Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Επιχειρείν

τελευταία νέα


Research and Markets: «Μεγάλες ανισορροπίες στην ελληνική αγορά φαρμάκων»

7/10/2009
Πολλά, φθηνά και εισαγωγής τα προϊόντα στην Ελλάδα
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Συμφωνά με την έκθεση της εταιρείας Re­search and Markets,

«η Ελλάδα διατηρεί από τις χαμηλότερες τιμές στην Ευρώπη. Αυτές οι χαμηλές τιμές κατέστησαν την Ελλάδα μία από τις σημαντικότερες πήγες παραλλήλου εμπορίου στην Ε.Ε. με κυρία κατεύθυνση των εξαγωγών στη Γερμανία και στη Βρετανία.

Τα γενόσημα επίσης δεν έχουν μεγάλο μερίδιο αγοράς, ο τρόπος κοστο­λόγησης τους δεν δίνει κίνητρα στο σύστημα για τη χρήση τους και συνήθως αντιμετωπίζονται ως χαμηλής ποιότητας υποκατάστα­τα του επωνύμου προϊόντος»

  • Ενώ η Ελλάδα είναι μία από τις λιγότερο ανεπτυγμένες χώρες της Ε.Ε., η φαρμακευτική κατανάλωση τα τε­λευταία χρόνια έχει αυξηθεί πολύ γρήγορα.
  • Το σύστημα υγείας της Ελλά­δας αποζημιώνει όλα τα εγκεκρι­μένα φάρμακα, συνήθως με πο­σοστό συμμετοχής των ασφαλι­σμένων της τάξης του 25%.
  • Πε­ρίπου το ένα τρίτο της αγοράς εί­ναι εγκατεστημένο στην Αθήνα και γύρω από αυτήν.
  • Πολύ μικρό μερίδιο των κυκλοφορούντων φαρμάκων παράγεται στη χώρα από πολυεθνικές εταιρείες, ενώ μονό ελάχιστες αμιγώς ελληνικές φαρμακοβιομηχανίες παράγουν φάρμακα.

Τα παραπάνω επιση­μαίνει, μεταξύ άλλων, έκθεση της εταιρείας Re­search and Markets για τη φαρμακευτική αγορά στην Ελλάδα. Στην έκθεση σημειώνεται πως σχεδόν όλες οι ανάγκες της αγοράς καλύπτονται από εισαγόμενα προϊόντα, που συνήθως φτάνουν στην Ελλάδα μέσω κάποιας άλ­λης ευρωπαϊκής χώρας.

 

Συμφωνά με την έκθεση,

 

«η Ελλάδα διατηρεί από τις χαμηλό­τερες τιμές στην Ευρώπη. Αυτές οι χαμηλές τιμές κατέστησαν την Ελλάδα μία από τις σημαντικότερες πήγες παραλλήλου εμπορίου στην Ε.Ε. με κυρία κατεύθυνση των εξαγωγών στη Γερμανία και στη Βρετανία. Οι προσπάθειες της GlaxoSmithKline να περιορίσουν την προμήθεια προϊόντων που προορίζονταν για παράλληλο εμπόριο, οδήγησαν σε ατελέσφορες δικαστικές συζητήσεις σε εθνικό και διεθνές επίπεδο.

Τα γενόσημα επίσης δεν έχουν μεγάλο μερίδιο αγοράς, ο τρόπος κοστο­λόγησης τους δεν δίνει κίνητρα στο σύστημα για τη χρήση τους και συνήθως αντιμετωπίζονται ως χαμηλής ποιότητας υποκατάστα­τα του επωνύμου προϊόντος».

 

Πηγή: Ναυτεμπορική


Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Δηλώσεις στελεχών του Φ.Σ. Αττικής στο f.daily






Σχετικά άρθρα

Αλλάζουν τα δεδομένα στην προμήθεια του shea butter για τις εταιρείες καλλυντικών;
Ένα ενυδατικό συστατικό που βρίσκεται σε πάρα πολλά προϊόντα
Γερολυμάτος International: Αύξηση πωλήσεων και κερδοφορίας το 2024
Οδεύει προς στον διπλασιασμό της δυναμικότητάς της χάρη στη συμφωνία με τη Haleon
GSK Ελλάδος: Η Lizzie Champion νέα Πρόεδρος ΔΣ και Διευθύνουσα Σύμβουλος
Είναι υπεύθυνη για το σύνολο της εταιρικής δραστηριότητας του οργανισμού στη χώρα μας
Teva: Λανσάρει το πρώτο γενόσημο της λιραγλουτίδης για την παχυσαρκία
Και φιλοδοξεί να ανταποκριθεί έτσι στην αυξανόμενη ζήτηση των αγωνιστών GLP-1