Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Συμβουλές ομορφιάς

τελευταία νέα


Προϊόντα για τα μαλλιά: Πόσο απαραίτητα μας είναι;

30/1/2022 2:42:01 μμ
Έρευνα από το γερμανικό Σύνδεσμο Καλλυντικών & Αρωμάτων δίνει την απάντηση
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος
main photo


Μελέτη που πραγματοποίησε ο γερμανικός Σύνδεσμος Καλλυντικών & Αρωμάτων IKW, με τίτλο: «The Importance of Hairstyle and Hair Care for Human Dignity» έδειξε ότι η περιποίηση των μαλλιών δεν είναι μόνο καλλυντικές θεραπείες, αλλά βελτιώνουν σημαντικά την ψυχολογία. Ειδικότερα, οι συμμετέχοντες απάντησαν σε ερωτήματα όπως: «πόσο σημαντική είναι η φροντίδα μαλλιών και το styling;», «ποια είναι η σημασία των προϊόντων μαλλιών στην καθημερινότητα;», «πόσο επηρεάζει η φροντίδα των μαλλιών, το αίσθημα της αξιοπρέπειας;».

Σύμφωνα με τα συμπεράσματα της έρευνας η εφαρμογή των προϊόντων για τα μαλλιά συμβάλλει καθοριστικά στο αίσθημα αξιοπρέπειας και ικανοποιεί βαθιές ανθρώπινες ανάγκες. Είναι χαρακτηριστικό ότι πολλοί δήλωσαν πως αν στερηθούν τη δυνατότητα να χρησιμοποιήσουν προϊόντα περιποίησης μαλλιών, αισθάνονται σαν να μην μπορούν να αντεπεξέλθουν στην καθημερινή ζωή και ότι δεν είναι εμφανίσιμοι, με τους ερευνητές να κάνουν ειδική αναφορά στα «κλειστά κομμωτήρια» την περίοδο της καραντίνας λόγω COVID-19. 

Σημείωσαν ότι ήταν σημαντικό μέτρο για τη διαχείριση της πανδημίας αλλά όχι υποφερτό από όλους. Καταλήγουν δε στο συμπέρασμα ότι η καθημερινή, εβδομαδιαία και μηνιαία χρήση μιας ευρείας σειράς προϊόντων περιποίησης μαλλιών θεωρείται απαραίτητη από τους ανθρώπους στη Γερμανία.

Όπως σχολιάζει σχετικά ο ΠΣΒΑΚ: «Τα αποτελέσματα αποδεικνύουν ότι ένα καλό κούρεμα και η σωστή φροντίδα συμβάλλουν πολύ περισσότερο στην ευζωία από ό,τι μπορεί να πιστεύαμε. Οι ψυχολογικοί και φυσιολογικοί παράγοντες συνδέονται με την φροντίδα των μαλλιών και τα προϊόντα της».
Η μελέτη θα δημοσιευτεί στο περιοδικό SOFW.
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

38 εκατ. έφηβοι χρησιμοποιούν κάποια μορφή προϊόντων καπνού ή νικοτίνης
Η κλαδική μελέτη της ICAP CRIF την υπολογίζει στο 3-4%


Σχετικά άρθρα

Η φυσική δύναμη στο αδυνάτισμα
Η παραδοσιακή ιατρική παρέχει χρήσιμα «εργαλεία»
Οι σύγχρονες τάσεις στα αντηλιακά προϊόντα φαρμακείου
Γράφει ο Ζήσης Γ. Ζάννας, MSc Φαρμακοποιός
Η εμβληματική Bepanthol Cream πρωταγωνιστεί σε… make up workshop
Με λαμπερούς καλεσμένους από τον χώρο του beauty & fashion
Οι τρεις τάσεις που διαμορφώνουν την αγορά του καλλυντικού το 2024
Σύμφωνα με την εταιρεία ερευνών Mintel