Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Πολιτική φαρμάκου

τελευταία νέα


Ποινική δίωξη κατά πρώην στελεχών του ΕΟΠΥΥ, του ΙΚΑ και του ΟΓΑ!

17/1/2018 9:48:58 πμ
Για ζημιά εκατομμυρίων εις βάρος του Δημοσίου
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος
main photo


Ποινική δίωξη άσκησε η Εισαγγελία Πρωτοδικών σε πρώην στελέχη του ΕΟΠΥΥ, του ΙΚΑ και του ΟΓΑ, για ζημιά που φέρονται να προκάλεσαν στο Δημόσιο την περίοδο 2012-2014, επιβάλλοντας όριο δαπανών σε συγκεκριμένα ιατρικά υλικά.


Πιο συγκεκριμένα, οι κατηγορούμενοι, μεταξύ των οποίων και ειδικοί επιστήμονες, έλαβαν την επίμαχη περίοδο δύο αποφάσεις, με τις οποίες επιβλήθηκε ανώτατο όριο δαπανών σε συγκεκριμένα ιατρικά υλικά, όπως οστομικά, με αποτέλεσμα να καταγράφονται δαπάνες με βάση την ανώτατη επιτρεπόμενη τιμή, ανεξαρτήτως εάν το υλικό κόστιζε πολύ φθηνότερα.


Η ζημιά εις βάρος του Δημοσίου εκτιμάται στα 15 εκατομμύρια ευρώ, σύμφωνα με την εισαγγελική έρευνα που διενεργήθηκε με στοιχεία από την πορισματική αναφορά του Σώματος Ελεγκτών Υγείας. Στην αναφορά των Ελεγκτών επισημαίνεται πως οι κατηγορούμενοι δεν έλαβαν υπόψη τους τις ενστάσεις που διατυπώθηκαν από πολλές πλευρές, σύμφωνα με τις οποίες το «πλαφόν» στα εν λόγω υλικά, τελικά, θα προκαλούσε ζημιά και όχι ωφέλεια του Δημοσίου.


Αξίζει να σημειωθεί ότι η δικογραφία που σχηματίστηκε για την υπόθεση διαβιβάζεται μέσω Αρείου Πάγου στη Βουλή, ώστε να διερευνηθούν αν υπάρχουν ποινικές ευθύνες των τότε υπουργών Οικονομίας, Εργασίας, Υγείας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων, οι οποίοι υπέγραψαν τις επίμαχες αποφάσεις. 

ΑΠΕ-ΜΠΕ
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Προσδιορισμό των μέτρων αντιμετώπισης ζήτα ο Απ. Βαλτάς
Σύμφωνα µε τη Διεθνή Φαρμακευτική Ομοσπονδία






Σχετικά άρθρα

ΕΜΑ: Σε έλλειψη φάρμακα με albendazole έως το 2028
Λόγω αλλαγής προμηθευτή της δραστικής ουσίας από την GSK
Ε.Ε.: Νέα πρόταση για τις κρατικές προμήθειες φαρμάκων
Αφήνει πίσω το αποκλειστικό κριτήριο της χαμηλότερης τιμής
EAHP & EFPIA: Ζητούν barcode σε κάθε δόση φαρμάκου
Για τη δραστική μείωση φαρμακευτικών σφαλμάτων στα νοσοκομεία
ΕΜΑ: Προς επίλυση η χρόνια έλλειψη του verteporfin
Εγκρίθηκαν νέες παραγωγικές εγκαταστάσεις και νέες ρυθμίσεις εφοδιασμού