Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Πολιτική φαρμάκου

τελευταία νέα


Πρωτοφανής δήλωση Μ. Σαλμά: "Κρατήσαμε όρθιο τον ΕΟΠΥΥ, έχουν αποκατασταθεί οι πληρωμές"

22/5/2013 1:32:51 μμ
"Το ότι ο ΕΟΠΥΥ βρίσκεται σε καλή κατάσταση το διαπιστώνετε και από την ηρεμία που υπάρχει στους παρόχους υγείας είτε αυτοί είναι γιατροί είτε φαρμακοποιοί..."
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος


O αναπληρωτής υπουργός υγείας Μάριος Σαλμάς, μίλησε στον αέρα του Real Fm και τον Σεραφείμ Κοτρώτσο, για την κατάσταση που επικρατεί στο χώρο της Υγείας.

«Το υπουργείο Υγείας, είναι ένα υπουργείο όπου προκύπτουν θέματα καθημερινότητας κάθε ώρα τα οποία το υπουργείο τα επιλύνει», σχολίασε αρχικά ο κ. Σαλμάς και συνέχισε: «Οι ηγεσίες είναι συλλογικές αλλά για πρώτη φορά υπάρχουν διακριτές αρμοδιότητες. Ακόμα και η υφυπουργός έχει τελική υπογραφή για πάρα πολλά θέματα».

«Μέσα σε αυτή την κατάσταση κρατήσαμε όρθιο το Εθνικό σύστημα υγείας, κρατήσαμε όρθιο τον ΕΟΠΥΥ. Έχουν αποκατασταθεί οι πληρωμές. Φέτος, τους πρώτους τέσσερις μήνες, έγιναν τέσσερις πληρωμές. Από εκεί που πέρυσι το φθινόπωρο μιλούσαμε για έναν ρυθμισιογενή οργανισμό, τώρα ξαφνικά, βγήκε από το κάδρο γιατί τα μέτρα που πήραμε απέδωσαν», επεσήμανε ο κ. Σαλμάς.

Ο κ. Σαλμάς συνέχισε λέγοντας: «Το ότι ο ΕΟΠΥΥ βρίσκεται σε καλή κατάσταση, το διαπιστώνετε και από την ηρεμία (!!!) που υπάρχει στους παρόχους υγείας είτε αυτοί είναι γιατροί είτε φαρμακοποιοί είτε διαγνωστικά κέντρα! Δεν υπάρχουν απεργίες γιατί έχουν αποκατασταθεί οι πληρωμές!!!»

Πηγή: farmakopoioi.blospot.gr

Διαβάστε την απάντηση του Φ.ΣΑ.
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Η διοικήτρια του ΕΟΠΥΥ μίλησε σε πανελλήνια ενημερωτική συνάντηση για τη νόσο






Σχετικά άρθρα

Η ελληνική φαρμακοβιομηχανία συμμετείχε στην Ευρωπαϊκή Συμμαχία για τα Κρίσιμα Φάρμακα
Διασφαλίζοντας την επάρκεια σε Ελλάδα και Ευρώπη
Εγκρίθηκε ο Ευρωπαϊκός Χώρος Δεδομένων Υγείας
Πρόκειται για ακρογωνιαίο λίθο μιας ισχυρής Ευρωπαϊκής Ένωσης Υγείας, σύμφωνα με την Ευρ. Επιτροπή
Ξεκινά η λειτουργία της Συμμαχίας για τα Κρίσιμα Φάρμακα της Ε.Ε.
Στόχος η απρόσκοπτη τροφοδοσία των κρατών μελών σε φαρμακευτικά προϊόντα