Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Επιχειρείν

τελευταία νέα


Sanofi: Εξαγοράζει την Kymab για 1,4 δισ. δολάρια

19/1/2021 5:11:03 μμ
Ενισχύει την ηγετική παρουσία της στην ανοσολογία
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος
main photo


Η Sanofi και η Kymab, μια κλινικού σταδίου βιοφαρμακευτική εταιρεία προχώρησαν στη σύναψη συμφωνίας, βάσει της οποίας η Sanofi θα εξαγοράσει την Kymab, καταβάλλοντας αρχικά σχεδόν 1,1 δισ. δολάρια και στη συνέχεια, έως και 350 εκατ. δολάρια, εφόσον επιτευχθούν συγκεκριμένα ορόσημα.

Με βάση τη συμφωνία, η Sanofi θα αποκτήσει τα πλήρη παγκόσμια δικαιώματα του KY1005, ενός πλήρως ανθρώπινου μονοκλωνικού αντισώματος, το οποίο διαθέτει έναν νέο μηχανισμό δράσης. Το KY1005 προσδένεται στον συνδέτη του OX-40 έχοντας τη δυνατότητα να αντιμετωπίσει ένα ευρύ φάσμα ανοσομεσολαβούμενων παθήσεων και φλεγμονωδών διαταραχών.

«Η συγκεκριμένη εξαγορά ευθυγραμμίζεται με τη στρατηγική μας που βασίζεται στη στόχευση θεμελιωδώς σημαντικών μονοπατιών που εμπλέκονται σε διάφορες νόσους. Θεωρούμε ότι το OX40L, ένας κύριος ρυθμιστής του ανοσοποιητικού, διαθέτει τη δυνατότητα να επαναφέρει την ισορροπία στο ανοσοποιητικό χωρίς να το καταστέλλει, προσφέροντας μια πολλά υποσχόμενη νέα προσέγγιση για την αντιμετώπιση πολλών ανοσομεσολαβούμενων παθήσεων», δήλωσε ο John Reed, M.D. Ph.D., Global Head of Research & Development της Sanofi.

Ο Simon Sturge, Chief Executive Officer της Kymab δήλωσε: «Πιστεύουμε ότι η Sanofi αποτελεί τον ιδανικό συνεργάτη για την προώθηση της γραμμής παραγωγής προϊόντων της Kymab και η συγχώνευση θα μειώσει το χρόνο που απαιτείται ώστε οι νέες θεραπείες μας να γίνουν διαθέσιμες στους ασθενείς». 
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Εγκρίθηκε στις ΗΠΑ για ασθενείς 6-11 ετών






Σχετικά άρθρα

Ο Όμιλος ΠΕΙΦΑΣΥΝ βρίσκεται δίπλα στην εκπαίδευση και των μαθητών!
Μαθητές του 2ου ΕΠΑΛ Αιγάλεω ξεναγήθηκαν στους χώρους και μίλησαν για το μέλλον του επιχειρείν
FAMAR: Μεγάλες επενδύσεις στο Κέντρο Διανομής στη Θήβα
Και στην παροχή υπηρεσιών off-line serialization
Κώστας Παπαγιάννης: Οι φαρμακευτικές εταιρείες οφείλουν να μετασχηματιστούν ενόψει των μελλοντικών προκλήσεων
Ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Novartis Hellas ζητά νέες πρωτοβουλίες που ενισχύουν τον δημόσιο διάλογο για την Υγεία
Ο ΣΥ.ΦΑ. Θεσσαλονίκης στην 1η Έκθεση Logistics and Transports
Παρουσιάστηκαν οι νέες τεχνολογίες που αξιοποιεί ο Όμιλος