Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Επιχειρείν

τελευταία νέα

ΦΣΑ: Οι αποφάσεις από την πρώτη συνεδρίαση του νέου Δ.Σ.
Ετοιμάζει παρεμβάσεις στο νομοσχέδιο για τους φαρμακευτικούς συλλόγους
ΕΟΠΥΥ: Συγκροτήθηκε Επιτροπή για τον έλεγχο της συνταγογράφησης
Η σχετική απόφαση έχει αναρτηθεί στη Διαύγεια
Ερήμωσε το φαρμακείο στην αφετηρία των τρένων στη Θεσσαλονίκη
"Ζητάμε μια ανθρώπινη αντιμετώπιση" αναφέρει ο φαρμακοποιός Γ. Τσαλαμπούνης

Sandoz-GSK: Συμφωνία αξίας 500 εκατ. δολαρίων

17/2/2021 4:08:45 μμ
Η GSK παραδίδει τις κεφαλοσπορίνες της και σταματά την παραγωγή τους
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος
main photo


Η Sandoz της Novartis ενισχύει την παγκόσμια θέση της στην αγορά των αντιβιοτικών φαρμάκων, μετά τη συμφωνία της με την GlaxoSmithKline (GSK) για την απόκτηση τριών καθιερωμένων φαρμάκων της.

Συγκεκριμένα η Sandoz αποκτά τα παγκόσμια δικαιώματα τριών σκευασμάτων με κεφαλοσπορίνες, με την GSK να διατηρεί μόνο τα δικαιώματα σε ΗΠΑ, Αυστραλία, Γερμανία και σε κάποιες χώρες της Ασίας και της Αφρικής. 

Με το κλείσιμο της συμφωνίας, που αναμένεται στο β' εξάμηνο του 2021, η Sandoz θα πληρώσει 350 εκατ. δολάρια με τις επιπλέον πληρωμές στη συνέχεια να φτάνουν έως και τα 150 εκατ. δολάρια.

Ο CEO της Sandoz, Richard Saynor δήλωσε:
«Οι κεφαλοσπορίνες αποτελούν τη μεγαλύτερη αγορά αντιβιοτικών σε πωλήσεις παγκοσμίως. Η απόκτηση αυτών των φαρμάκων θα συμπληρώσει τις γενόσημες πενικιλλίνες μας που μας καθιστούν νούμερο 1 στην αγορά».

Μετά την ανακοίνωση της συμφωνίας, η GSK δήλωσε ότι, αφού ολοκληρωθούν οι δεσμεύσεις της για τη μετάβαση της παραγωγής στη Sandoz, σχεδιάζει να σταματήσει την παραγωγή των αντιβιοτικών στη Μεγάλη Βρετανία. Αυτό ωστόσο θα «κοστίσει» 300 θέσεις εργασίας, σύμφωνα με το Fierce Pharma.
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Και επιπλέον επένδυση 50 εκατ. ευρώ για την επέκταση του δικτύου παραγωγής αντιβιοτικών στην Ευρώπη
Το κεντρικό μήνυμα των συναντήσεων που είχε ο πρόεδρος της ΠΕΦ Θ. Τρύφων στις Βρυξέλλες






Σχετικά άρθρα

Janssen Ελλάδος: Ενημερώνει για το Πολλαπλό Μυέλωμα
Mε αφορμή τον μήνα ευαισθητοποίησης
Η Lavipharm στον 11ο Ημιμαραθώνιο της Αθήνας
Για την ενίσχυση του MDA Ελλάς
#EinaiStoDikoSouXeri: Η εκστρατεία εμπλουτίζεται με νέο οπτικοακουστικό περιεχόμενο
Υλοποιείται από την ΑΜΚΕ «Με Οδηγό το Διαβήτη» και τη Νοvo Nordisk Hellas
Το μάρκετινγκ των φαρμακευτικών εταιρειών στρέφεται στο φαρμακείο
Για να προσεγγίσουν πιο στοχευμένα τους ασθενείς