Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Πολιτική φαρμάκου

τελευταία νέα


Προπαγάνδα κατά των εμβολιασμών μέσω twitter

27/8/2018 1:20:12 μμ
Αμερικανοί ερευνητές αναζητούν ποιοι αναρτούν ψευδείς πληροφορίες
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος
main photo


Ρωσικά τρολ και προγράμματα bot στο Twitter επιχείρησαν να σπείρουν τη διχόνοια στο ευαίσθητο θέμα των εμβολίων (όπως γίνεται και για πολιτικά ζητήματα των ΗΠΑ), σύμφωνα με αναδρομική έρευνα Αμερικανών ερευνητών.


«Γνωρίζατε ότι υπάρχει μια μυστική βάση δεδομένων της κυβέρνησης σχετικά με τα παιδιά που υπέστησαν βλάβες στη υγεία τους από τα εμβόλιαείναι ένα από τα tweet που αναρτήθηκαν, συνοδευόμενα από τη λέξη-κλειδί #VaccinateUS.


Οι ερευνητές του πανεπιστημίου Τζορτζ Ουάσιγκτον, του πανεπιστημίου του Μέριλαντ και του Τζον Χόπκινς διερεύνησαν τη συχνότητα με την οποία τα εμβόλια αναφέρονται σε λογαριασμούς, για τους οποίους υπάρχουν υποψίες ότι είναι bot (αυτοματοποιημένοι λογαριασμοί) ή ρωσικοί λογαριασμοί με στόχο την παραπληροφόρηση, όπως το γνωστό Internet Research Agency, το οποίο κατηγορήθηκε για μια τεράστια επιχείρηση διαδικτυακής προπαγάνδας κατά τη διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας στις ΗΠΑ.


Από το δείγμα των 1,8 εκατομμυρίων tweet που βρέθηκε στο μικροσκόπιο των ερευνητών, κι αφορά το διάστημα Ιουλίου 2014 - Σεπτεμβρίου 2017, δεν εντοπίστηκαν πολλά μηνύματα για τα εμβόλια. Για παράδειγμα, μονάχα 253 μηνύματα συνοδεύονταν από το #VaccinateUS.

Ωστόσο, η έρευνα δείχνει ότι «τα μηνύματα για την υγεία χρησιμοποιούνται ως όπλα: τα ζητήματα δημόσιας υγείας, όπως ο εμβολιασμός, μπορούν να αποτελέσουν μέρος αποπειρών παραπληροφόρησης από ξένες δυνάμεις» προειδοποιούν οι συντάκτες της έρευνας, που δημοσιεύτηκε χθες στο American Journal of Public Health.

ΑΠΕ-ΜΠΕ
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Οι ρυθμίσεις στο νέο νομοσχέδιο του υπ. Υγείας
Σε ψήφισμά τους τάσσονται ενάντια στους εμβολιασμούς στα φαρμακεία






Σχετικά άρθρα

Η ΕΛΕΑΝΑ συμμετέχει στο Ευρωπαϊκό Φόρουμ Ασθενών
Αφορά την εκστρατεία «Vote4Patients» για τις Ευρωεκλογές του 2024
Νέοι φόροι για τα προϊόντα φαρμακευτικής κάνναβης
Καθορίζονται στο πρόσφατο νομοσχέδιο του υπ. Υγείας
Δώδεκα νέα φάρμακα 12 έρχονται στην Ε.Ε.
Μεταξύ αυτών και ένα νέο ισχυρό αντιβιοτικό