Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Επιχειρείν

τελευταία νέα


RAFARM & ΒIOVISTA: Αναπτύσσουν από κοινού νέα οφθαλμολογικά φάρμακα

16/11/2023 10:22:05 μμ
Αξιοποιώντας την Τεχνητή Νοημοσύνη
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος
main photo


Η RAFARM ανακοίνωσε τη συνεργασία της με την Βiovista, μια εταιρεία τεχνολογίας, πρωτοπόρο στην τεχνητή νοημοσύνη και στην επαναστόχευση γνωστών δραστικών σε νέες ενδείξεις. Μέσω της συνεργασίας αυτής, η RAFARM στοχεύει στην αξιοποίηση της τεχνητής νοημοσύνης για την ανάπτυξη νέων φαρμάκων προστιθέμενης αξίας, με σκοπό την αντιμετώπιση ανικανοποίητων θεραπευτικών αναγκών στον τομέα της Οφθαλμολογίας για ασθενείς σε ολόκληρο τον κόσμο.


Η Biovista έχει αναπτύξει την κατοχυρωμένη πλατφόρμα COSS™ (Clinical Outcomes Search Space), η οποία επιτρέπει στους επιστήμονές της να αναλύουν τεράστιες πηγές δεδομένων και να εντοπίζουν μη προφανείς συσχετισμούς μεταξύ ενώσεων, μοριακών στόχων και νόσων, βασισμένους στον μηχανισμό δράσης των δραστικών ουσιών. Η RAFARM και η Biovista θα αξιοποιήσουν την πλατφόρμα για να ανακαλύψουν νέες ενδείξεις για υπάρχοντα φάρμακα ή/και για συνδυασμούς αυτών στην Οφθαλμολογία.


Ο ρης Μητσόπουλος, Εκτελεστικός Αντιπρόεδρος της RAFARM, αναφερόμενος στη συνεργασία δήλωσε: «Επαναπροσδιορίζουμε την ανάπτυξη νέων θεραπειών με μια πρωτοποριακή συνεργασία με τη Biovista. Η πλατφόρμα COSS™ της Biovista θα μας βοηθήσει να επιταχύνουμε τις αναπτύξεις και θα ενισχύσει τη δυναμική της εταιρείας μας στην καινοτομία. Είμαστε πεπεισμένοι ότι η τεχνητή νοημοσύνη θα μας ανοίξει νέους ορίζοντες στην ανάπτυξη θεραπευτικών λύσεων υψηλής αξίας στην Οφθαλμολογία».


Ο Ανδρέας Περσίδης, CEO της Biovista, δήλωσε: «Είμαστε ιδιαίτερα ευτυχείς που συνδράμουμε στο έργο της RAFARM για την ανάπτυξη νέων θεραπειών μέσω επαναστόχευσης δραστικών για νέες ενδείξεις. Η επαναστόχευση γνωστών δραστικών σε νέες ενδείξεις τυγχάνει πλέον καθολικής αποδοχής στον χώρο της υγείας και αποτελεί μια άκρως ρεαλιστική προσέγγιση για την Ελληνική φαρμακοβιομηχανία στην παρούσα φάση της εξέλιξής της. Ευελπιστούμε μέσω αυτής της συνεργασίας να υποστηρίξουμε την εξωστρέφεια της RAFARM καθώς και το σημαντικό έργο της στην έρευνα και ανάπτυξη». 


Η πλατφόρμα COSS™ της Biovista είναι μια υβριδική προσέγγιση που αξιοποιεί τη γνώση από τη βιβλιογραφία με την τεχνητή νοημοσύνη, και μέσω υπολογιστικών προσομοιώσεων προσφέρει στοιχειοθετημένες απαντήσεις σε μια σειρά ερωτημάτων τα οποία αφορούν στην ανάπτυξη φαρμάκων.

Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Επεκτείνοντας τη συμφωνία της με την Amazon
Οδηγίες για τους αιμοδότες


Σχετικά άρθρα

Amgen: Εισάγει την τεχνητή νοημοσύνη στην παραγωγή φαρμάκων
Επεκτείνοντας τη συμφωνία της με την Amazon
Διπλή βράβευση για τη ΜΕΓΑ στα Circular Economy Awards 2023
Διακρίθηκαν οι πρακτικές της για την κυκλική οικονομία
Τα πιο κερδοφόρα φάρμακα το 3ο τρίμηνο του 2023
Και οι δύο εταιρείες που σημείωσαν σημαντικές μειώσεις στις πωλήσεις τους