Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Επιχειρείν

τελευταία νέα


Σαράντης: εκτιμήσεις για σημαντική αύξηση μεγεθών στο 2008-2009

3/4/2008
Σχέδια για 75% του τζίρου από το εξωτερικό
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Κύκλο εργασιών που θα διαμορφωθεί στα 306 εκατ. € το 2009 και στα 271,5 εκατ. € το 2008 αναμένει ο όμιλος Σαράντη, ο οποίος πραγματοποίησε το 2007 πωλήσεις 241,59 εκατ. €. Στόχος της διοίκησης είναι οι πωλήσεις από το εξωτερικό να αποτελέσουν το 75% του συνολικού τζίρου τα επόμενα τρία χρόνια.

Τα παραπάνω ανέφερε ο οικονομικός διευθυντής του ομίλου Κωνσταντίνος Ροζακέας στο πλαίσιο της παρουσίασης των δραστηριοτήτων στην Ενωση Θεσμικών Επενδυτών, συμπληρώνοντας ότι το 2008 τα κέρδη μετά φόρων του ομίλου αναμένεται να αυξηθούν κατά 32,2% και να διαμορφωθούν στα 32,40 εκατ. €, ενώ το 2009 προβλέπεται να φθάσουν τα 39,69 εκατ. €.

Σε ό,τι αφορά τα κέρδη προ φόρων, τόκων και αποσβέσεων (EBITDA), προβλέπεται αύξηση το 2008 κατά 20,7% για να φθάσουν στα 45,20 εκατ. € και το 2009 στα 52 εκατ. €.

Σε ό,τι αφορά τους στρατηγικούς στόχους του oμίλου, η περαιτέρω οργανική και γεωγραφική του ανάπτυξη αποτελούν δύο από τους βασικούς άξονες για την επόμενη διετία. Στο πλαίσιο αυτό συνεχίζεται η έμφαση στα ιδιοπαραγόμενα προϊόντα με στόχο να αποτελούν το 80% των πωλήσεων τα επόμενα τρία χρόνια. Στόχο αποτελεί και η ενίσχυση της παρουσίας του ομίλου στο εξωτερικό και ιδιαίτερα στις χώρες της Ανατολικής και Νοτιοανατολικής Ευρώπης. Σημαντικό στρατηγικό άξονα αποτελεί και η περαιτέρω ανάπτυξη, μέσω εξαγορών, στις παλαιές αγορές δραστηριοποίησής του. Σε αυτό το πλαίσιο εντάσσεται και η εξαγορά της ρουμανικής εταιρείας καλλυντικών Elmiplant, που πραγματοποίησε ο όμιλος στο τέταρτο τρίμηνο 2007.

Ο όμιλος, εξάλλου, θα επικεντρωθεί και στην επιτυχή λειτουργία του νέου επιχειρηματικού μοντέλου στις νέες χώρες, Ουκρανία, Ρωσία και Τουρκία, το οποίο βασίζεται στην εκχώρηση της διανομής και στην ανάπτυξη των πωλήσεων μέσω τοπικού εθνικού διανομέα.

Αξίζει να αναφερθεί ότι, σύμφωνα με τις δεσμεύσεις του, ο όμιλος Σαράντη ολοκλήρωσε το πρόγραμμα αναδιοργάνωσης στις νέες χώρες, αναλαμβάνοντας όλο το σχετικό κόστος κατά το εννεάμηνο του 2007, ενώ το 2008 οι νέες χώρες δε θα εμφανίσουν ζημιές.


Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Το αμερικανικό παράδειγμα
Ιωάννα Σιαφάκα, καθηγήτρια Αναισθησιολογίας – Θεραπείας Πόνου, Ιατρική Σχολή ΕΚΠΑ






Σχετικά άρθρα

Sarantis Health & Care: Συμμετείχε στο 13ο Συνέδριο ΣΥΦΑΚ
Με ένα διευρυμένο portfolio
Νέες επενδύσεις στην ελληνική φαρμακευτική παραγωγή από τη Rontis
Έτοιμη και η επέκταση της παραγωγικής μονάδας στη Λάρισα