Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Επιχειρείν

τελευταία νέα


ΠΣΒΑΚ: Νέο φόρο εφαρμόζει η Αγγλία για τις πλαστικές συσκευασίες

30/1/2022 2:56:04 μμ
Θα ισχύσει από την 1η Απριλίου και θα αφορά και τις συσκευασίες καλλυντικών
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος
main photo


Σύμφωνα με ανακοίνωση του Συνδέσμου, από την 1η Απριλίου 2022 ισχύει νέος φόρος στην Αγγλία (UK Plastic Packaging Tax) για πλαστικά υλικά συσκευασίας που περιέχουν λιγότερο από 30% ανακυκλωμένο πλαστικό.

Ο φόρος εφαρμόζεται σε εταιρείες που εισάγουν προϊόντα στην Αγγλία και οι εταιρείες θα πρέπει να εγγράφονται στην υπηρεσία HMRC (Her Majesty’s Revenues and Customs) και να καταχωρούν τα στοιχεία ανά τρίμηνο. Ο φόρος είναι 200£ ανά τόνο και πληρώνεται για πάνω από 10 τόνους πλαστικά υλικά συσκευασίας ετησίως.

Κάθε υλικό συσκευασίας χρεώνεται ξεχωριστά. Για παράδειγμα, για ένα σαμπουάν, θα πρέπει το μπουκάλι, το καπάκι και η ετικέτα να περιέχουν τουλάχιστον 30% ανακυκλωμένο πλαστικό, ώστε να εξαιρούνται από το φόρο. Για συσκευασίες που αποτελούνται από διαφορετικά υλικά, όλο το βάρος θα θεωρείται πλαστικό, εφόσον το πλαστικό είναι σε μεγαλύτερη περιεκτικότητα.

Όλες οι εταιρείες θα πρέπει να τηρούν στοιχεία που να αποδεικνύουν ότι εξαιρούνται από το φόρο και την περιεκτικότητα των προϊόντων τους σε ανακυκλωμένο πλαστικό, ακόμα και αν δεν είναι υπόχρεες στον φόρο. Δείτε εδώ τα απαραίτητα αρχεία που πρέπει να τηρούνται από τις εταιρείες.

Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Με στόχο όλοι οι φαρμακοποιοί να είναι και συνταγογράφοι






Σχετικά άρθρα

KANNABIO: «Θεραπευτικές εφαρμογές των κανναβινοειδών»
Νέο webinar με διεθνείς ομιλητές για επαγγελματίες υγείας
Εντυπωσιακή η παρουσία της FITO στο Hellas Pharm 2024
Η εταιρεία επικοινώνησε τις μεγάλες αλλαγές που έχει υλοποιήσει στα προϊόντα της
Pfizer: Δεύτερη καμπάνια με τη Lady Gaga
Διαφημίζει το φάρμακο κατά της ημικρανίας