Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Επιχειρείν

τελευταία νέα


Σε εξέλιξη η δίκη στην Αμερική για τις τιμές της ινσουλίνης

20/2/2019 3:59:45 μμ
Οι Sanofi, Novo Nordisk και Eli Lilly καλούνται να υπερασπιστούν τη στρατηγική τιμολόγησής τους
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος
main photo


Κορυφαίες εταιρείες φαρμάκων για το διαβήτη καλούνται σε δίκη για να υπερασπιστούν την τιμολογιακή τους πολιτική στις ινσουλίνες.


Οι εταιρείες Sanofi, Novo Nordisk και Eli Lilly έχουν λάβει μηνύσεις από το 2017, με την κατηγορία ότι παραβιάστηκαν οι κρατικοί νόμοι περί προστασίας των καταναλωτών, καθώς οι τιμές της ινσουλίνης έχουν αυξηθεί κατά 150% τα τελευταία χρόνια, και αναμένεται η δική τους απάντηση στο δικαστήριο.


Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, οι ασθενείς πληρώνουν τεράστιους λογαριασμούς έως και 900 δολάρια το μήνα, ενώ ορισμένοι έχουν λάβει ακραία μέτρα για να γλιτώσουν χρήματα, π.χ. έπαιρναν χαμηλότερες δόσεις, έμεναν νηστικοί για να μην ανέβει το σάκχαρο ή πάθαιναν επίτηδες διαβητική κετοξέωση για να λάβουν δείγματα ινσουλίνης από τα Επείγοντα.


Οι εταιρείες ισχυρίστηκαν ότι οι ενάγοντες «επιδιώκουν να ποινικοποιήσουν μια θεμελιώδη πτυχή της φαρμακευτικής βιομηχανίας» και ότι «απέτυχαν να αποδείξουν οποιαδήποτε δόλια, άδικη ή αδικαιολόγητη συμπεριφορά».


Πιο συγκεκριμένα, εκπρόσωπος της Novo Nordisk δήλωσε εχθές ότι η εταιρεία είναι ικανοποιημένη από την αποτυχία των ισχυρισμών του κατηγορητηρίου και ότι θα συνεχίσει να υπερασπίζεται την εταιρεία ενάντια σε τυχόν νέες κατηγορίες. Η εταιρεία, ανέφερε ο εκπρόσωπος, «έχει δεσμευτεί να στηρίξει την πρόσβαση των ασθενών στα φάρμακά της».


Εκπρόσωπος της Sanofi δήλωσε ότι οι ισχυρισμοί είναι άνευ αξίας, αλλά ότι η εταιρεία δεν μπορεί να σχολιάσει περαιτέρω την υπό εξέλιξη υπόθεση, όπως είπε και ο εκπρόσωπος της Eli Lilly, ο οποίος πρόσθεσε ότι η εταιρεία θα συνεχίσει να υπερασπίζεται τον εαυτό της.

Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Και οι μεγάλες ανατροπές






Σχετικά άρθρα

Ο Όμιλος ΠΕΙΦΑΣΥΝ βρίσκεται δίπλα στην εκπαίδευση και των μαθητών!
Μαθητές του 2ου ΕΠΑΛ Αιγάλεω ξεναγήθηκαν στους χώρους και μίλησαν για το μέλλον του επιχειρείν
FAMAR: Μεγάλες επενδύσεις στο Κέντρο Διανομής στη Θήβα
Και στην παροχή υπηρεσιών off-line serialization
Κώστας Παπαγιάννης: Οι φαρμακευτικές εταιρείες οφείλουν να μετασχηματιστούν ενόψει των μελλοντικών προκλήσεων
Ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Novartis Hellas ζητά νέες πρωτοβουλίες που ενισχύουν τον δημόσιο διάλογο για την Υγεία
Ο ΣΥ.ΦΑ. Θεσσαλονίκης στην 1η Έκθεση Logistics and Transports
Παρουσιάστηκαν οι νέες τεχνολογίες που αξιοποιεί ο Όμιλος