Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Επάγγελμα: Φαρμακοποιός

τελευταία νέα


Προς ρύθμιση των χρεών των ασφαλιστικών ταμείων

2/9/2008
Διαβεβαιώσεις της υπ. Απασχόλησης για πλήρη εξόφληση στους Φαρμακευτικούς Συλλόγους
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Στη ρύθμιση των χρεών του Οργανισμού Ασφάλισης Ελεύθερων Επαγγελματιών (ΟΑΕΕ) και του ΟΠΑΔ (Δημόσιο) προχωρά, έπειτα από ασφυκτικές πιέσεις, το υπουργείο Απασχόλησης, καθώς πολλοί ασφαλισμένοι πληρώνουν τα φάρμακα από την τσέπη τους.

Τη Δευτέρα 1 Σεπτεμβρίου, η Φ. Πάλλη - Πετραλιά συναντήθηκε με τους προέδρους των Φαρμακευτικών Συλλόγων Αττικής (Φ.Σ.Α.) και Πειραιά (Φ.Σ.Π.) και συζήτησε μαζί τους την πορεία έκδοσης του προεδρικού διατάγματος 67/2000 που αφορά την ευθύνη των γιατρών κατά τη συνταγογράφηση και των φαρμακοποιών κατά την εκτέλεση των συνταγών.

Η υπουργός φέρεται να διαβεβαίωσε τους Κ. Λουράντο και Κ. Κούβαρη ότι η επικαιροποίηση του Π.Δ. θα υλοποιηθεί μέχρι τέλος Οκτωβρίου με ειδικές ρυθμίσεις.

Οι πρόεδροι των δύο Συλλόγων έκαναν λόγο για θετικό βήμα και διαβεβαίωσαν ότι θα συγκαλέσουν άμεσα τα Δ.Σ. (την Τετάρτη 3 Σεπτεμβρίου) με προοπτική την εκτίμηση των νέων δεδομένων και τον επανακαθορισμό των αποφάσεών τους για αναστολή των κινητοποιήσεων (όχι όμως πριν από την ημερομηνία σύσκεψης των μελών των Δ.Σ.).

Σε ό,τι αφορά τον ΟΑΕΕ, κατόπιν συνεννόησης του ασφαλιστικού οργανισμού και των Φαρμακευτικών Συλλόγων Αθηνών, Πειραιώς, Θεσσαλονίκης και επαρχίας, ήδη έχει αρχίσει τμηματικά η ρύθμιση του χρέους.

Ήδη, είπε η υπουργός Απασχόλησης, από την Πέμπτη 28 Ιουνίου και μέχρι τη Δευτέρα 1 Σεπτεμβρίου έχουν καταβληθεί συνολικά στους συλλόγους Αθηνών, Πειραιά, Θεσσαλονίκης και επαρχίας 9,8 εκατομμύρια €, ενώ η καταβολή συνεχίζεται σε καθημερινή βάση.

Οι πληρωμές θα συνεχιστούν έως τις 20 Σεπτεμβρίου, ώστε να εξοφληθούν πλήρως οι Φαρμακευτικοί Σύλλογοι.

Σε ό,τι αφορά το χρέος του ΟΠΑΔ / ΤΥΔΚΥ, από το υπουργείο Υγείας δόθηκαν διαβεβαιώσεις για αποδέσμευση κονδυλίων, εγγεγραμμένων στον προϋπολογισμό, ενώ ο πρόεδρος του ταμείου, Διονύσης Χιόνης, συναντήθηκε με τον αρμόδιο υφυπουργό Οικονομικών Ν. Λέγκα.


Από τον Βασίλη Βενιζέλο

Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Εγκαινιάζει νέα υπερσύγχρονη γραμμή παραγωγής για το σκεύασμα Enterogermina στο Μεξικό






Σχετικά άρθρα

Ισχυρότερη συμπληρωματική σύνταξη για τους φαρμακοποιούς
Μέσω νέου νόμου που αφορά το ΤΕΑ
301 χρόνια συνεχούς λειτουργίας για ένα μοναδικό φαρμακείο
Το Farmacia Jimeno χαρακτηρίζεται ως σύμβολο της ισπανικής φαρμακολογίας
Στα μέσα Αυγούστου η εξόφληση των συνταγών παχυσαρκίας
Σύμφωνα με όσα είπε ο υπουργός Υγείας στον ΠΦΣ
Πορτογαλία: Φαρμακεία συμμετέχουν επίσημα στη διαχείριση έκτακτων αναγκών
Εντάσσονται στην Υπηρεσία Πολιτικής Προστασίας