Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Πολιτική φαρμάκου

τελευταία νέα


Σε ισχύ 8 νέα θεραπευτικά πρωτόκολλα!

4/4/2018 11:16:28 πμ
Αναρτήθηκαν στον ιστότοπο του υπουργείου Υγείας
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος
main photo


Αναρτήθηκαν στην ιστότοπο του υπουργείου Υγείας τα πρώτα οκτώ από τα 70 αναβαθμισμένα διαγνωστικά θεραπευτικά πρωτόκολλα.

Αφορούν μεγάλες θεραπευτικές κατηγορίες, στις οποίες περιλαμβάνονται η υπέρταση, οι λοιμώξεις, η οστεοπόρωση, οι οφθαλμολογικές και σπάνιες παθήσεις, η δυσλιπιδαιμία, τα ψυχιατρικά νοσήματα και η ψωρίαση.


Σε ισχύ βρίσκονται ήδη τέσσερα θεραπευτικά πρωτόκολλα της Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης Κοινωνικής Ασφάλισης (ΗΔΙΚΑ) για τη δυσλιπιδαιμία, την οστεοπόρωση, το διαβήτη και την υπέρταση.


Τα "θεραπευτικά πρωτόκολλα" αποτελούν ένα πλαίσιο μέσα στο οποίο πρέπει να κινείται ο γιατρός της εξωνοσοκομειακής φροντίδας για τη διάγνωση και τη θεραπεία της νόσου. Για τον σκοπό αυτό, αναμένεται να ενσωματωθούν σε όλες τις ηλεκτρονικές εφαρμογές Υγείας που λειτουργούν στη χώρα.


Το υπουργείο Υγείας προωθεί και κλινικά πρωτόκολλα, τα οποία θα ενσωματωθούν στα πληροφοριακά συστήματα των νοσοκομείων και θα διασυνδεθούν με το σύστημα των Κλειστών Ενοποιημένων Νοσηλίων.


Κεντρικός στόχος των παρεμβάσεων είναι –εκτός των θεραπευτικών οδηγιών– να διαμορφωθεί ένα συνοπτικό ιστορικό και να αναπτυχθούν ο Ατομικός Ηλεκτρονικός Φάκελος του Ασθενούς και τα Μητρώα Χρόνιων Παθήσεων.

Απώτερος στόχος είναι να αποτελέσουν "εργαλεία" ηλεκτρονικής υγείας και ένα χρήσιμο βοήθημα για την εφαρμογή κανόνων ορθής κλινικής πρακτικής, με διπλό στόχο: την αποτελεσματική παροχή φροντίδας και τη συλλογή μεγάλων δεδομένων (big data) για τη λήψη αποφάσεων σχετικών με πολιτικές Υγείας.


Όπως επισημαίνει στην εισαγωγή του ο γενικός γραμματέας Γιώργος Γιαννόπουλος, το υπουργείο Υγείας βρίσκεται σε διαδικασία υλοποίησης μιας μεγάλης μεταρρυθμιστικής προσπάθειας.


Πηγή

Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Η εφορία ήδη «κυνηγάει» τις επιχειρήσεις που δεν έχουν διασυνδεθεί
«Τα εμβόλια είναι ένα από τα μεγαλύτερα επιτεύγματα της ανθρωπότητας»






Σχετικά άρθρα

Κ. Χατζηδάκης: Δεν θα υπάρξει άλλη παράταση στη διασύνδεση των POS
Η εφορία ήδη «κυνηγάει» τις επιχειρήσεις που δεν έχουν διασυνδεθεί
Μανιφέστο για τη δημιουργία φαρμακευτικών υλών εντός των κρατών της Ε.Ε.
Η ψήφισή του συζητείται στο Άτυπο Συμβούλιο Υπουργών Υγείας
Θ. Καρποδίνη: «Είμαστε αρωγός στην προσπάθεια επίλυσης προβλημάτων για τους πάσχοντες από θαλασσαιμία»
Η διοικήτρια του ΕΟΠΥΥ μίλησε σε πανελλήνια ενημερωτική συνάντηση για τη νόσο
e-ΕΦΚΑ: Σε τροχιά υλοποίησης τρία σημαντικά ψηφιακά έργα
Και κορυφαία διάκριση από διεθνή φορέα για υπηρεσίες του