Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Επιχειρείν

τελευταία νέα

Απ. Βαλτάς: «Έχετε μπερδέψει την υπηρεσία με τη λιανική πώληση»
Τι είπε ο πρόεδρος του ΠΦΣ για τα rapid test στο 2ο Συνέδριο Φαρμακοποιών
ΕΛΣΤΑΤ: Αύξηση 1% σημείωσε το 2020 ο αριθμός των φαρμακείων στη χώρα
Λειτουργήσαν 99 φαρμακεία επιπλέον
Όμιλος ΠΡΟΣΥΦΑΠΕ: Μεγάλη επιτυχία στο webinar για τον εμβολιασμό COVID-19
Πραγματοποιήθηκε σε συνεργασία με την εταιρεία MSD

Σαράντης: εκτιμήσεις για σημαντική αύξηση μεγεθών στο 2008-2009

3/4/2008
Σχέδια για 75% του τζίρου από το εξωτερικό
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Κύκλο εργασιών που θα διαμορφωθεί στα 306 εκατ. € το 2009 και στα 271,5 εκατ. € το 2008 αναμένει ο όμιλος Σαράντη, ο οποίος πραγματοποίησε το 2007 πωλήσεις 241,59 εκατ. €. Στόχος της διοίκησης είναι οι πωλήσεις από το εξωτερικό να αποτελέσουν το 75% του συνολικού τζίρου τα επόμενα τρία χρόνια.

Τα παραπάνω ανέφερε ο οικονομικός διευθυντής του ομίλου Κωνσταντίνος Ροζακέας στο πλαίσιο της παρουσίασης των δραστηριοτήτων στην Ενωση Θεσμικών Επενδυτών, συμπληρώνοντας ότι το 2008 τα κέρδη μετά φόρων του ομίλου αναμένεται να αυξηθούν κατά 32,2% και να διαμορφωθούν στα 32,40 εκατ. €, ενώ το 2009 προβλέπεται να φθάσουν τα 39,69 εκατ. €.

Σε ό,τι αφορά τα κέρδη προ φόρων, τόκων και αποσβέσεων (EBITDA), προβλέπεται αύξηση το 2008 κατά 20,7% για να φθάσουν στα 45,20 εκατ. € και το 2009 στα 52 εκατ. €.

Σε ό,τι αφορά τους στρατηγικούς στόχους του oμίλου, η περαιτέρω οργανική και γεωγραφική του ανάπτυξη αποτελούν δύο από τους βασικούς άξονες για την επόμενη διετία. Στο πλαίσιο αυτό συνεχίζεται η έμφαση στα ιδιοπαραγόμενα προϊόντα με στόχο να αποτελούν το 80% των πωλήσεων τα επόμενα τρία χρόνια. Στόχο αποτελεί και η ενίσχυση της παρουσίας του ομίλου στο εξωτερικό και ιδιαίτερα στις χώρες της Ανατολικής και Νοτιοανατολικής Ευρώπης. Σημαντικό στρατηγικό άξονα αποτελεί και η περαιτέρω ανάπτυξη, μέσω εξαγορών, στις παλαιές αγορές δραστηριοποίησής του. Σε αυτό το πλαίσιο εντάσσεται και η εξαγορά της ρουμανικής εταιρείας καλλυντικών Elmiplant, που πραγματοποίησε ο όμιλος στο τέταρτο τρίμηνο 2007.

Ο όμιλος, εξάλλου, θα επικεντρωθεί και στην επιτυχή λειτουργία του νέου επιχειρηματικού μοντέλου στις νέες χώρες, Ουκρανία, Ρωσία και Τουρκία, το οποίο βασίζεται στην εκχώρηση της διανομής και στην ανάπτυξη των πωλήσεων μέσω τοπικού εθνικού διανομέα.

Αξίζει να αναφερθεί ότι, σύμφωνα με τις δεσμεύσεις του, ο όμιλος Σαράντη ολοκλήρωσε το πρόγραμμα αναδιοργάνωσης στις νέες χώρες, αναλαμβάνοντας όλο το σχετικό κόστος κατά το εννεάμηνο του 2007, ενώ το 2008 οι νέες χώρες δε θα εμφανίσουν ζημιές.


Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Τι είπε ο πρόεδρος του ΠΦΣ για τα rapid test στο 2ο Συνέδριο Φαρμακοποιών
Λειτουργήσαν 99 φαρμακεία επιπλέον


Σχετικά άρθρα

Novartis: Εξαγόρασε την Arctos Medical
Και επεκτείνει το portfolio της με θεραπείες οπτογενετικής
DEMO ABEE: Πλατινιένο, Χρυσό και Χάλκινο Βραβείο στα Healthcare Business Awards 2021
Η εταιρεία βραβεύτηκε για την προσφορά της