Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Επιχειρείν

τελευταία νέα


Ρυθμοί ανάπτυξης στην παγκόσμια αγορά γενόσημων φαρμάκων

10/3/2015 12:59:10 μμ
Συνολικά έσοδα ύψους έως και 350 δισεκατομμύρια δολάρια μπορεί να αποφέρει η παγκόσμια αγορά γενόσημων φαρμάκων
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος


Συνολικά έσοδα ύψους έως και 350 δισεκατομμύρια δολάρια μπορεί να αποφέρει η παγκόσμια αγορά γενόσημων φαρμάκων έως το τέλος του 2015, σύμφωνα με μια νέα έκθεση της SNS Research.

Η εταιρεία ερευνών αγοράς σε μια πρόσφατη έκδοσή της αναλύει τις ευκαιρίες, τις προκλήσεις και τις προβλέψεις της για την παγκόσμια αγορά των γενοσήμων, δίνοντας έμφαση στις στρατηγικές που εφαρμόζονται από πλευράς των επιχειρήσεων για τον έλεγχο των δαπανών.

Όπως επισημαίνουν οι συντάκτες, τα γενόσημα φάρμακα έχουν ήδη αποκτήσει σημαντικό μερίδιο αγοράς στις ΗΠΑ, στην Ευρώπη και στις περισσότερες ανεπτυγμένες χώρες, ενώ πλέον διεισδύουν και στην Ιαπωνία, μια νέα για τα προϊόντα αυτά αγορά, καθώς η χώρα επιδιώκει να μειώσει τις δαπάνες για την υγεία.


Σύμφωνα με τα βασικότερα ευρήματα:

  • Η παγκόσμια αγορά των γενόσημων φαρμάκων θα κυμανθεί στα 350 δισεκατομμύρια δολάρια σε έσοδα έως το τέλος του 2015. Παρά τις προκλήσεις που σχετίζονται με τον έλεγχο ποιότητας και τα νομικά ζητήματα, η αγορά πρόκειται να γνωρίσει σημαντική ανάπτυξη κατά τα επόμενα χρόνια, ενώ σύμφωνα με τις εκτιμήσεις ο ετήσιος ρυθμός ανάπτυξης θα διαμορφωθεί στο 12% ανάμεσα στο 2015 και το 2020.
  • Οι μεγαλύτερες εταιρείες, καθώς η αγορά σταθεροποιείται, συνεχίζουν να αυξάνουν το μερίδιό τους μέσω εξαγορών και συγχωνεύσεων. Εμφανής είναι μάλιστα και η προθυμία επενδύσεων σε κοινοπραξίες, καθώς και η είσοδος σε νέες αγορές όπως η Ιαπωνία.
  • Ορισμένοι παρασκευαστές γενοσήμων, προκειμένου να ξεπεράσουν τα χαμηλά περιθώρια κέρδους, στρέφουν τις δραστηριότητές τους στις δυνατότητες των υβριδικών φαρμάκων, τα οποία βασίζονται στο προϊόν αναφοράς αλλά μπορεί να διατίθενται σε διαφορετική περιεκτικότητα και με ελαφρώς διαφορετική ένδειξη. Τα εν λόγω φάρμακα πωλούνται σε υψηλότερη τιμή από το ομόλογο γενόσημό τους, για τα οποία αναλογεί το 18% των δαπανών για τα γενόσημα.
  • Οι προσπάθειες ελέγχου των δαπανών και της επέκτασης σε γεωγραφική εμβέλεια επικεντρώνονται στο άνοιγμα κέντρων παραγωγής και ερευνών σε χώρες με χαμηλό κόστος, όπως η Ινδία, η Κίνα και η Ρωσία.
  • Ένας αριθμός χωρών, καθοδηγούμενες από τις δυνατότητες εξοικονόμησης που μπορούν να προσφέρουν τα βιο-ομοειδή (biosimilars) φάρμακα, έχει προχωρήσει σε ανάλογες νομοθετικές διαδικασίες έγκρισης. Η SNS Research κάνει αναφορά και στη συγκεκριμένη κατηγορία φαρμάκων υπολογίζοντας ότι τα εγκεκριμένα βιο-ομοειδή θα φέρουν έσοδα ύψους άνω των 20 δισεκατομμυρίων δολαρίων έως το τέλος του 2020.

 

Στην έκθεση η εταιρεία κάνει αναφορά σε 232 φαρμακευτικές επιχειρήσεις. Το έγγραφο διατίθεται online προς πώληση.


Πηγή

Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Ξεκινά 10 κλινικές μελέτες για την έγκριση 25 νέων θεραπειών
Η επένδυση των 20 εκατ. ευρώ βρίσκεται στη ΒΙΠΕ Λάρισας σε ιδιόκτητη έκταση 68,000 τ.μ.






Σχετικά άρθρα

Η Pharma Q συμμετείχε στο Hellas Pharm 2024
Παρείχε επιστημονική ενημέρωση για τα νέα προϊόντα της Q Pain και Μαστίχα Χίου σε σκόνη 1050 mg
Δυναμική Φαρμακαποθήκη: Μεγάλη προσέλευση στο περίπτερό της στην Hellas PHARM 2024
Εκπρόσωποι από όλα τα τμήματα της εταιρείας ήταν εκεί
Επιταχύνει την ανάπτυξη καινοτόμων φαρμάκων η Boehringer Ingelheim
Ξεκινά 10 κλινικές μελέτες για την έγκριση 25 νέων θεραπειών