Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Πολιτική φαρμάκου

τελευταία νέα


Regeneron: Ελπίδες από τις πρώτες κλινικές δοκιμές χρήσης ενός κοκτέιλ αντισωμάτων

1/10/2020 4:24:51 μμ
Για τους ασθενείς με COVID-19
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος
main photo


Όπως αναφέρει η ανακοίνωση της φαρμακευτικής εταιρείας το κοκτέιλ φαίνεται να μειώνει τα επίπεδα του ιού και να βελτιώνει τα συμπτώματα στους ασθενείς. Το μεγαλύτερο όφελος αναφέρεται ότι παρατηρήθηκε σε ασθενείς που δεν είχαν ήδη αναπτύξει φυσική ανοσολογική απόκριση στη λοίμωξη, σύμφωνα με την ανακοίνωση.


Τα αποτελέσματα που ανακοινώθηκαν αφορούν μόνο 275 ασθενείς από τους 1.000 που έχουν ενταχθεί σε αυτή τη συγκεκριμένη κλινική μελέτη δοκιμή, αλλά φαίνεται ότι είναι «πολύ ελπιδοφόρα», όπως δήλωσε ένας από τους ερευνητές. Η θεραπεία με το κοκτέιλ των αντισωμάτων έδειξε επίσης θετικά αποτελέσματα όσον αφορά και στην ελάττωση της ανάγκης για νοσηλεία μεταξύ των ασθενών που στην αρχή δεν είχαν αρκετά σοβαρή νόσο ώστε να απαιτεί εισαγωγή στο νοσοκομείο.


Όμως, οι αριθμοί σε αυτήν την πρώιμη ανακοίνωση είναι μικροί και τα δεδομένα δεν έχουν ακόμα αξιολογηθεί από ανεξάρτητους κριτές.Σύμφωνα με την επιστημονική ομάδα του ΕΚΠΑ, η οποία ανέλυσε αυτές τις πρώιμες ανακοινώσεις, «η θεραπεία με κοκτέιλ αντισωμάτων χρησιμοποιεί δύο ή περισσότερα μονοκλωνικά αντισώματα που παράγονται στο εργαστήριο. Το συγκεκριμένο κοκτέιλ της Regeneron περιλαμβάνει ένα μονοκλωνικό αντίσωμα που στοχεύει την πρωτεΐνη-ακίδα που χρησιμοποιεί ο ιός για να εισβάλλει σε υγιή κύτταρα και ένα άλλο αντίσωμα που στοχεύει ένα διαφορετικό τμήμα του νέου κορονοϊού. Με δύο διαφορετικά αντισώματα, αυξάνεται η πιθανότητα να παγιδευτεί και να εξουδετερωθεί ο ιός και να σταματήσει η αναπαραγωγή του».

Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα κατά της νόσου η ITF Hellas ενημερώνει για το σκεύασμα της υδροχλωρικής απομορφίνης
Πρόταση του ΠΦΣ που «πέρασε» από τους εμπλεκόμενους φορείς






Σχετικά άρθρα

Επί 4 μήνες άφαντο το φάρμακο Ursofalk
Αιχμές για λανθασμένες προτεραιότητες του υπ. Υγείας από τον βουλευτή Παύλο Πολάκη
Ευρωπαϊκή Ημέρα Δικαιωμάτων των Ασθενών
'Αμεση και ισότιμη πρόσβαση των πολιτών σε καινοτόμες θεραπείες ζητούν οι Ενώσεις Ασθενών