Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Πολιτική φαρμάκου

τελευταία νέα


Σε απαγόρευση παράλληλων εξαγωγών νέα σκευάσματα

19/7/2017 11:35:05 πμ
Με επιβολή κυρώσεων προειδοποιεί ο ΕΟΦ και απαγορεύει την αποθεματοποίησή τους
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος
main photo


Ο Ε.Ο.Φ. προχωρεί στην προσωρινή απαγόρευση των παράλληλων εξαγωγών και της ενδοκοινοτικής διακίνησης για 4 φαρμακευτικά σκευάσματα (σε διάφορες μορφές και περιεκτικότητες), ως έκτακτο μέτρο προστασίας της δημόσιας υγείας.

Πρόκειται για τα σκευάσματα:

ASACOL της Angelini Pharma Hellas

  • supp. 500mg/supp
  • rec.sus. 4g/single dose
  • gr.tab. 400mg/tab
  • gr.tab. 800mg/tab

 

MEZAVANT της Shire Pharmaceutical Contracts Limited U.K.

  • gr.pr.p.ta. 1200mg/tab

 

PENTASA της Ferring Ελλάς ΜΕΠΕ

  • sachet pr.gran. 2g/sachet

 

SALOFALK της Galenica Α.Ε.

  • supp. 1g/supp
  • rec.sus. 4g/single dose
  • gr.tab. 500mg
  • granu-stix gr.pr.gra. 1000mg/sachet

 

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Ε.Ο.Φ., η παρούσα απόφαση εφαρμόζεται άμεσα και κατά τη διάρκεια της περιόδου ισχύος της απαγορεύεται κάθε αποθεματοποίηση των εν λόγω προϊόντων.


Με την αφορμή αυτή, υπενθυμίζεται ότι η υποχρέωση της διάθεσης αποκλειστικά στην εγχώρια αγορά ισχύει για όλα τα φαρμακευτικά προϊόντα που εισέρχονται στην Ελλάδα μετά από έγκριση του Ε.Ο.Φ. για έκτακτη εισαγωγή ή κατ? εξαίρεση κυκλοφορία με ξενόγλωσση επισήμανση. Σε κάθε περίπτωση, η διάθεση των φαρμάκων στους ασθενείς στην εγχώρια αγορά κατά προτεραιότητα από όλους τους συμμετέχοντες στην αλυσίδα διακίνησης (κάτοχοι άδειας κυκλοφορίας, φαρμακαποθήκες, φαρμακεία), σύμφωνα με τη ζήτηση και τη συνταγογράφησή τους, είναι επιβεβλημένη και η μη επαρκής κάλυψη των αναγκών των ασθενών επισύρει την επιβολή των κυρώσεων.

Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Με θέμα τις ελλείψεις φαρμάκων που έχουν πάρει μεγάλη έκταση, όπως τονίζει
Με εξαγωγές στο Ηνωμένο Βασίλειο και τη Γερμανία






Σχετικά άρθρα

Ο πρόεδρος Τραμπ επιβάλλει μειώσεις στις τιμές των φαρμάκων κατά 59-90%
Ανέφικτο το διάταγμα, υποστηρίζουν αναλυτές και νομικοί
Δικαστική διαμάχη για συμπλήρωμα διατροφής
Αναφορικά με τους ισχυρισμούς υγείας στα φυτικά προϊόντα
Επιδεινώνονται οι ελλείψεις φαρμάκων
Σύμφωνα με τη λίστα του ΕΟΦ
Ευρεία σύσκεψη για ΦΥΚ
Συνεχίζονται οι εικόνες ντροπής σε φαρμακεία του ΕΟΠΥΥ