Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Επάγγελμα: Φαρμακοποιός

τελευταία νέα


Ρόδος: Χαράτσι 30 ευρώ για τη θέση στάθμευσης μπροστά στα φαρμακεία

19/5/2022 12:30:43 πμ
«Δεν πρόκειται να δεχτώ καμία προσφορά» τονίζει ο Ν. Φουτούλης
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος
main photo


Στα τριάντα ευρώ το χρόνο είναι το πάγιο που καλούνται να πληρώσουν οι φαρμακοποιοί της Ρόδου για μία θέση στάθμευσης μπροστά στα φαρμακεία, όπως αποφάσισε η οικονομική επιτροπή του Δήμου. Σύμφωνα με τη «Δημοκρατική», στόχος της δημοτικής αρχής είναι όλα τα φαρμακεία του Δήμου Ρόδου να μισθώνουν τις θέσεις αυτές για την καλύτερη εξυπηρέτηση των πολιτών και ασθενών και την προστασία της δημόσιας υγείας.

Ο Φ.Σ. Δωδεκανήσου δεν είναι ικανοποιημένος με αυτήν την εξέλιξη. Μιλώντας στο f.daily ο πρόεδρος Νίκος Φουτούλης διευκρίνισε ότι ακόμα δεν έχει λάβει στα χέρια του την εν λόγω απόφαση, αλλά αν ισχύουν αυτά που δημοσιεύει η εφημερίδα, θα αντιδράσει αναλόγως.

Όπως είπε: «Η θέση στάσης (και όχι στάθμευσης) μπροστά στα φαρμακεία είναι παροχή του Δήμου προς τον πολίτη, όχι προς τα φαρμακεία, με την ίδια λογική που παραχωρούνται θέσεις στάσης για ΑΜΕΑ. Γιατί να δεχτώ εγώ την όποια προσφορά, όταν στην πορεία των χρόνων θα αλλάζει; Οι πολίτες τη θέλουν τη θέση και διαμαρτύρονται σε εμάς. Αν ο Δήμος θέλει να τους εξυπηρετήσει, ας πράξει τα δέοντα».

Υπενθυμίζεται ότι από το 2018 ο Δήμος Ρόδου κατήργησε τον δωρεάν ελεύθερο χώρο μπροστά στα φαρμακεία, με την τότε δημοτική αρχή να ζητά από τους φαρμακοποιούς να πληρώνουν για τη θέση 300 ευρώ το χρόνο και μάλιστα αναδρομικά για δύο έτη. Το θέμα είχε ξεσηκώσει έντονες αντιδράσεις από τον οικείο σύλλογο, ενώ η πλειονότητα των φαρμακοποιών δεν πλήρωσε τίποτα.
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Συνεχίζονται οι εικόνες ντροπής σε φαρμακεία του ΕΟΠΥΥ
Σύμφωνα με τον D. Hoey, CEO του Αμερικανικού Συλλόγου Κοινοτικών Φαρμακοποιών






Σχετικά άρθρα

Φ.Σ. Αττικής: Ζητά συνάντηση με το υπουργείο Υγείας και τον ΕΟΦ
Με θέμα τις ελλείψεις φαρμάκων που έχουν πάρει μεγάλη έκταση, όπως τονίζει
Peifasyn Academy: Νέο live webinar για τις διαταραχές της εντερικής λειτουργίας
Ένα εξειδικευμένο σεμινάριο για φαρμακοποιούς και βοηθούς φαρμακείων
Χωρίς τα φαρμακεία θα χάνονταν ζωές
Σύμφωνα με τον D. Hoey, CEO του Αμερικανικού Συλλόγου Κοινοτικών Φαρμακοποιών
Αλυσίδα φαρμακείων στις ΗΠΑ οδηγείται σε πτώχευση για 2η φορά
Αμφίβολο το μέλλον των 1200 καταστημάτων της