Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Επιχειρείν

τελευταία νέα


Protasis Pharmaceuticals LTD: Αναλαμβάνει επίσημος εκπρόσωπος των προϊόντων της EGIS Pharmaceuticals

29/9/2026, πριν από 49 λεπτά
Σε Ελλάδα και Κύπρο
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος
main photo


Η Protasis Pharmaceuticals ανακοινώνει την έναρξη στρατηγικής συνεργασίας με την EGIS Pharmaceuticals PLC, αναλαμβάνοντας την επίσημη εκπροσώπηση και προώθηση του χαρτοφυλακίου της στις αγορές της Ελλάδας και της Κύπρου.

 

Η EGIS Pharmaceuticals PLC είναι διεθνής φαρμακευτική εταιρεία με έδρα τη Βουδαπέστη, με ιστορία 110 ετών και παρουσία σε περισσότερες από 100 χώρες παγκοσμίως. Το χαρτοφυλάκιό της περιλαμβάνει 250 προϊόντα, με ιδιαίτερη παρουσία στην καρδιολογία και το Κεντρικό Νευρικό Σύστημα (ΚΝΣ). Η εταιρεία διαθέτει σημαντική τεχνογνωσία στην ανάπτυξη συνδυαστικών θεραπειών στην καρδιολογία, καθώς και καινοτόμα φαρμακευτικά προϊόντα, ορισμένα από τα οποία δεν είναι σήμερα διαθέσιμα στην ελληνική αγορά. Η συνεργασία δημιουργεί προοπτικές για τη διεύρυνση των θεραπευτικών επιλογών που προσφέρονται στους ασθενείς της Ελλάδας και της Κύπρου.

 

Ο διευθύνων σύμβουλος της Protasis Pharmaceuticals LTD, Γεώργιος Κωνσταντέλλης, δήλωσε: «Η συνεργασία με την EGIS αποτελεί ένα σημαντικό βήμα στη στρατηγική ανάπτυξη της εταιρείας μας και ενισχύει την παρουσία μας στις αγορές της Ελλάδας και της Κύπρου. Διευρύνουμε το χαρτοφυλάκιό μας με προϊόντα υψηλής προστιθέμενης αξίας σε σημαντικές θεραπευτικές κατηγορίες με στόχο να προσφέρουμε νέες θεραπευτικές επιλογές στους ασθενείς και την ιατρική κοινότητα. Παράλληλα, το εύρος του χαρτοφυλακίου της EGIS δημιουργεί σημαντικές δυνατότητες για νέες συνεργασίες με φαρμακευτικές εταιρείες μέσω συμφωνιών παραχώρησης δικαιωμάτων (licensing-out), για την αξιοποίηση επιλεγμένων φαρμακευτικών φακέλων και την εμπορική διάθεση αντίστοιχων προϊόντων στην Ελλάδα και την Κύπρο».

 

Στο πλαίσιο αυτό ο Γ.  Κωνσταντέλλης αναφέρει ότι η εταιρεία εξετάζει τη δυνατότητα ανάπτυξης παραγωγικής δραστηριότητας στην Ελλάδα, συμπεριλαμβανομένης της προοπτικής δημιουργίας φαρμακευτικής παραγωγικής μονάδας, εφόσον διαμορφωθούν οι κατάλληλες επιχειρηματικές, επενδυτικές και κανονιστικές προϋποθέσεις. Το θέμα έχει ήδη συζητηθεί και με τον υπουργό Υγείας.

Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Με πέντε νέες εγκρίσεις και έξι θετικές εκβάσεις μελετών φάσης III
Ενώ έχει 50+ χρόνια ιστορίας στην καινοτομία του τομέα






Σχετικά άρθρα

Novo: Αποκτά και διπλό αγωνιστή GLP-1/GIP
Μέσω συμφωνίας της με την Hengrui Pharma
Όμιλος ΠΕΙΦΑΣΥΝ: Οι αλλαγές στην αγορά και το μέλλον των συνεταιρισμών στο επίκεντρο
Ο πρόεδρος Κώστας Πάνος και ο γενικός διευθυντής Θανάσης Μουχτής συμμετείχαν στη 18η Διημερίδα του ΣΕΦΑΡ στα Ιωάννινα