιτική φαρμάκου

τελευταία νέα

Servier Hellas: Μεταξύ των κορυφαίων εργοδοτών στην Ελλάδα και την Ευρώπη
Διακρίθηκε ως Top Employer Greece 2022 και Top Employer Europe 2022

Σε ισχύ 8 νέα θεραπευτικά πρωτόκολλα!

4/4/2018 11:16:28 πμ
Αναρτήθηκαν στον ιστότοπο του υπουργείου Υγείας
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος
main photo


Αναρτήθηκαν στην ιστότοπο του υπουργείου Υγείας τα πρώτα οκτώ από τα 70 αναβαθμισμένα διαγνωστικά θεραπευτικά πρωτόκολλα.

Αφορούν μεγάλες θεραπευτικές κατηγορίες, στις οποίες περιλαμβάνονται η υπέρταση, οι λοιμώξεις, η οστεοπόρωση, οι οφθαλμολογικές και σπάνιες παθήσεις, η δυσλιπιδαιμία, τα ψυχιατρικά νοσήματα και η ψωρίαση.


Σε ισχύ βρίσκονται ήδη τέσσερα θεραπευτικά πρωτόκολλα της Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης Κοινωνικής Ασφάλισης (ΗΔΙΚΑ) για τη δυσλιπιδαιμία, την οστεοπόρωση, το διαβήτη και την υπέρταση.


Τα "θεραπευτικά πρωτόκολλα" αποτελούν ένα πλαίσιο μέσα στο οποίο πρέπει να κινείται ο γιατρός της εξωνοσοκομειακής φροντίδας για τη διάγνωση και τη θεραπεία της νόσου. Για τον σκοπό αυτό, αναμένεται να ενσωματωθούν σε όλες τις ηλεκτρονικές εφαρμογές Υγείας που λειτουργούν στη χώρα.


Το υπουργείο Υγείας προωθεί και κλινικά πρωτόκολλα, τα οποία θα ενσωματωθούν στα πληροφοριακά συστήματα των νοσοκομείων και θα διασυνδεθούν με το σύστημα των Κλειστών Ενοποιημένων Νοσηλίων.


Κεντρικός στόχος των παρεμβάσεων είναι –εκτός των θεραπευτικών οδηγιών– να διαμορφωθεί ένα συνοπτικό ιστορικό και να αναπτυχθούν ο Ατομικός Ηλεκτρονικός Φάκελος του Ασθενούς και τα Μητρώα Χρόνιων Παθήσεων.

Απώτερος στόχος είναι να αποτελέσουν "εργαλεία" ηλεκτρονικής υγείας και ένα χρήσιμο βοήθημα για την εφαρμογή κανόνων ορθής κλινικής πρακτικής, με διπλό στόχο: την αποτελεσματική παροχή φροντίδας και τη συλλογή μεγάλων δεδομένων (big data) για τη λήψη αποφάσεων σχετικών με πολιτικές Υγείας.


Όπως επισημαίνει στην εισαγωγή του ο γενικός γραμματέας Γιώργος Γιαννόπουλος, το υπουργείο Υγείας βρίσκεται σε διαδικασία υλοποίησης μιας μεγάλης μεταρρυθμιστικής προσπάθειας.


Πηγή

Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Επί του συνόλου των συνταγών το 40% είναι άυλες
Ο πρόεδρος του ΦΣΑ δημοσιεύει λίστα ελλειπτικών φαρμάκων προς ενημέρωση του Θ. Πλεύρη


Σχετικά άρθρα

ΗΔΙΚΑ: Περισσότερα από 3 εκατ. ΑΜΚΑ έχουν άυλη συνταγογράφηση
Επί του συνόλου των συνταγών το 40% είναι άυλες
ΕΟΦ: Αίρει την απαγόρευση παράλληλων εξαγωγών εντός της Ε.Ε.
Υπάρχουν πάντως κυρώσεις για όσες εταιρείες δεν καλύπτουν την ελληνική αγορά με φάρμακα
Οριστικά εκτός Ε.Σ.Υ. οι ανεμβολίαστοι υγειονομικοί;
Ο υπουργός Υγείας είναι υπέρ του μέτρου αν και την τελική απόφαση θα πάρει η κυβέρνηση
Μέσω ΑΑΔΕ τα πρόστιμα στους ανεμβολίαστους πολίτες άνω των 60 ετών
Το πρόστιμο θα εμφανίζεται στις πληροφορίες οφειλών και στην κατηγορία οφειλής