Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Επάγγελμα: Φαρμακοποιός

τελευταία νέα


Ρόδος: Χαράτσι 30 ευρώ για τη θέση στάθμευσης μπροστά στα φαρμακεία

19/5/2022 12:30:43 πμ
«Δεν πρόκειται να δεχτώ καμία προσφορά» τονίζει ο Ν. Φουτούλης
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος
main photo


Στα τριάντα ευρώ το χρόνο είναι το πάγιο που καλούνται να πληρώσουν οι φαρμακοποιοί της Ρόδου για μία θέση στάθμευσης μπροστά στα φαρμακεία, όπως αποφάσισε η οικονομική επιτροπή του Δήμου. Σύμφωνα με τη «Δημοκρατική», στόχος της δημοτικής αρχής είναι όλα τα φαρμακεία του Δήμου Ρόδου να μισθώνουν τις θέσεις αυτές για την καλύτερη εξυπηρέτηση των πολιτών και ασθενών και την προστασία της δημόσιας υγείας.

Ο Φ.Σ. Δωδεκανήσου δεν είναι ικανοποιημένος με αυτήν την εξέλιξη. Μιλώντας στο f.daily ο πρόεδρος Νίκος Φουτούλης διευκρίνισε ότι ακόμα δεν έχει λάβει στα χέρια του την εν λόγω απόφαση, αλλά αν ισχύουν αυτά που δημοσιεύει η εφημερίδα, θα αντιδράσει αναλόγως.

Όπως είπε: «Η θέση στάσης (και όχι στάθμευσης) μπροστά στα φαρμακεία είναι παροχή του Δήμου προς τον πολίτη, όχι προς τα φαρμακεία, με την ίδια λογική που παραχωρούνται θέσεις στάσης για ΑΜΕΑ. Γιατί να δεχτώ εγώ την όποια προσφορά, όταν στην πορεία των χρόνων θα αλλάζει; Οι πολίτες τη θέλουν τη θέση και διαμαρτύρονται σε εμάς. Αν ο Δήμος θέλει να τους εξυπηρετήσει, ας πράξει τα δέοντα».

Υπενθυμίζεται ότι από το 2018 ο Δήμος Ρόδου κατήργησε τον δωρεάν ελεύθερο χώρο μπροστά στα φαρμακεία, με την τότε δημοτική αρχή να ζητά από τους φαρμακοποιούς να πληρώνουν για τη θέση 300 ευρώ το χρόνο και μάλιστα αναδρομικά για δύο έτη. Το θέμα είχε ξεσηκώσει έντονες αντιδράσεις από τον οικείο σύλλογο, ενώ η πλειονότητα των φαρμακοποιών δεν πλήρωσε τίποτα.
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Το μέτρο προωθείται τώρα και σε δήμο του νομού Πέλλας
Κλειστά θα πρέπει να παραμείνουν τα φαρμακεία και στις 7 Μαΐου






Σχετικά άρθρα

Πληθαίνουν οι αποφάσεις υπέρ των θέσεων στάθμευσης μπροστά στα φαρμακεία
Το μέτρο προωθείται τώρα και σε δήμο του νομού Πέλλας
Φαρμακεία: Τσουχτερά τα πρόστιμα για τους παραβάτες των αργιών του Πάσχα
Κλειστά θα πρέπει να παραμείνουν τα φαρμακεία και στις 7 Μαΐου
Επιτήδειοι άδειασαν από Prolia τα φαρμακεία δύο νομών
Η Αγάπη Ακριτίδου, υπεύθυνη του Τμήματος Αγορών του ΣΦΗΠ, εξηγεί στο f.daily τα περιστατικά
15 ΣΥΦΑ συμμετέχουν στην Ενεργειακή Κοινότητα Φαρμακοποιών
Ξεκινούν εγγραφές και για νέα μέλη