Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Πολιτική φαρμάκου

Σε διαβούλευση η διάταξη για το ηλεκτρονικό σύστημα παρακολούθησης των ελλείψεων

20/9/2023 7:17:12 μμ
Θα βρίσκεται σε εξέλιξη έως τις 26 Σεπτεμβρίου
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος
main photo


Τέθηκε σε δημόσια διαβούλευση μέχρι τις 26 Σεπτεμβρίου το νομοσχέδιο του υπουργείου Υγείας, το οποίο περιλαμβάνει διάταξη για το ηλεκτρονικό σύστημα παρακολούθησης διακίνησης φαρμάκων, σύμφωνα με το Health Daily. 


Ειδικότερα, όπως αναφέρει το εν λόγω άρθρο, συστήνεται Ηλεκτρονικό Σύστημα Παρακολούθησης Διακίνησης Φαρμάκων (Η.Σ.Πα.Δι.Φ.), το οποίο διαχειρίζεται η εταιρεία με την επωνυμία Ηλεκτρονική Διακυβέρνηση Κοινωνικής Ασφάλισης Ανώνυμη Εταιρεία, με σκοπό την παρακολούθηση σε ζωντανό χρόνο (real time) της διακίνησης φαρμάκων στην εγχώρια αγορά από τους εμπλεκόμενους φορείς, φυσικά ή νομικά πρόσωπα. 


Το Η.Σ.Πα.Δι.Φ. δύναται να διασυνδέεται με άλλα πληροφοριακά συστήματα και ηλεκτρονικές βάσεις δεδομένων του δημοσίου τομέα της περ. (α) της παρ. 1 του άρθρου 14 του ν. 4270/2014 (Α’ 143), ώστε να συλλέγονται οι απαραίτητες πληροφορίες για την εφαρμογή του παρόντος.


Επίσης στο επόμενο άρθρο ρυθμίζεται το θέμα της αποστολής κατ οίκον φαρμακευτικών ιδιοσκευασμάτων για θεραπεία σοβαρών ασθενειών. Ειδικότερα, αναφέρεται ότι για τους ασφαλισμένους, οι οποίοι λαμβάνουν φαρμακευτική αγωγή με φαρμακευτικά ιδιοσκευάσματα για θεραπεία σοβαρών ασθενειών της παρ. 2 του άρθρου 12 του ν. 3816/2010 (Α’ 6), είναι δυνατή η αποστολή φαρμάκων κατ’ οίκον από τα φαρμακεία του Εθνικού Οργανισμού Παροχής Υπηρεσιών Υγείας (ΕΟΠΥΥ), μέσω ταχυδρομικής επιχείρησης εγγεγραμμένης στο μητρώο ταχυδρομικών επιχειρήσεων της Εθνικής Επιτροπής Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων για την παροχή υπηρεσιών ταχυμεταφορών.


Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Διασφαλίζοντας την επάρκεια σε Ελλάδα και Ευρώπη






Σχετικά άρθρα

ΙΣΑ: Διαμαρτύρεται για τα πρόστιμα λόγω συνταγογράφησης με εμπορική ονομασία
Και αμφισβητεί την εξειδίκευση των φαρμακοποιών στο φάρμακο
Η ελληνική φαρμακοβιομηχανία συμμετείχε στην Ευρωπαϊκή Συμμαχία για τα Κρίσιμα Φάρμακα
Διασφαλίζοντας την επάρκεια σε Ελλάδα και Ευρώπη
Εγκρίθηκε ο Ευρωπαϊκός Χώρος Δεδομένων Υγείας
Πρόκειται για ακρογωνιαίο λίθο μιας ισχυρής Ευρωπαϊκής Ένωσης Υγείας, σύμφωνα με την Ευρ. Επιτροπή