Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Επιχειρείν

τελευταία νέα


Rosemont Pharmaceutical: Εξαγόρασε την ελληνική εταιρεία Pharma-Data

20/6/2024 10:17:00 μμ
Για την παροχή υψηλής ποιότητας φαρμάκων προστιθέμενης αξίας
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος
main photo


Η βρετανική Rosemont Pharmaceuticals Ltd., κορυφαία εταιρεία ανάπτυξης, παραγωγής και διανομής φαρμάκων σε υγρή μορφή για πάνω από 50 χρόνια, εξαγόρασε την ιδιωτική εταιρεία Έρευνας & Ανάπτυξης Pharma-Data Α.Ε., με έδρα στο Λαύριο Αττικής. 


Η Pharma-Data ειδικεύεται στο R&D φαρμακευτικών προϊόντων προστιθέμενης αξίας για την Ευρώπη και τις ΗΠΑ και διαθέτει στην Αθήνα το δικό της εργαστήριο, το οποίο είναι πιστοποιημένο ως προς την Ορθή Παρασκευαστική Πρακτική (GMP) από τον ΕΟΦ. Η εταιρεία παρέχει επίσης υπηρεσίες ανάπτυξης, σύνταξης φακέλων, μεταφοράς τεχνολογίας, αδειοδότησης και υπηρεσίες regulatory σε παγκόσμια βάση.


Η εξαγορά αυτή ενισχύει περαιτέρω την ήδη εκτεταμένη εσωτερική ικανότητα ανάπτυξης προϊόντων της Rosemont, ενώ ταυτόχρονα βελτιώνει την ικανότητά της να αναπτύσσει άλλες μορφές χορήγησης και από του στόματος υγρά βραδείας αποδέσμευσης. 


Ο Howard Taylor, Διευθύνων Σύμβουλος της Rosemont, δήλωσε μεταξύ άλλων ότι η εξαγορά αποτελεί το πρώτο βήμα της εταιρείας προς την επέκταση μέσω διεθνών θυγατρικών πέραν του Ηνωμένου Βασιλείου. 

Ο Γιάννης Ψαρράκης, Διευθύνων Σύμβουλος της Pharma- Data, δήλωσε: «Πιστεύουμε ακράδαντα ότι αυτή η εξαγορά επισφραγίζει τις προσπάθειές μας για την παροχή υψηλής ποιότητας φαρμάκων προστιθέμενης αξίας και θα οδηγήσει σε πληθώρα συνεργειών, διασφαλίζοντας ότι τόσο η Rosemont όσο και η Pharma-Data θα επικεντρώνονται πάντα σε νέες θεραπευτικές προσεγγίσεις».

Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Σύμφωνα με έρευνα της IQVIA για λογαριασμό της EFPIA και της Vaccines Europe
Οι τεράστιες δαπάνες και οι καθυστερήσεις αναδεικνύονται σε επιστημονική έρευνα






Σχετικά άρθρα

Νέα δράση για την πρόληψη των καρδιαγγειακών νοσημάτων στους πολίτες
Θα «περάσει» από τα ελληνικά φαρμακεία;
Angelini Pharma: Νέα συμφωνία με την Cureverse Inc.
Για καινοτόμα θεραπεία κατά της επιληψίας
Το νέο φάρμακο για την παχυσαρκία τον Νοέμβριο και στην Ελλάδα
Από την Φαρμασέρβ-Lilly και με μηνιαίο κόστος για τους ασθενείς στα 253 ευρώ
GSK: Κατέθεσε αίτημα στον FDA για το αντιβιοτικό Gepotidacin
Είναι το πρώτο μιας νέας κατηγορίας φαρμάκων για τις ουρολοιμώξεις