Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Επιχειρείν

Σε αναπτυξιακή τροχιά η παγκόσμια φαρμακευτική αγορά το 2024

16/10/2023 8:41:14 μμ
Με την Ινδία να στρέφεται περισσότερο στην καινοτομία
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος
main photo


Με θετικό πρόσημο προβλέπεται να κινηθεί η παγκόσμια φαρμακευτική αγορά το 2024, σύμφωνα με την ετήσια έκθεση CPHI, τα αποτελέσματα της οποίας θα παρουσιαστούν στο ετήσιο συνέδριο CPHI Barcelona στις 24-26 Οκτωβρίου. Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει επί του παρόντος γνωστά, η φαρμακευτική αγορά στις ΗΠΑ παραμένει -όπως αναμενόταν- στην κορυφή σε όλα τα κριτήρια που θέτει η ανάλυση CPHI, ωστόσο αξιοσημείωτη είναι η πρόοδος που προβλέπεται να σημειώσει η Ινδία


Ειδικότερα, αναφέρεται ότι η αγορά του φαρμάκου στην Ινδία δείχνει να αγγίζει την πρωτιά στα βιολογικά προϊόντα, ενώ κατατάσσεται μόλις λίγο χαμηλότερα από τις ΗΠΑ όσον αφορά τη συνολική ανταγωνιστικότητα. Η Ινδία δείχνει να μετασχηματίζεται από ένα hub γενοσήμων σε μια φαρμακευτική οικονομία που στρέφεται στην καινοτομία με τον ταχύτερο ρυθμό ανάπτυξης των τελευταίων πέντε χρόνων, θυμίζοντας την πρόοδο που συντελείται στην Κίνα και στην Κορέα.


«Κοιτάζοντας συλλογικά τα δεδομένα της ετήσιας έρευνας, βλέπουμε ότι μετά το 2022 που πολλές φαρμακευτικές επιχειρήσεις σημείωσαν κέρδη ρεκόρ, ο κλάδος βρίσκεται τώρα σε καλή θέση για ανάπτυξη το 2024», αναφέρουν οι αναλυτές. Προσθέτουν δε ότι πολλοί παράγοντες που ώθησαν την ανάπτυξη το 2019 είναι ακόμα παρόντες και συμπληρώνονται από καινοτομίες, όπως είναι η τεχνολογία mRNA. Παράλληλα η τεχνητή νοημοσύνη αναμένεται να επιταχύνει την αποτελεσματικότητα των δραστηριοτήτων των εταιρειών τα επόμενα 5 χρόνια.

Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Φοβούνται διαρροή κρίσιμων δεδομένων στους ανταγωνιστές τους
Απονεμήθηκαν και δύο ειδικά βραβεία «αριστίνδην»






Σχετικά άρθρα

Αύξηση της εγχώριας αγοράς καλλυντικών αναμένεται το 2024-2025
Η κλαδική μελέτη της ICAP CRIF την υπολογίζει στο 3-4%
Pharma Center: Επιτυχημένο το σεμινάριο της Health Aid στη Θεσσαλονίκη
Η εταιρεία διοργανώνει αντίστοιχες εκδηλώσεις στην υπόλοιπη Ελλάδα και στην Αθήνα
STOP από 20 μεγάλες φαρμακευτικές εταιρείες στο ChatGPT
Φοβούνται διαρροή κρίσιμων δεδομένων στους ανταγωνιστές τους
Αnalytica 2024: Δύο ελληνικές εταιρείες στην κορυφαία Διεθνή Έκθεση
Η μεγαλύτερη και σημαντικότερη έκθεση για την εργαστηριακή τεχνολογία, ανάλυση και βιοτεχνολογία στην Ευρώπη