Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Επιχειρείν

τελευταία νέα


Sanofi: Ξεκινά παγκόσμιο πρόγραμμα για την υποστήριξη εργαζομένων με καρκίνο και κρίσιμες ασθένειες

18/2/2024 10:37:14 μμ
Cancer & Work: Acting Together
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος
main photo


Η Sanofi Ελλάδας ανακοινώνει την έναρξη του παγκόσμιου προγράμματος "Cancer & Work: Acting Together”, το οποίο υποστηρίζει οικονομικά, συναισθηματικά και κοινωνικά κάθε εργαζόμενο που επηρεάζεται από τον καρκίνο και άλλες κρίσιμες ασθένειες. Σκοπός του προγράμματος είναι η δημιουργία ενός συμπεριληπτικού χώρου εργασίας, όπου οι εργαζόμενοι θα μπορούν να αντιμετωπίσουν τη σοβαρή ασθένεια διατηρώντας την εργασιακή ασφάλεια και έχοντας διαθέσιμες σημαντικές παροχές για το χρονικό διάστημα που χρειάζονται προκειμένου να θεραπευτούν και να αναρρώσουν.


Στο πλαίσιο του προγράμματος εφαρμόζεται μια ολοκληρωμένη προσέγγιση, η οποία προσφέρει υποστήριξη σε εργαζόμενους που έχουν διαγνωστεί με καρκίνο ή φροντίζουν μέλος της οικογένειάς τους που έχει προσβληθεί από τη νόσο, ενώ περιλαμβάνει οικονομική υποστήριξη, ευέλικτες εργασιακές ρυθμίσεις, συναισθηματική και ψυχική συμπαράσταση και ενημέρωση. Βασικός πυλώνας του προγράμματος είναι η προσφορά εργασιακής και οικονομικής σταθερότητας με διασφάλιση της θέσης εργασίας και διατήρηση των οικονομικών αποδοχών και παροχών στο 100% για 12 μήνες. 


Ακόμη, παρέχονται ευέλικτες ρυθμίσεις εργασίας, ανάλογα με τις ανάγκες κάθε εργαζομένου, όπως 100% απομακρυσμένη εργασία ή 100% ευέλικτο ωράριο εργασίας ή επιλογή μερικής απασχόλησης, με προσαρμογή στις ατομικές ανάγκες, τη θέση και τη φύση του ρόλου. Πρόσβαση σε ευέλικτες ρυθμίσεις εργασίας, καθώς επίσης και δικαίωμα για άδεια άνευ αποδοχών έχουν και όσοι φροντίζουν ένα στενό μέλος της οικογένειάς τους που έχει προσβληθεί από καρκίνο.


Τέλος, οι επικεφαλής ομάδων εκπαιδεύονται με στόχο να βοηθήσουν μέλη της ομάδας τους που επηρεάζονται από καρκίνο, να κατανοήσουν τις προκλήσεις που αντιμετωπίζουν και να τους καθοδηγήσουν στην αναζήτηση των προγραμμάτων παροχών και υποστήριξης.


«Το 78% των ανθρώπων που έχουν διαγνωστεί με καρκίνο και λαμβάνουν υποστήριξη από τον εργοδότη τους είναι πιο πιθανό να έχουν μια καλή πορεία στον χώρο εργασίας τους. Κατανοώντας τι είναι σημαντικό για τον καθένα, μπορούμε να προσφέρουμε περισσότερα και στους ασθενείς, ξεκινώντας εσωτερικά από την εταιρεία μας. Στο πλαίσιο αυτό, δημιουργούμε ένα ισότιμο και συμπεριληπτικό περιβάλλον για τους ανθρώπους μας που αντιμετωπίζουν σοβαρές ασθένειες, φροντίζοντας συγχρόνως για τη βελτίωση της ποιότητας ζωής τους» ανέφερε η Εμμανουέλα Γεωργιτσοπούλου, HR Head Sanofi Greece & Diversity, Equity & Inclusion Lead Central & South Europe της Sanofi.

Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Είναι εξίσου σημαντική με την επισιτιστική και ενεργειακή αυτονομία, ανέφεραν στελέχη της εταιρείας






Σχετικά άρθρα

Η Pharma Q συμμετείχε στο Hellas Pharm 2024
Παρείχε επιστημονική ενημέρωση για τα νέα προϊόντα της Q Pain και Μαστίχα Χίου σε σκόνη 1050 mg
Δυναμική Φαρμακαποθήκη: Μεγάλη προσέλευση στο περίπτερό της στην Hellas PHARM 2024
Εκπρόσωποι από όλα τα τμήματα της εταιρείας ήταν εκεί
Επιταχύνει την ανάπτυξη καινοτόμων φαρμάκων η Boehringer Ingelheim
Ξεκινά 10 κλινικές μελέτες για την έγκριση 25 νέων θεραπειών