Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Επιχειρείν

τελευταία νέα


Sandoz: Επεκτείνει τη συμφωνία συνεργασίας με την Ares Genetics

27/4/2022 11:53:00 μμ
Για την ανάπτυξη ψηφιακών λύσεων αιχμής ενάντια στη μικροβιακή αντοχή 
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος
main photo


Η Sandoz ανακοινώνει την επέκταση μέχρι τις 31 Ιανουαρίου 2025 και διεύρυνση της συμφωνίας στρατηγικής συνεργασίας με την Ares Genetics (Ares), με σκοπό την ανεύρεση ψηφιακών λύσεων αιχμής στον παγκόσμιο αγώνα ενάντια στη μικροβιακή αντοχή (AMR). 

Η επέκταση της υφιστάμενης σύμβασης-πλαίσιο με την Ares, θυγατρική της OpGen Inc, αντικατοπτρίζει το γεγονός ότι και οι δύο εταιρείες αναγνωρίζουν την καθοριστική σημασία των δεδομένων επιτήρησης για τη βελτίωση της συνταγογράφησης και χρήσης αντιβιοτικών, κεντρικής συνιστώσας της παγκόσμιας στρατηγικής απόκρισης στην AMR.

Ο Richard Saynor, CEO της Sandoz είπε: «Τα αντιβιοτικά αποτελούν τον ακρογωνιαίο λίθο της σύγχρονης ιατρικής. Η AMR, που σύμφωνα με τις τρέχουσες εκτιμήσεις ευθύνεται για σχεδόν 1,3 εκατ. θανάτους ετησίως σε ολόκληρο τον κόσμο, αποτελεί μια πρωτοφανή απειλή για την παγκόσμια δημόσια υγεία. Ο στόχος μας στη Sandoz, ως κορυφαίου παρόχου γενόσημων αντιβιοτικών, είναι να διαδραματίσουμε κεντρικό ρόλο στην αντιμετώπιση αυτής της αυξανόμενης απειλής».

Κατά τη διάρκεια της αρχικής φάσης της συνεργασίας, η Ares ανέπτυξε μια ψηφιακή πλατφόρμα αντιμολυσματικών παραγόντων, που συνδυάζει καθιερωμένες πρακτικές μικροβιολογικού ελέγχου με προηγμένες μεθόδους βιοπληροφορικής και ΑΙ για την υποστήριξη του εντοπισμού των αποτελεσματικών αντιμικροβιακών ενώσεων ή συνδυασμών ενώσεων για την αντιμετώπιση κρίσιμων παθογόνων που στη συνέχεια μπορεί να αξιοποιήσει η Sandoz για τη λήψη εμπορικών αποφάσεων. 

Στην επερχόμενη φάση συνεργασίας και οι δύο εταιρείες αποσκοπούν να εστιάσουν περισσότερο στην επιτήρηση της ορθολογικής χρήσης αντιβιοτικών ουσιών μέσω της δημιουργίας γονιδιωματικής επιτήρησης για ανθεκτικά παθογόνα, χρησιμοποιώντας τις τεχνολογίες NGS και βιοπληροφορικής της Ares.

Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Συμβάλλουν στην πρόληψη, στη διαχείριση ακόμα και στη θεραπεία
Αναρτήθηκαν σε ειδική πλατφόρμα στην ιστοσελίδα του






Σχετικά άρθρα

KANNABIO: «Θεραπευτικές εφαρμογές των κανναβινοειδών»
Νέο webinar με διεθνείς ομιλητές για επαγγελματίες υγείας
Εντυπωσιακή η παρουσία της FITO στο Hellas Pharm 2024
Η εταιρεία επικοινώνησε τις μεγάλες αλλαγές που έχει υλοποιήσει στα προϊόντα της
Pfizer: Δεύτερη καμπάνια με τη Lady Gaga
Διαφημίζει το φάρμακο κατά της ημικρανίας