Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Υγεία & Επιστήμη

«Πολυχάπι» μειώνει τον καρδιαγγειακό θάνατο κατά 33%

30/8/2022 1:12:02 πμ
Αναπτύχθηκε από το Ισπανικό Κέντρο Καρδιαγγειακής Έρευνας
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος
main photo


Σύμφωνα με όσα ανακοινώθηκαν στο Πανευρωπαϊκό Καρδιολογικό Συνέδριο που διεξάγεται στη Βαρκελώνη, ο συνδυασμός 3 φαρμακευτικών ουσιών σε ένα «πολυχάπι», που αναπτύχθηκε από το Ισπανικό Κέντρο Καρδιαγγειακής έρευνας, αποδεικνύεται αποτελεσματικό σε ασθενείς που έχουν υποστεί σοβαρό καρδιαγγειακό επεισόδιο, μειώνοντας τη θνητότητα από καρδιαγγειακά αίτια κατά 33%. 

Σύμφωνα με τον επικεφαλής της έρευνας, διακεκριμένο καρδιολόγο Valentin Fuster, τα αποτελέσματα της μελέτης SECURE αποδεικνύουν για 1η φορά ότι ένα πολυχάπι με ασπιρίνη, ατορβαστατίνη και ραμιπρίλη έχει αποδεδειγμένο καρδιαγγειακό όφελος, επιτυγχάνει κλινικά σημαντική μείωση στην υποτροπή καρδιαγγειακών συμβαμάτων σε ασθενείς που έχουν υποστεί ήδη ένα μείζον επεισόδιο, πιθανότατα λόγω της καλύτερης συμμόρφωσης στην απλοποιημένη αυτή προσέγγιση συγκριτικά με την λήψη τριών διαφορετικών δισκίων. 

Ο πρόεδρος της Ιατρικής Σχολής Αθηνών, καθηγητής Καρδιολογίας Γεράσιμος Σιάσος επισημαίνει σχετικά ότι για πολλά χρόνια έχουν γίνει προσπάθειες να αποδειχθεί η αποτελεσματικότητα που έχει ένα «πολυχάπι» στη συμμόρφωση των ασθενών στη φαρμακευτική αγωγή και τελικά στην επιτυχή έκβαση μιας θεραπείας. «Αναμένουμε λοιπόν με αγωνία να διαπιστώσουμε και στην κλινική πράξη τα πολλά υποσχόμενα, ενθαρρυντικά αυτά αποτελέσματα, όταν το συγκεκριμένο πολυχάπι λάβει έγκριση για τη χορήγηση του».

Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Από το περίπτερό της πέρασε η πλειονότητα των συνέδρων
Παρείχε επιστημονική ενημέρωση για τα νέα προϊόντα της Q Pain και Μαστίχα Χίου σε σκόνη 1050 mg






Σχετικά άρθρα

Ανακλήθηκε παρτίδα του Physiomer Baby
Ανακοινώσεις από τον ΕΟΦ
Όγκοι της υπόφυσης: Πού πρέπει να στοχεύει η χειρουργική θεραπεία;
Σύμφωνα με νέα μελέτη από τα Πανεπιστήμια Κέιμπριτζ και Λονδίνου
MERCK: Παρουσίασε νέα θετικά δεδομένα για τα δισκία κλαδριβίνης
Για τους ασθενείς με Πολλαπλή Σκλήρυνση
Ένα καινοτόμο φάρμακο για το κοινωνικό άγχος βρίσκεται σε κλινικές μελέτες
Είναι ρινικό σπρέι με ταχεία δράση που λαμβάνεται "on demand"