Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Ευ Ζην

τελευταία νέα


Πώς είναι να ζεις με τον ιό HIV;

23/12/2020 12:02:03 μμ
Η ViiV Healthcare μας απαντά μέσω φωτογραφιών ανθρώπων και διώχνει το στίγμα
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος
main photo


 Η ViiV Healthcare –θυγατρική της GlaxoSmithKline– θέλει να μεταδώσει το μήνυμα ότι τα άτομα που ζουν με τον HIV είναι μέρος της κοινωνίας και ότι πρέπει να απομακρυνθούμε από ξεπερασμένα στερεότυπα.

Γι' αυτό προχώρησε σε μια ιδιαίτερη συνεργασία με εταιρεία image bank, η οποία προσφέρει δωρεάν φωτογραφίες υγιών ανθρώπων, θετικών στον ιό, που απολαμβάνουν την καθημερινότητά τους.

Σύμφωνα με το Fierce Pharma, οι φωτογραφίες μπορούν να χρησιμοποιηθούν σε ενημερωτικά προγράμματα, ενώ δίνεται και οπτικοακουστικό υλικό των «μοντέλων» που μιλούν για τη συμπεριφορά του κόσμου και τις λανθασμένες αντιλήψεις.

Στο πλαίσιο αυτής της συνεργασίας, η εταιρεία ήρθε σε επαφή με άτομα που ζουν με HIV για να βεβαιωθεί ότι οι φωτογραφίες θα απεικονίζουν με ακρίβεια την πραγματική τους ζωή και τη ρουτίνα τους.

«Η εκστρατεία έπρεπε να είναι αυθεντική. Δεν θέλαμε λαμπερές εικόνες με ανθρώπους που τρέχουν στις παραλίες, πηδούν από αεροπλάνα ή παίζουν γκολφ», δήλωσε ο Stephen Rea, επικεφαλής Εξωτερικών Υποθέσεων και Επικοινωνίας της ViiV. 

Οι φωτογραφίες προβάλλουν άτομα από το Ηνωμένο Βασίλειο, την Κένυα, την Ουρουγουάη και την Πορτογαλία, υποδεικνύοντας μέρη του κόσμου όπου ο HIV είναι διαδεδομένος.
Η ViiV σχεδιάζει να επεκτείνει την προσπάθειά της στις ασιατικές χώρες και στις ΗΠΑ στις αρχές του 2021. 
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Με αφορμή τη μη ταυτόχρονη πληρωμής των φαρμακείων της Αττικής






Σχετικά άρθρα

Υποτροφίες «Εις Μνήμη Νικολάου Σαριπόλου»
Από το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας
Νέα στοιχεία για τον αντιφλεγμονώδη ρόλο της άσκησης σε ασθενείς
Γράφει ο Σταύρος Ξηντάρας, Πρωταθλητής Ευρώπης (Αθλητική Ιαπωνική Ξιφασκία), Εξειδικευθείς στην Ιατρική ψυχολογία & Αθλητικές επιστήμες, Διευθυντής του ερευνητικού Ινστιτούτου Spochan
Θετική η επίδραση των βιταμινών C και E σε άνδρες αθλητές
Σύμφωνα με έρευνα που δημοσιεύτηκε στο Sports Medicine and Health Science
Σημαντικά ευρήματα για τη δράση των πολυβιταμινών στην εγκεφαλική λειτουργία
Η καθημερινή λήψη βελτίωσε τη μνήμη σε ηλικιωμένους