Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Επιχειρείν

τελευταία νέα

Απλήρωτοι έμειναν αρκετοί φαρμακοποιοί του Φ.Σ. Αττικής
Δεν συμπεριλήφθηκαν στο 95% του Απριλίου
Συνταγογράφηση φαρμάκων και εξετάσεων με τη… σέσουλα
Τις υπόσχεται site για το οποίο θα υπάρξουν νομικές κυρώσεις

Ρεκόρ ανάπτυξης έχει σημειώσει η παγκόσμια φαρμακοβιομηχανία τα τελευταία 2 χρόνια

4/11/2022 10:04:22 πμ
Σύμφωνα με την ετήσια έρευνα της CPHI
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος
main photo


Η ανάπτυξη, η καινοτομία και η ποιότητα παραγωγής παγκόσμιας  της φαρμακοβιομηχανίας έχει φτάσει σε επίπεδα ρεκόρ, σύμφωνα με τα συμπεράσματα της ετήσιας έρευνας της εταιρείας CPHI.

Η έρευνα, η οποία συγκέντρωσε απόψεις και πληροφορίες από 400 φαρμακευτικές εταιρείες με παγκόσμια «εμβέλεια», παρουσιάστηκε στο CPHI Frankfurt 2022, μία από τις μεγαλύτερες εκδηλώσεις του κλάδου που πραγματοποιείται φέτος στη Φρανκφούρτη, 1-3 Νοεμβρίου. 

Μετά από μια σημαντική μείωση που σημειώθηκε στην κορύφωση της πανδημίας το 2020, οι προοπτικές του κλάδου από το 2023 και εξής είναι ελπιδοφόρες, σύμφωνα με την έρευνα που έδειξε παγκόσμια ανάκαμψη και ετήσια κέρδη για τις φαρμακευτικές επιχειρήσεις σε 10 από τις 12 χώρες που αξιολογήθηκαν.

Ο φαρμακευτικός κλάδος των ΗΠΑ διατηρεί τη διαχρονική πρωτιά στην εν λόγω κατάταξη, αυξάνοντας το σκορ του σε όλα τα επίπεδα, ενώ ακολουθούν οι επιχειρήσεις στη Γερμανία και στο Ηνωμένο Βασίλειο στη 2η και 3η θέση αντίστοιχα. Την πιο μεγάλη διαφορά στη βαθμολογία σημείωσαν οι εταιρείες της Ινδίας που για πρώτη φορά κατατάσσονται μαζί με αυτές των δυτικών χωρών, σημειώνοντας όχι μόνο υψηλά σκορ στις αναπτυξιακές προοπτικές αλλά και σημαντικές βελτιώσεις στην ποιότητα παραγωγής δραστικών ουσιών. Το ίδιο ισχύει και για την Κίνα που σημείωσε βελτίωση κατά 25% στον ίδιο τομέα και εξισώνεται με κατασκευαστές της Ιταλίας και της Γαλλίας.

Διογκώνεται ο ανταγωνισμός μεταξύ των εταιρειών

Η έρευνα αναδεικνύει ότι γενικά η φαρμακευτική βιομηχανία έχει τη μεγαλύτερη εμπιστοσύνη στην ποιότητα παραγωγής δραστικών ουσιών της στα 6 χρόνια που γίνεται η έρευνα της CPHI, έχοντας κάνει πολύ μεγάλα βήματα στον τομέα.
Παράλληλα διαφαίνεται ότι η παγκόσμια παραγωγή φαρμάκου θα γίνει πολύ πιο ανταγωνιστική τον επόμενο χρόνο, καθώς μειώνεται το χάσμα των βαθμολογιών μεταξύ των τοπ εταιρειών και όσων βρίσκονται στη βάση της κατάταξης. 

Μείωση των πληθωριστικών πιέσεων προβλέπει ο κλάδος

Ο πληθωρισμός και τα υψηλότερα ενεργειακά κόστη θα αποτελέσουν τις κύριες προκλήσεις που αντιμετωπίζει ο κλάδος, και ιδίως οι κατασκευαστές γενόσημων προϊόντων και δραστικών ουσιών στην Ευρώπη. Ωστόσο, η πλειονότητα των συμμετεχόντων στην έρευνα προβλέπει ότι οι πληθωριστικές πιέσεις θα αμβλυνθούν το 2023, με το 52% αυτών να δηλώνει ότι η ανησυχία για αυτές είναι «μέτρια».

Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Έκθεση της Edelman σε 13.000 ερωτηθέντες και 13 χώρες


Σχετικά άρθρα

Τεράστιο το χάσμα σε Ανατολή και Δύση για το έργο και την αξία της φαρμακοβιομηχανίας
Έκθεση της Edelman σε 13.000 ερωτηθέντες και 13 χώρες
H MSD δημιουργεί θετικό αντίκτυπο στην Ελλάδα
Οι δράσεις της αποτυπώνονται στο ESG Brochure 2022
Πότε μπορεί μια διαφήμιση να αποτύχει;
H Jenni Romaniuk απαντά στο How Brands Grow την Πέμπτη 15 Ιουνίου