Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Επιχειρείν

τελευταία νέα


RAFARM: Εγκαινίασε νέο και υπερσύγχρονο Κέντρο Έρευνας και Ανάπτυξης

13/11/2022 8:31:14 μμ
Η κατασκευή και λειτουργία του εντάσσεται στο επενδυτικό πλάνο ύψους 65 εκατ. ευρώ
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος
main photo


Το νέο υπερσύγχρονο ερευνητικό της κέντρο εγκαινίασε η ελληνική φαρμακοβιομηχανία RAFARM, με την παρουσία πολλών υπουργών της κυβέρνησης, μελών της πανεπιστημιακής κοινότητας, της τοπικής αυτοδιοίκησης, των φορέων του κλάδου της υγείας και του επιχειρηματικού και δημοσιογραφικού χώρου. Το ερευνητικό κέντρο απασχολεί καταρτισμένους επιστήμονες, είναι συνολικής έκτασης 2.500 τ.μ. και διαθέτει εργαστήρια υψηλών τεχνολογικών προδιαγραφών για την ανάπτυξη πολύπλοκων φαρμακοτεχνικών σκευασμάτων.

Αποτελεί την κινητήριο δύναμη της RAFARM και αναμένεται να ενισχύσει περαιτέρω τη δυναμική της πορεία με την ανάπτυξη νέων πολύπλοκων φαρμακευτικών προϊόντων, τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας και την επέκταση της εξαγωγικής δραστηριότητας. Ο Αριστείδης Μητσόπουλος, Αντιπρόεδρος της RAFARM, κατά την ομιλία του στην τελετή εγκαινίων επισήμανε: «Οι επενδύσεις οδηγούν σε εξωστρέφεια και καινοτομία. 

Είμαστε μια από τις μεγαλύτερες εξαγωγικές φαρμακευτικές βιομηχανίες που επενδύει στην Ελλάδα και δημιουργεί νέες θέσεις εργασίας υψηλής εξειδίκευσης. Σήμερα, εγκαινιάζοντας το νέο υπερσύγχρονο Κέντρο Έρευνας και Ανάπτυξης (R&D) της RAFARM, κάνουμε ένα βήμα μπροστά και περνάμε σε μία νέα εποχή τεχνολογικής εξέλιξης και διεθνών συνεργασιών με την ανάπτυξη και παραγωγή στείρων πολύπλοκων φαρμακευτικών σκευασμάτων».

Από την πλευρά του ο υπ. Ανάπτυξης και Επενδύσεων, ’. Γεωργιάδης επισήμανε: «Κάνοντας μια αναδρομή, θα πρέπει να τονίσω ότι ένας από τους πρώτους νόμους που εισηγήθηκα και ψήφισε η Βουλή ήταν το επενδυτικό clawback και χαίρομαι ιδιαίτερα που η ελληνική φαρμακοβιομηχανία έχει εκμεταλλευτεί στο απόλυτο αυτό το εργαλείο, προκειμένου να εξελιχθεί ως ένας από τους πιο ταχέος αναπτυσσόμενους κλάδους της ελληνικής οικονομίας. Όλα αυτά είναι επιτεύγματα της RAFARM και της οικογενείας Ρασσιά».
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Το μέτρο προωθείται τώρα και σε δήμο του νομού Πέλλας
Η ψήφισή του συζητείται στο ’τυπο Συμβούλιο Υπουργών Υγείας






Σχετικά άρθρα

Επιταχύνει την ανάπτυξη καινοτόμων φαρμάκων η Boehringer Ingelheim
Ξεκινά 10 κλινικές μελέτες για την έγκριση 25 νέων θεραπειών
Curity Pharma: Ξεκινά την 1η υβριδική θερμοκηπιακή μονάδα για την καλλιέργεια φαρμακευτικής κάνναβης
Η επένδυση των 20 εκατ. ευρώ βρίσκεται στη ΒΙΠΕ Λάρισας σε ιδιόκτητη έκταση 68,000 τ.μ.
Η Gilead Sciences Ελλάς στο πλευρό των πλημμυροπαθών της Θεσσαλίας
Υλοποίησε ένα πλέγμα δράσεων για την άμεση ανακούφιση των ευάλωτων κοινωνικών ομάδων που επλήγησαν