Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Επάγγελμα: Φαρμακοποιός

τελευταία νέα


Πολυϊατρείο και «Φαρμακείο των φτωχών» στην Πολίχνη

2/12/2008
Δωρεάν περίθαλψη σε ανασφάλιστους πολίτες, απόρους και οικονομικούς μετανάστες
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Δωρεάν ιατρική και φαρμακευτική περίθαλψη απολαμβάνουν στο Δήμο Πολίχνης εκατοντάδες ανασφάλιστοι πολίτες, άποροι και οικονομικοί μετανάστες που έχουν ανάγκη ιατρικής φροντίδας.

Για όλους αυτούς τους ανθρώπους και σε μια προσπάθεια να τους ανακουφίσει, ο δήμος δημιούργησε Πολυκλινική με γιατρούς όλων των ειδικοτήτων και το «Φαρμακείο των φτωχών».

Δωρεάν ιατρική και φαρμακευτική περίθαλψη απολαμβάνουν στο Δήμο Πολίχνης εκατοντάδες ανασφάλιστοι πολίτες, άποροι και οικονομικοί μετανάστες που έχουν ανάγκη ιατρικής φροντίδας. Για όλους αυτούς τους ανθρώπους και σε μια προσπάθεια να τους ανακουφίσει, ο δήμος δημιούργησε Πολυκλινική με γιατρούς όλων των ειδικοτήτων και το «Φαρμακείο των φτωχών».

Καθημερινά τις πύλες του δημοτικού πολυϊατρείου, που λειτουργεί εδώ και ένα χρόνο (από τον περασμένο Οκτώβριο) και είναι στελεχωμένο με 13 ειδικότητες γιατρών, περνούν περισσότεροι από 50 άποροι ασθενείς που χρειάζονται επειγόντως γιατρό και φάρμακα.

Τα φάρμακα που χορηγούνται στους ασθενείς προσφέρονται αφιλοκερδώς από τα φαρμακεία της Πολίχνης.

Αυτή τη στιγμή, όπως ανέφερε ο αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής Κωνσταντίνος Παλατζίδης, υπάρχει μια μικρή φαρμακαποθήκη με φάρμακα για όλες τις παθήσεις, τα οποία χορηγούνται δωρεάν στους ασθενείς από τους γιατρούς του δημοτικού πολυϊατρείου.

«Έχουμε μεγάλη επάρκεια στα φάρμακα, ακόμη και σε αυτά που το κόστος τους αγγίζει τα 50 ή 80 € και τα δίνουμε δωρεάν σε όλους τους απόρους που τα έχουν ανάγκη και δεν μπορούν να τα αγοράσουν από την τσέπη τους», σημείωσε ο Κ. Παλατζίδης. Ο ίδιος εξήγησε ακόμη ότι οι υπάλληλοι του πολυϊατρείου, με τη βοήθεια των γιατρών, ελέγχουν καθημερινά και προσεκτικά τα φάρμακα, την ημερομηνία λήξης, ενώ φροντίζουν και για τη σωστή δοσολογία που πρέπει να χορηγείται στους ασθενείς. «Αν είχαμε περισσότερο χώρο, θα… φορτώναμε και άλλο τις ντουλάπες του πολυϊατρείου με φάρμακα που έχουν ανάγκη οι άποροι ασθενείς».

Παράλληλα ο δήμος Πολίχνης, στο πλαίσιο της κοινωνικής του πολιτικής, αποφάσισε να επεκτείνει τη δράση του πολυϊατρείου και στα ΚΑΠΗ, όπου ένας καρδιολόγος, παθολόγος και ορθοπεδικός επισκέπτονται τρεις φορές την εβδομάδα τους ηλικιωμένους, προκειμένου να τους υποβάλουν σε εξετάσεις και να τους χορηγήσουν φάρμακα.


Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Προσφέρει μηνιαίες αποδοχές με 14 ημέρες εργασίας κατά μέσο όρο
Για την παροχή υψηλής ποιότητας φαρμάκων προστιθέμενης αξίας


Σχετικά άρθρα

RESP-8: Ένα πολύτιμο εργαλείο για τους φαρμακοποιούς ώστε να αξιολογούν τις αναπνευστικές λοιμώξεις
Αναπτύχθηκε από τον Λευτέρη Τεπερικίδη, φαρμακοποιό και μέλος του Φ.Σ. Θεσσαλονίκης
Φ.Σ. Αττικής: Ενημέρωση για συχνά λάθη στην εκτέλεση συνταγών
Σχετικά με τα ΦΥΚ και τα εμβόλια απευαισθητοποίησης
Οι φαρμακοποιοί ζητούν να θεσπιστεί ο ρόλος τους στην ΠΦΥ
Σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα από το ΕΑΠ
Σε εξέλιξη το πρόγραμμα της ΟΣΦΕ για την ιστορία των Συνεταιρισμών Φαρμακοποιών
Ολοκληρώνεται η έρευνα στον Βόλο και ξεκίνησαν οι επαφές και με άλλους Θεσσαλικούς Συνεταιρισμούς