Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Επιχειρείν

τελευταία νέα

GSK: Επενδύει έως και 12 δισ. δολάρια σε 12 νέα φάρμακα
Σε συμφωνία με την κινεζική εταιρεία Jiangsu Hengrui Pharmaceuticals

Πρόεδρος ΠΕΦ: Στη δικαιοσύνη για τις μειώσεις τιμών στα παλιά φάρμακα

14/9/2015 3:00:30 μμ
Ανοικτό το ενδεχόμενο να καταφύγουν στα δικαστήρια
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

 Στις επικείμενες αλλαγές που προωθεί η πολιτική ηγεσία του υπουργείου υγείας στο φάρμακο αναφέρθηκε εκτενώς ο πρόεδρος της ΠΕΦ Θεόδωρος Τρύφων. Όπως επισήμανε χαρακτηριστικά «ουσιαστικά δεν μπορεί να ελεγχθεί εάν συνταγογραφούνται γενόσημα ή off patent φάρμακα και έτσι πλήττεται ο στόχος της αύξησης των γενοσήμων», ενώ πρόσθεσε πως: «οι φαρμακοποιοί αυτή τη στιγμή δεν έχουν κίνητρα να χορηγήσουν γενόσημa φάρμακα, καθώς το ποσοστό κέρδους από την τιμή του φαρμάκου είναι χαμηλότερο στα γενόσημα».

 Για θέμα της νέας μείωσης τιμών στα φάρμακα, ο κ. Τρύφων αναφέρθηκε στην τρόικα και στην «εμμονή» της για μονομερείς μειώσεις τιμών στα παλαιά φάρμακα που παράγονται κυρίως από την Ελληνική Φαρμακοβιομηχανία και προειδοποίησε πως η ΠΕΦ εξετάζει νομικά την αντίδρασή της.

Τέλος, ο κ. Θεόδωρος Τρύφων καθιστά σαφείς τις θέσεις της ΠΕΦ σχετικά με την Πολιτική Φαρμάκου, δηλώνοντας: «Πρέπει να υπάρξει συνολική φαρμακευτική πολιτική, η οποία ουσιαστικά απουσιάζει, και να επικεντρωθεί στο ότι υπάρχει ποιοτικό και οικονομικό Ελληνικό Φάρμακο, με εγχώρια προστιθέμενη αξία, που αν χρησιμοποιηθεί σωστά, μπορεί να δώσει λύσεις. Η Ελληνική Φαρμακοβιομηχανία είναι σε θέση να καλύψει άμεσα το 70% των φαρμακευτικών αναγκών της πρωτοβάθμιας περίθαλψης και το 50% της νοσοκομειακής, προσφέροντας σημαντική εξοικονόμηση στη φαρμακευτική δαπάνη».



 

Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Αναμένουν την έγκριση από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή
Μέσω πιστοποιημένων φαρμακείων






Σχετικά άρθρα

Bristol Myers Squibb: Δημιουργεί νέα spin-off εταιρεία
Με 5 φάρμακα για αυτοάνοσα νοσήματα στο χαρτοφυλάκιό της
Συνεργασία-ορόσημο μεταξύ της ελληνικής Rafarm και της Cleveland Clinic
Με αντικείμενο την ανάπτυξη μιας νέας θεραπείας των ουλών κερατοειδούς
H YOUTH LAB. στα Duty Free των Αθηνών, Θεσσαλονίκης & Ηρακλείου
Μια νέα, Travel Retail εποχή ξεκινά για το ελληνικό brand δερμοκαλλυντικών
GSK: Επενδύει έως και 12 δισ. δολάρια σε 12 νέα φάρμακα
Σε συμφωνία με την κινεζική εταιρεία Jiangsu Hengrui Pharmaceuticals