Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Επάγγελμα: Φαρμακοποιός

τελευταία νέα


ΠΣΒΑΚ: Οι προοπτικές βιώσιμης ανάπτυξης της βιομηχανίας καλλυντικών

21/10/2021 9:53:27 μμ
Ομιλίες Θ. Γιαρμενίτη & Α. Πατέρα στο Sustainable Fashion & Beauty Conference 2021 της Boussias
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος
main photo


Ευοίωνες είναι οι προοπτικές για τη διαρκή και βιώσιμη ανάπτυξη του κλάδου της Όμορφης Βιομηχανίας, παρά την οικονομική κρίση των προηγούμενων χρόνων αλλά και την πανδημία είναι το μήνυμα που έστειλε ο πρόεδρος του ΠΣΒΑΚ Θεόδωρος Γιαρμενίτης στο Συνέδριο Sustainable Fashion & Beauty Conference 2021 που πραγματοποιήθηκε στις 20/10 από την εταιρεία Boussias.

Ο ΠΣΒΑΚ συνεργάζεται με πληθώρα οργανισμών για τη διασφάλιση της βιώσιμης ανάπτυξης της βιομηχανίας και ενθαρρύνει τα μέλη του να συμμετάσχουν στο Πρόγραμμα Περιβαλλοντικών Δεσμεύσεων της Ευρωπαϊκής Βιομηχανίας. Ο Θ. Γιαρμενίτης τόνισε δε ότι το Ταμείο Ανάκαμψης για τη χώρα μας θα χρηματοδοτεί ιδιωτικές επενδύσεις για πράσινη μετάβαση, ψηφιακό μετασχηματισμό, καινοτομία και την έρευνα και για την εξωστρέφεια.

Στο συνέδριο συμμετείχε και η Γενική Διευθύντρια ΠΣΒΑΚ Άννα Πατέρα, η οποία ανέλυσε τις σχετικές δράσεις του κλάδου (αυτορρύθμιση, επικοινωνία με τους καταναλωτές και συμμετοχή στο πρόγραμμα Περιβαλλοντικών Δεσμεύσεων).

Η ίδια σημείωσε ότι σύμφωνα με την Ευρωπαϊκή Πράσινη Συμφωνία έως το 2030 όλες οι συσκευασίες πρέπει να είναι ανακυκλώσιμες ή επαναχρησιμοποιήσιμες και έως το 2031 το 70% των αποβλήτων, το 55% των πλαστικών και το 85% του χαρτιού να είναι ανακυκλωμένα. Επιπλέον, όσον αφορά την ευρωπαϊκή στρατηγική για τις χημικές ουσίες, στόχος είναι η Ευρώπη το 2030 να υποβιβαστεί στην τρίτη θέση παγκοσμίως ως παραγωγός χημικών προϊόντων από τη δεύτερη θέση που ήταν το 2018. Σημείωσε δε ότι οι μελέτες βιοπαρακολούθησης στην ΕΕ δείχνουν αύξηση του αριθμού των επικίνδυνων χημικών προϊόντων στο αίμα και τους άλλους ιστούς του σώματος.
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Η επένδυση των 20 εκατ. ευρώ βρίσκεται στη ΒΙΠΕ Λάρισας σε ιδιόκτητη έκταση 68,000 τ.μ.
Επανεκλέχθηκε για τρίτη θητεία πρόεδρος ο Ολύμπιος Παπαδημητρίου






Σχετικά άρθρα

Φαρμακεία: Τσουχτερά τα πρόστιμα για τους παραβάτες των αργιών του Πάσχα
Κλειστά θα πρέπει να παραμείνουν τα φαρμακεία και στις 7 Μαΐου
Επιτήδειοι άδειασαν από Prolia τα φαρμακεία δύο νομών
Η Αγάπη Ακριτίδου, υπεύθυνη του Τμήματος Αγορών του ΣΦΗΠ, εξηγεί στο f.daily τα περιστατικά
15 ΣΥΦΑ συμμετέχουν στην Ενεργειακή Κοινότητα Φαρμακοποιών
Ξεκινούν εγγραφές και για νέα μέλη
Κ. Λουράντος: «Η ελεύθερη πρόσβαση στο φάρμακο έχει δυσκολέψει»
Ομιλία του προέδρου του Φ.Σ. Αττικής στο Hellas PHARM 2024