Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Επιχειρείν

τελευταία νέα


Rosemont Pharmaceutical: Εξαγόρασε την ελληνική εταιρεία Pharma-Data

20/6/2024 10:17:00 μμ
Για την παροχή υψηλής ποιότητας φαρμάκων προστιθέμενης αξίας
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος
main photo


Η βρετανική Rosemont Pharmaceuticals Ltd., κορυφαία εταιρεία ανάπτυξης, παραγωγής και διανομής φαρμάκων σε υγρή μορφή για πάνω από 50 χρόνια, εξαγόρασε την ιδιωτική εταιρεία Έρευνας & Ανάπτυξης Pharma-Data Α.Ε., με έδρα στο Λαύριο Αττικής. 


Η Pharma-Data ειδικεύεται στο R&D φαρμακευτικών προϊόντων προστιθέμενης αξίας για την Ευρώπη και τις ΗΠΑ και διαθέτει στην Αθήνα το δικό της εργαστήριο, το οποίο είναι πιστοποιημένο ως προς την Ορθή Παρασκευαστική Πρακτική (GMP) από τον ΕΟΦ. Η εταιρεία παρέχει επίσης υπηρεσίες ανάπτυξης, σύνταξης φακέλων, μεταφοράς τεχνολογίας, αδειοδότησης και υπηρεσίες regulatory σε παγκόσμια βάση.


Η εξαγορά αυτή ενισχύει περαιτέρω την ήδη εκτεταμένη εσωτερική ικανότητα ανάπτυξης προϊόντων της Rosemont, ενώ ταυτόχρονα βελτιώνει την ικανότητά της να αναπτύσσει άλλες μορφές χορήγησης και από του στόματος υγρά βραδείας αποδέσμευσης. 


Ο Howard Taylor, Διευθύνων Σύμβουλος της Rosemont, δήλωσε μεταξύ άλλων ότι η εξαγορά αποτελεί το πρώτο βήμα της εταιρείας προς την επέκταση μέσω διεθνών θυγατρικών πέραν του Ηνωμένου Βασιλείου. 

Ο Γιάννης Ψαρράκης, Διευθύνων Σύμβουλος της Pharma- Data, δήλωσε: «Πιστεύουμε ακράδαντα ότι αυτή η εξαγορά επισφραγίζει τις προσπάθειές μας για την παροχή υψηλής ποιότητας φαρμάκων προστιθέμενης αξίας και θα οδηγήσει σε πληθώρα συνεργειών, διασφαλίζοντας ότι τόσο η Rosemont όσο και η Pharma-Data θα επικεντρώνονται πάντα σε νέες θεραπευτικές προσεγγίσεις».

Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Η εταιρεία αύξησε τις οικονομικές της προβλέψεις για το υπόλοιπο του έτους
Στόχος να αναδειχθεί ο αναπτυξιακός ρόλος του κλάδου


Σχετικά άρθρα

Abbott: 20,4% ανάπτυξη μόνο από τα ιατροτεχνολογικά προϊόντα για τον διαβήτη
Η εταιρεία αύξησε τις οικονομικές της προβλέψεις για το υπόλοιπο του έτους
Sanofi: Επενδύει 400 εκατ. ευρώ στην Ινδία
Και ενισχύει το προσωπικό που διαχειρίζεται ψηφιακά εργαλεία και ΑΙ
«Executive Program in Pharmaceutical Management - E.Ε.Φα.Μ.»
Για 2η χρονιά το εκπαιδευτικό πρόγραμμα σε συνεργασία με το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών