Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Επιχειρείν

τελευταία νέα


ΠΟΣΥΦΕ-ΣΕΚ: Και νέες απολύσεις από μεγάλη φαρμακευτική εταιρεία γενοσήμων

18/3/2021 6:52:17 μμ
Οι φαρμακοϋπάλληλοι ζητούν τη λήψη μέτρων από την κυβέρνηση
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος
main photo


Τα μέλη της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συλλόγων Υπαλλήλων Φαρμακευτικών Εργασιών και Συναφών Επαγγελμάτων Κλάδων καταγγέλλουν πως σήμερα το χορό των απολύσεων, με το μανδύα οικειοθελών αποχωρήσεων, συνεχίζει η πολυεθνική VIATRIS (η νέα εταιρεία που προέκυψε μετά τη συγχώνευση της Mylan με την Upjohn, θυγατρική της Pfizer), προβαίνοντας σε ομαδικές απολύσεις πάνω από το 23% του προσωπικού της στην Ελλάδα.

«Συμπληρώνεται έτσι το πάζλ αρκετών ατομικών απολύσεων στις ελληνικές φαρμακευτικές εταιρείες με πρόσχημα την αξιολόγηση εν μέσω πανδημίας, προκειμένου να προβούν αργότερα σε προσλήψεις με πολύ χαμηλότερους μισθούς», όπως αναφέρουν χαρακτηριστικά.

«Μετά από 10 χρόνια μνημονίων, που η φαρμακοβιομηχανία καταγράφει, εν μέσω πανδημίας, ετήσια αύξηση 8,5% του τζίρου της με ταυτόχρονη μείωση των εξόδων της κατά 35% και απώλεια των θέσεων εργασίας εντός δεκαετίας κατά 70%, οι επίσημοι θεσμοί ενημέρωσης σιωπούν εκκωφαντικά», τονίσει η ΠΟΣΥΦΕ-ΣΕΚ.

Οι φαρμακοϋπάλληλοι καλούν την πολιτική ηγεσία των υπουργείων Υγείας, Ανάπτυξης και Εργασίας, τον ΕΟΦ καθώς και τα κόμματα να αποτρέψουν την πολιτική αυτή των φαρμακευτικών εταιρειών. Επιπλέον, καλούν τις συνδικαλιστικές και άλλες οργανώσεις στον κλάδο του φαρμάκου να στηρίξουν τις θέσεις εργασίας αποτρέποντας τις απολύσεις και υπογράφοντας Συλλογική Σύμβαση Εργασίας.
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Η Nathalie Moll απαντά στην ψηφοφορία της ολομέλειας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου






Σχετικά άρθρα

KANNABIO: «Θεραπευτικές εφαρμογές των κανναβινοειδών»
Νέο webinar με διεθνείς ομιλητές για επαγγελματίες υγείας
Εντυπωσιακή η παρουσία της FITO στο Hellas Pharm 2024
Η εταιρεία επικοινώνησε τις μεγάλες αλλαγές που έχει υλοποιήσει στα προϊόντα της
Pfizer: Δεύτερη καμπάνια με τη Lady Gaga
Διαφημίζει το φάρμακο κατά της ημικρανίας