Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Πολιτική φαρμάκου

τελευταία νέα


Σε 10 μέρες η κατ' οίκον διανομή φαρμάκων θα εξομαλυνθεί

11/7/2025 3:43:34 μμ
Σύμφωνα με τον 'Αδ. Γεωργιάδη το σύστημα «πιέστηκε» λόγω μη αναμενόμενης ζήτησης
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος
main photo


Για τη μεγάλη πίεση που δέχτηκε το σύστημα διανομής ΦΥΚ κατ'οίκον μίλησε ο υπουργός Υγείας σε συνέντευξή του στο Πρώτο Πρόγραμμα. 


Εξήγησε ότι οι καθημερινές παραγγελίες είναι 50% περισσότερες από ό,τι είχε προβλεφθεί, ωστόσο πλέον έχει ενισχυθεί το προσωπικό και οι δυνάμεις του ΕΟΠΥΥ, ενώ με νομοθετική διάταξη θα επιτραπεί στους φαρμακοποιούς των δημοσίων νοσοκομείων να κάνουν εγκρίσεις για να γίνεται πιο γρήγορα η διαδικασία. «Πιστεύω ότι σε ένα 10ημερο από σήμερα θα έχει εξομαλυνθεί», τόνισε χαρακτηριστικά ο υπουργός.


Επιπλέον εξήγησε πως κάθε φάρμακο «πρώτα πρέπει να εγκριθεί από τον φαρμακοποιό του ΕΟΠΥΥ. Αυτό μπορεί να πάρει και 6 και 7 μέρες. Αυτό δεν έχει να κάνει με την εταιρεία, έχει να κάνει με τον ΕΟΠΥΥ. Αφού εγκριθεί από τον φαρμακοποιό του ΕΟΠΥΥ, μπορεί η εταιρεία να το παραλάβει και να το στείλει. Επίσης, σε κάποιες περιπτώσεις, είχε πάει ο κούριερ δύο φορές, είχε πάρει τηλέφωνο δεν το είχε σηκώσει, είχε επιστρέψει το φάρμακο πίσω. Έχουμε και τέτοια προβλήματα».

Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος



Σχετικά άρθρα

Απαιτείται άμεση πρόσβαση στη συνεχή καταγραφή γλυκόζης
Για τους ασθενείς με σακχαρώδη διαβήτη τύπου 2
Ύφεση στην παραγωγή ινσουλινών λόγω των GLP-1
Μεγάλοι παίκτες διακόπτουν την κυκλοφορία τους
Αύξηση της παραπληροφόρησης για την ασφάλεια των καλλυντικών
Προειδοποιήσεις από τις ενώσεις Cosmetics Europe & IFRA
Αδ. Γεωργιάδης: Η πενικιλίνη παράγεται στην Ελλάδα, άρα υπάρχει
Απάντηση του υπουργού σε δημοσιεύματα σχετικά με ελλείψεις