Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Τέχνη & πολιτισμός

τελευταία νέα

Ο αυξημένος ρόλος του φαρμακοποιού στις Υπηρεσίες Πρωτοβάθμιας Υγείας
Θα αναδειχθεί στο 3ο Φαρμακευτικό Συνέδριο Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης
Φαρμακοποιοί: Στοπ στα ραντεβού εμβολιασμού αν τα τεστ COVID-19 πάνε στα σούπερ μάρκετ
Ο ΕΟΦ πάντως ξεκαθαρίζει ότι η διάθεσή τους επιτρέπεται αποκλειστικά από τα φαρμακεία

"Ρούλα, η Υδραία παμπόνηρη, κακιά γατούλα"

25/4/2017 12:40:21 μμ
Ένα παραμύθι, κώδικας ηθικής και συμπεριφοράς για μικρούς και μεγάλους
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος
main photo


Ο Πάνος Κορωνάκης, χημικός μηχανικός-διδάκτορας βιοτεχνολόγος και στέλεχος πολυεθνικών εταιρειών στο χώρο της υγείας, υπογράφει μαζί με το γιο του 'Ακη, μαθητή γυμνασίου, το υπέροχο παραμύθι -κώδικα ηθικής και συμπεριφοράς για μικρούς και μεγάλους- «Ρούλα, η Υδραία παμπόνηρη, κακιά γατούλα» (Εκδόσεις Καλέντη).


Ήρωας του παραμυθιού είναι η Ρούλα, μια σκανδαλιάρα γατούλα που αποφάσισε ότι ήρθε η ώρα να κοιτάξει μέσα της και να γνωρίσει τον εαυτό της. Συνειδητοποιώντας το κακό που είχαν προκαλέσει οι άσχημες πράξεις της στο πανέμορφο νησί της Ύδρας και στους κατοίκους του, μετάνιωσε και άλλαξε χαρακτήρα και συμπεριφορά.Με θέληση, μεγάλη προσπάθεια και σκληρή δουλειά, κατάφερε να γίνει η πιο γλυκιά και τρυφερή γατούλα της Ύδρας, γεμίζοντας τη δική της καρδιά αλλά και των άλλων με αγάπη, ευγένεια και καλοσύνη.

Είναι μια διασκεδαστική, τρυφερή και ταυτοχρόνως συμβολική ιστορία για την αγάπη και το σεβασμό στον εαυτό μας,στους συνανθρώπους μας και στο περιβάλλον.


Η εικονογράφηση του Γιώργου Σγουρού, πτυχιούχου της Σχολής Γραφικών Τεχνών και Καλλιτεχνικών Σπουδών του Τ.Ε.Ι. Αθήνας, σχεδιαστή κινουμένων σχεδίων και εικονογράφου σε πολυάριθμα παιδικά παραμύθια και εκπαιδευτικά βιβλία, κάνει την ιστορία πιο ελκυστική για τους μικρούς αναγνώστες, αναδεικνύοντας παράλληλα και την ιδιαίτερη αύρα του νησιού της Ύδρας.


Την έκδοση, η οποία κυκλοφορεί και στα αγγλικά με τον τίτλο "Roula, the cunning and mean little cat from Hydra", προλογίζουν η Ντίνα Αδαμοπούλου, ιστορικός-αρχειονόμος, διευθύντρια του Ιστορικού Αρχείου-Μουσείου Ύδρας, και ο Παναγιώτης Ράππας, πολυβραβευμένος animator-σκηνοθέτης, καλλιτεχνικός διευθυντής της RAPPAS films και δημοτικός σύμβουλος Ύδρας για τα πολιτιστικά.

Έργα των συγγραφέων

Ο 'Ακης μαζί με τον πατέρα του Πάνο έχουν γράψει, στην ελληνική και την αγγλική γλώσσα, τα εξής παραμύθια: «Ρούλης, ο Υδραίος νάνος γαϊδαρούλης», "Roulis the dwarf donkey from Hydra” (Εκδόσεις Παπαδόπουλος, 2016) και «Το ταξίδι της Τούλας, της Υδραίας πατατούλας» (ένα περιπετειώδες ταξίδι στο ανθρώπινο σώμα, υπό έκδοση).

Ο Πάνος Κορωνάκης έχει γράψει τα βιβλία: «Η Αρχαία Ελλάδα και ο Σύγχρονος Μάνατζερ», "Ancient Greece and the Μodern Μanager" (Καλέντης, 2009), «Εν Δελφοίς Σοφία: Τα παραγγέλματα των επτά σοφών», "Wisdom made in Delphi: The commandments of the seven sages" (Τόπος, 2011), «Ελληνική Σοφία: η γη και οι άνθρωποι», "Greek Wisdom: the land and the people" (Τόπος, 2012).

Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Ανθολόγιο γνωμικών από τους Δρ. Πάνος Κορωνάκης Rohlf & Μαρία Μπατζίνη
Οι εκπρόσωποί τους μίλησαν στο Community Talks του Health Daily


Σχετικά άρθρα

Η φαρμακοποιός Κ. Κουρή αναπαριστά το Κερκυραϊκό Πάσχα με Playmobil
Δουλεύει με τις δημοφιλείς φιγούρες στο πίσω μέρος του φαρμακείου της εδώ και δύο χρόνια
Φαρμακοποιός από το Ηράκλειο δώρισε σπάνια συλλογή που κατείχε στο Μουσείο της ΑΕΚ
Ο Βαγγέλης Καρουζάκης είχε στην κατοχή του 55 φανέλες σπάνιας συλλεκτικής αξίας
Έκθεση Ζωγραφικής του 'Ακη Κορωνάκη:
Εγκαίνια στις 19/9 στη Δημοτική Πινακοθήκη - Παλιό Δημαρχείο Γλυφάδας
Νέα έκδοση:
Ανθολόγιο γνωμικών από τους Δρ. Πάνος Κορωνάκης Rohlf & Μαρία Μπατζίνη