Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Επιχειρείν

τελευταία νέα


ROCHE: Έγκριση από τον FDA για τεστ Covid-19 & γρίπης

8/9/2020 4:01:38 μμ
Παράλληλα θα προωθήσει στην Ευρώπη 40 εκατ. τεστ για τον SARS-COV-2
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος
main photo


Ο Αμερικανικός Οργανισμός Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA) έδωσε άδεια κυκλοφορίας στη Roche για το καινούριο της διαγνωστικό τεστ που ανιχνεύει τον νέο κορονοϊό καθώς και τη γρίπη Α και Β.

Στόχος της εταιρείας είναι να υποστηρίξει τους επαγγελματίες υγείας, βοηθώντας τους στη διαφοροδιάγνωση των δύο παθήσεων που εκδηλώνονται με παρόμοια συμπτώματα από το αναπνευστικό σύστημα. Επιπλέον το κοινό τεστ συμβάλλει στην εξοικονόμηση πόρων για τα συστήματα υγείας από τις αναλύσεις των δειγμάτων.
Το νέο RT-PCR τεστ θα είναι διαθέσιμο και στην Ευρώπη με τη σήμανση CE, σύμφωνα με την εταιρεία, η οποία όμως δεν διευκρίνισε τον αριθμό των τεστ που σκοπεύει να παράγει.

Εν τω μεταξύ η Roche έχει καταθέσει στον Οργανισμό αίτηση για ένα ακόμα τεστ αντιγόνων για τον νέο κορονοϊό SARS-COV-2. Το τεστ αυτό προορίζεται για χρήση σε χώρους υγείας και θα δίνει αποτελέσματα σε 15 λεπτά. Η εταιρεία την προηγούμενη εβδομάδα ανακοίνωσε τα σχέδιά της για την αποστολή στην Ευρώπη 40 εκατομμυρίων τεστ αντιγόνων, εφόσον φυσικά πάρει την έγκριση.

Αξίζει να αναφερθεί ότι η Roche το περασμένο τρίμηνο σημείωσε την πρώτη συνολική πτώση των πωλήσεών της σε σχεδόν μια δεκαετία, ωστόσο είδε αύξηση 61% στις πωλήσεις των μοριακών διαγνωστικών της το πρώτο εξάμηνο του 2020, εν μέσω της πανδημίας COVID-19.
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Και οι μεγάλες ανατροπές






Σχετικά άρθρα

Επιταχύνει την ανάπτυξη καινοτόμων φαρμάκων η Boehringer Ingelheim
Ξεκινά 10 κλινικές μελέτες για την έγκριση 25 νέων θεραπειών
Curity Pharma: Ξεκινά την 1η υβριδική θερμοκηπιακή μονάδα για την καλλιέργεια φαρμακευτικής κάνναβης
Η επένδυση των 20 εκατ. ευρώ βρίσκεται στη ΒΙΠΕ Λάρισας σε ιδιόκτητη έκταση 68,000 τ.μ.
Η Gilead Sciences Ελλάς στο πλευρό των πλημμυροπαθών της Θεσσαλίας
Υλοποίησε ένα πλέγμα δράσεων για την άμεση ανακούφιση των ευάλωτων κοινωνικών ομάδων που επλήγησαν